Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Comunicat de Rescat "Condemna de 5 anys de presó per a en Juanra"
14 mai 2004
Comunicat de Rescat;
El presoner polític Juanra Rodríguez, empresonat actualment a Soto del Real, havia de ser jutjat el passat 10 de maig a lâAudiència Nacional de Madrid. El veí de Barcelona i militant a diversos moviments socials de la ciutat va ser detingut fa 20 mesos als Països Baixos i va ser el primer extradit sota la nova legislació europea, lâEuro-ordre.
En Juanra ha conegut en aquests casi dos anys de presó moltes de les realitats judicials dâexcepció amb que lâEstat espanyol sâha dotat en la seva croada contra la dissidència política; la seva extradició, plena dâirregularitats i pressions del govern espanyol, va ser seguida per la dispersió a una presó a 550 quilòmetres del seu entorn social i familiar, i finalment havia de ser jutjat el dia 10 per un tribunal dâexcepció com és lâAudiència Nacional, hereva directa de lâantic âTribunal de Orden Públicoâ? franquista.

La demanda fiscal inicial era de 9 anys de presó, però abans dâiniciar-se el judici el fiscal ha ofert un pacte de rebaixa de la petició que ha estat acceptat pel Juanra i també pel Peru Alvarez, ciutadà basc resident a Barcelona i detingut a la mateixa operació. Finalment, en Juanra ha reconegut haver facilitat informació a lâescamot Barcelona dâETA i ha estat condemnat a 5 anys de presó.
El fet dâhaver assumit la seva colâ¢laboració amb lâorganització armada basca ha estat un atenuant per disminuir la condemna sense que aixó hagi significat cap contrapartida, delació ni claudicació política.

Des de Rescat, entenem aquesta sentència com una nova confirmació de la via repressiva triada per lâEstat espanyol per afrontar les reivindicacions socials i nacionals. Un altre cop un tribunal dâexcepció espanyol condemna catalans i catalanes a penes de presó sense les mínimes garanties processals, i nega la via de la negociació per solucionar els conflictes polítics i les reivindicacions populars; ara, en Juanra haurà de patir 5 anys de condemna a les presons espanyoles, on cada dia es restringeixen més els drets i es nega la condició dels presos i preses polítiques.

Des de Rescat ens afirmem un altre cop en la solidaritat amb els i les represaliades polítiques catalanes.

Llibertat presos i preses polítiques, la repressió no és la solució!

Rescat, col·lectiu de suport a presos i preses polítiques
www.rescat.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat de Rescat "Condemna de 5 anys de presó per a en Juanra"
14 mai 2004
Me n'alegro per ell. El cas d'en JuanRa és un exemple de les aplicacions d'extradicions interessades i irregularitats judicials, però...


Els PRESOS POL�TICS no pacten amb el fiscal. Aquí ningú critíca les postures descafeïnades i el comportament del que haurien de ser els presos polítics.
Tanta pel.lícula de cartells que era innocent bla bla bla i acaben acceptant els fets i pactant amb el fiscal de l'Audiencia nazional.

Molt coherent -no per ell només, sinó pel moviment...
Re: Comunicat de Rescat "Condemna de 5 anys de presó per a en Juanra"
14 mai 2004
que fàaaacil que
és criticar, si estiguessis tu a la pressó, ja veuriem que faries, enmerdar segur com ara.
Re: Comunicat de Rescat "Condemna de 5 anys de presó per a en Juanra"
14 mai 2004
tothom en la seva situació faria el mateix
I si ets tan màrtir entrega't a la poli i allibera'ns oh gran mesies
Re: Comunicat de Rescat "Condemna de 5 anys de presó per a en Juanra"
14 mai 2004
No és una cosa de parlar als fòrums. Però certament, un pres polític no accepta les imputacions del fiscal i menys uns pactes.
Ara bé, ell té la decisió personal de fer el que vulgui i no està obligat a fer de "màrtir" com es diu més amunt. Però aleshores, també és cert, no s'hi pot fer una campanya dient que és innocent i que és un muntatge. Tot plegat no s'aguanta. QUè us sembla aquest panorama?

Esperem que tornis a fer concerts aviat, JuanRa.
Sindicat Terrassa