Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anàlisi :: ecologia
La lluita de la gent de les Terres de l'Ebre ha estat un èxit.
13 mai 2004
La precipitació mai és bona consellera.
Hem aconseguit des d'un territori ignorat i petit, en quan a influència política, econòmica i social dues coses importants : adquirir consciència d'identitat ebrenca i aturar, contra tot pronòstic, la llei mes emblemàtica del govern anterior: el PHN.

Hem sortit reforçats pel canvi de govern a Catalunya, serà determinant el canvi de govern a Madrid . Per tant hem d'estar contents i orgullosos, hem estat protagonistes d'aquest fets.

Però que quede clar que no devem res a ningú. Ha estat l'esforç de la gent del carrer, de la gent ebrenca i la solidaritat que hem despertat la que ha contribuït a fer els canvis necessaris per a aturar els transvasaments de l'Ebre.

Quan la transició es deia que la gent que es dedicava, professionalment, a la política ho feia per a servir al poble. Ara sembla ser a l'inrevés, sembla que la gent del poble estem per a servir als que es dediquen professionalment a la política. I Això és una concepció errònia .

La lluita de la Plataforma en Defensa de l'Ebre ha estat un èxit que cal veure com es consolida i concreta. Algú ens ha dit, en aquestes darreres reunions que hem fet, que un moviment social mai pot aconseguir el 100x 100 de lo que reivindica i per tant, diuen que podem estar molt contents i contentes de que aturant lo gran, quede una petita porta oberta. Crec que en aquest cas, no ho podem acceptar.

La Plataforma en Defensa de l'Ebre mai hem lluitat per reduir la quantitat d'aigua per a transvasar, hem lluitat i lluitarem per a evitar qualsevol tipus de transvasament el planteje qui el planteje.

Hem d'esperar la derogació del PHN, veure el text concret de lo que es deroga i lo que no, estudiar-ho, debatre'l i, si estem d'acord, acabar de manera brillant aquesta etapa on la societat ebrenca ha sabut destacar en les pàgines de la historia mes recent.

Quedarà a la consciència de cada persona si considera que els regadius del Pacte de l'Aigua d'Aragó i els del Segarra-Garrigues tindran un impacte equiparable al transvasament i si ens plantegem intervenir o no ( jo crec fermament que sí). Caldrà veure si realment el Xerta/Sénia tal i com està projectat (concessió + característiques tècniques) no amaga un transvasament cap al sud...

No és convenient precipitar l'acabament del moviment. Serà un símptoma de debilitat i d'entrega. Un moviment social guanyador no es pot rendir simplement perquè tenim fe en els actualment estan governant, tot i confiar amb ells. Les pressions que s'estan fent des del País València i Múrcia així com les contradiccions que es veuen en el partit de govern en aquestes zones fa que estessem obligats a mantenir l'alerta i precaució tot i estenent lligams de col.laboració positiva tant amb el govern català com amb el central.

És el moment de celebrar i vigilar. A la gent de les Terres de l'Ebre no ens convé dissoldre la Plataforma en Defensa de l'Ebre i menys de males maneres.

Aquesta és la meua opinió i m'agradaria puguer fer aquestes reflexions amb tranquil.litat, no serà fàcil i menys quan es personalitzen les diferents maneres de veure les coses que podem tenir i es magnifiquen per interessos que, francament, no m'interessen.

No tinc cap interès personal en encapçalar sectors, ni de guanyar res. Fins i tot em vull mantenir al marge de polèmiques que volem embrutar la Plataforma en Defensa del Ebre utilitzant la desinformació, innocent o no.

L'entrega en aquesta lluita tan bonica, pacífica, raonable i exemplar no la podem sacrificar irresponsablement fins que ho tinguem ben clar tot i que això comporte el "sacrifici" personal. D'això en soc conscient des de fa molt temps i mentalment estic preparat.

Per prudència molta gent hem ignorat molts greuges i potser això ens ha fet mes forts i fortes. He trobat en aquest camí gent fantàstica i treballadora que no espera res a canvi. Tota aquesta gent es mereix anar cap a casa a descansar, quan tot això acabe, contenta i orgullosa del que ha aconseguit.
Mira també:
http://www.ebre.net/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La lluita de la gent de les Terres de l'Ebre ha estat un èxit.
13 mai 2004
Cal afegir que ha sigut una lluita autogestionada i participativa que ha sumat i ha multiplicat.

Només quan els partidismes han entrat en el terreny de la manipulació a través de membres coneguts del partit majoritari de la pseudoesquerra catalana que han aparegut senyals de divisió.

Vull dir que davant del sentiment unitari del poble ebrenc los "sociates" han comença a tirar merda al damunt la PDE.

