Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: laboral
La CGT de SEAT valora com una fractura social la signatura del XVIIº conveni
15 mai 2004
La consulta realitzada pels altres sindicats, significa per a CGT un frau al conjunt de la plantilla i auguren una conflictiva aplicació del mateix.
Tant les formes amb les quals s'ha pretès legitimar la signatura, com el contingut del conveni, han significat per a CGT el trencament dels mínims principis democràtics i l'aplicació per força d'un conveni al conjunt de la plantilla.

Per a CGT aquest conveni significa l'ampliació de la jornada laboral fins 9 dies anuals més sense cobrar per això compensació alguna (fins 160.000 ptes/any), passant probablement el límit de les hores màximes que estableix l'Estatut dels Treballadors. Això pot obligar, segons el preacord arribat, a treballar dissabtes i festius molt per sobre del que recull l'anterior conveni.

I tot això, en canvi d'una miserable pujada salarial de l'IPC previst més 0'5 punts el primer any i 0'3 els quatre restants, en un llargíssim conveni de 5 anys, que a més pot ser modificat de forma substancial a favor de l'empresa, segons s'estableix en una de les clàusules de salvaguarda.

En definitiva, per a CGT aquest conveni posiciona a l'empresa SEAT en una millor competitivitat, però a costa d'augmentar el treball, destruir ocupació i reduir part del salari de la plantilla. Aquest és el pitjor punt de partida per a un conveni que afectarà a 18.000 persones i que pot, per tant, generar conflictes a curt termini.

D'altra banda, CGT ha manifestat al Conseller de Treball Sr. Rañé i al President de SEAT Sr. Schleef, a l'entrada de l'acte protocol·lari posterior a la signatura, al que no ha estat convidat CGT, que excloure a més del 20% de la plantilla representada per aquest sindicat és altre acte negatiu que sumar a la situació.

Martorell, 13 de maig de 2004.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat