Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
La multinacional NISSAN vol acomiadar a més de 800 treballador*s
15 mai 2004
Nissan anuncia un expedient de regulació per a 848 treballadors en trencar-se la negociació

Va amenaçar els sindicats d'emportar-se part de la nova producció de la Zona Franca a Tailàndia

Nissan Motor Ibérica va anunciar ahir que presentarà un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afectarà 848 treballadors, gairebé 700 més dels que havia promès presentar abans que comencés el segon torn de negociació del conveni col·lectiu amb els sindicats.
La mesura afectarà un 21% dels 4.000 treballadors de les plantes de la Zona Franca de Barcelona i de Montcada i Reixac (Vallès Occidental). L'ERO es compliria de manera esglaonada entre els mesos de juliol, gener i novembre del 2005. En les últimes reunions, sindicats i direcció no s'han posat d'acord a l'hora de pactar mesures de flexibilitat.

+ Els treballadors de Nissan ja es van concentrar quan es va anunciar un expedient de regulació per a 160 empleats.

Un portaveu de Nissan Motor Ibérica va anunciar ahir la intenció de presentar un expedient de regulació que afecti, en total, 848 treballadors, quantitat que representa un 21% de la totalitat de les plantilles de les plantes de la Zona Franca de Barcelona i del polígon de la Ferreria de Montcada i Reixac. El nou expedient, doncs, afectarà 688 persones més, ja que en fracassar la primera tanda de negociacions per al conveni col·lectiu ja va presentar un expedient que implicava 160 treballadors. La direcció va acordar congelar aquest primer expedient una vegada es van tornar a reprendre les negociacions, però la d'ahir va ser l'última reunió pactada en el període de consultes -juntament amb la mediació del Departament de Treball de la Generalitat- i no es van solucionar els punts en què hi ha hagut més discrepàncies.
La previsió d'aquest nou expedient és que es vagi complint de manera esglaonada. La direcció estima un excedent de 280 persones per a aquest mes de juliol, més 208 treballadors més al gener del 2005 i 200 més al pròxim novembre; en total, 848 persones perdran el seu lloc de treball.
Segons fonts de l'empresa, els representants dels treballadors han presentat una proposta que manté grans diferències amb la de la direcció, l'objectiu principal de la qual era reduir costos. De fet, Nissan Motor Ibérica s'ha queixat sempre que els costos laborals a Barcelona i Montcada i Reixac són un 20% superiors als de les plantes espanyoles de Renault, amb la qual té actualment una aliança estratègica.
Anteriorment, la direcció havia amenaçat els treballadors que, si no prosperaven les negociacions, s'emportarien a Tailàndia part de la producció compromesa que ja havia estat assignada a la planta de la Zona Franca. En un document intern de l'empresa, s'advertia que «es produiria la pèrdua de fabricació del nou vehicle [Pick-up, furgoneta oberta per la part posterior] per l'Orient Mitjà i l'Àsia, que seria fet a Tailàndia».

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La multinacional NISSAN vol acomiadar a més de 800 treballador*s
15 mai 2004
Con el beneplácito del sector crítico de CCOO:

¡ánimo chicos que ya casi no queda indústria!

A expoliar hasta el último euro

estos currelas...que tontos son...

Ay! lo bien que se lo pasaria marcelino camacho ahora!
Re: La multinacional NISSAN vol acomiadar a més de 800 treballador*s
15 mai 2004
Els sindicats tradicionals estàn en crisi des de fa un temps, pero ara s'estàn passant. Ara que de debò ens calen sindicats que lluitin pels nostres drets ens demostren fins a quin extrem estan venuts.

En aquest moment en que les empreses multinacionals s'en van d'aquí cercant llocs on puguin trobar treballadors amb sous i drets laborals molt inferiors als nostres -encara que fins l'entrada dels països de l'est eren dels ptjors de tota la UE- només veiem al secretari general d'UGT Candido Mendez a un reportatge publicitari sobre la vida i miracles del Felipe de Borbón i a CCOO badant mentre deixen al carrer 800 treballadors...

Ens cal un sindicalisme compromès realment amb els treballadors!!
Re: La multinacional NISSAN vol acomiadar a més de 800 treballador*s
16 mai 2004
en el tema laboral, la mateixa merda és, el PSOE que el PP. A defensar els llocs de treball,!!!
Sindicato Sindicat