Ells reparteixen pins d'or entre els seus líders (pins de joieries privades), mentrestant el poble paga els pins blaus de llauna i les samarretes del nus per a donar suport la PDE, fa cagar! Ells boicotegen a la UE, pels seus interessos electorals, les iniciatives antitransvasistes i el poble es paga els viatges i es passa 22 hores en bus per a manifestar-se, xops com a anguiles, a Brussel·les. O treu dinars i sopars de la setmana en la tornada de Mallorca. pagant de butxaques obreres mentrestant a València, en subvencions multimilionàries de governs i parlaments Asaja encara deu diners per la paella "Agua para todos" (o peles per als de sempre)

Ara.... no volen ni reconèixer això.

En fi....

Com a la primera internacional.... quasi.

De totes maneres cal agrair a qui ha lluitat per quelcom i a Manolo com una persona que s'ha sacrificat i ha donat part de la seva vida en una lluita per la qual ningú donava res al principi.

Has fet un gran favor a les TTEE Manolo! I a tots els moviments socials!

Potser no tingues un sillon que t'espere.... però tampoc penso que el vulgues, a no ser que sigue a casa teua amb els teus, o a les cases dels que t'aprecien com la persona que ets.

D'altres que estaven al principi de la lluita ara tenen càrrecs públics i multipliquen amb sous del del poble x4 o x20 els seus antics sous, i fent menys faena. I molts encara es volen situar en la "llista d'espera" D'aquí´´i ve la "divisió". Les TTEE mai han tingut més divisió que entre un poble oprimit i la colla de xupopteros i sangoneres llepaculs.

No en va els moviments socials, com els de la lluita en contra dels embassaments, t'ho reconeixen. I també els que no som ningú.

La Plataforma ha demostrat a tot el mon que cap lluita és en va.

I que tots/es podem i hem lluitar pel que creiem just. Sense por. Amb la força de la veritat i la de les mans que fan pinya.

Gràcies a tots/es els que penseu i obreu en conseqüència.
Re: La lluita de la gent de les Terres de l'Ebre ha estat un èxit.
13 mai 2004
Felicitat!! Sou una petita gota que ha salvat un riu! La lluita no s'acaba!!
Re: La lluita de la gent de les Terres de l'Ebre ha estat un èxit.
13 mai 2004
No us refieu del sociates mai!!! A la que puguin voldran les peles que han perdut els peperos per endur-se-les ells!!

La vostra autogestio fa que us admiri i que, si ho demaneu, vagi a l'ebre a muntar barricades contra els seus gossos.

Salut, aigua i llibertat!!
Re: La lluita de la gent de les Terres de l'Ebre ha estat un èxit.
14 mai 2004
Perdó.. i el tram Nord del trasvassament? tb s'han fet enrrere?? Enganyaaaaaaaaaaaaaats!
Re: La lluita de la gent de les Terres de l'Ebre ha estat un èxit.
14 mai 2004
Ni un pas enrera! Endavant!
Re: La lluita de la gent de les Terres de l'Ebre ha estat un èxit.
14 mai 2004
Durruti, ara que et descobreixes, sintetitza, resumeix, no facis panegiricos buits :-))

I de l'Ebre, ni una gota.
Re: La lluita de la gent de les Terres de l'Ebre ha estat un èxit.
14 mai 2004
perdó per la meva irracionalitat
Re: La lluita de la gent de les Terres de l'Ebre ha estat un èxit.
14 mai 2004
"durruti" ets un artista ... en l'art de l'engany :-) (au, calma't)

I de l'Ebre ni una gota d'aigua
Re: La lluita de la gent de les Terres de l'Ebre ha estat un èxit.
14 mai 2004
Sintetitzant ... L'Ebre on és. http://www.ebre.net/niunagota.gif
Re: La lluita de la gent de les Terres de l'Ebre ha estat un èxit.
20 mai 2004
però el que passa és que no només els sociates volen instrumentalitzar la pde. què em dieu dels que assoleixen càrrecs municipals o es presenten a les europees per erc?. la divisió que hi ha actualment a la pde és responsabilitat de tots, no només d'una banda. qui es reuneix amb els periodistes A PORTA TANCADA després d'una roda de premsa on no es diu res? qui assegura a la premsa que atacar a manolo és atacar a tortosa i que les plataformes locals no tenen dret a fer-ho? qui s'omple la boca de "moviment assembleari" i critica que es faci ús del dret a la crítica? qui acusa als sociates de manipular la pde i, d'amagat, fa el joc a erc i s'entrevista amb el pp? repeteixo: la culpa és de tots, i entre tots han matat un moviment assembleari que fins fa un any, era un exemple
Colera camping CNT