Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Justícia Bòrnia (Article de Josep A. Vilalta, portaveu de la CUP a l’Ajuntament de Torà)
13 mai 2004
Sorpresa és el que hauria de causar la notícia publicada per diversos mitjans (dimarts, 4 de maig de 2004) on es relata que lâatac incendiari contra la mesquita de Cervera sâha saldat amb una multa de 25 ⬠a Mateu Figuerola, regidor ultradretà de lâajuntament de Cervera, autor confés de lâacció. I dic âhauria de causarâ? perquè crec que en realitat només pot haver sorprès al cada cop més reduït grup dâingenus i ingènues que encara creuen en aquell dogma de fe de âla igualtat de tots i totes davant de la justíciaâ?; una Justícia representada per una figura femenina amb els ulls embenats, sostenint una balança en equilibri.
Ara fa poc més dâun any, tres joves de Torà van ser empresonats acusats de diversos atacs incendiaris, bàsicament contra entitats bancàries, la majoria dels quals, per la seva magnitud, si la âjustíciaâ? fos igual per a tothom sâhaurien de resoldre amb multes de 25 ⬠per caixer (en el supòsit que pugués demostrar-se'n la culpabilitat). Però la âjustíciaâ? qualifica aquells fets de âterrorismeâ? -raó suficient per a sol·licitar penes de bastants anys de presó- argumentant que pel tipus dâaccions podria tractar-se dâun âgrup antisistemaâ?, i que per tant hi hauria una intencionalitat més o menys política en aquests fets. Cal recordar, perquè alguns semblen haver-ho oblidat, que les acusacions contra els tres joves toranesos es mantenen.

En el cas de Cervera sembla ser que âno va haver-hi cap motivació racistaâ? en lâatemptat perpetrat pel regidor ultra, sinó que hauria estat motivat per problemes personals i familiars, per tant, independentment del tipus d'acció i de la voluntat d'atemorir, això es veu que no es considera âterrorismeâ?. Ignoro el que hi ha de cert en els rumors referents als motius familiars en qüestió, i per tant no els comentaré, però el que sí que és un fet àmpliament conegut és la posterior obtenció dâuna acta de regidor a lâAjuntament de Cervera per part de lâautor material dâaquest intent dâincendi, encapçalant un partit racista, després dâuna campanya en contra, precisament, de la immigració dâorigen magrebí.

Ens hem de creure, doncs, que en lâintent dâincendiar la mesquita no hi havia cap motivació racista o xenòfoba quan la majoria de declaracions a la premsa de lâincendiari frustrat són en contra dels estrangers? Bé, potser no és ben bé xenòfob; cal admetre que el seu discurs rebutja només una part dels estrangers -els més pobres, els quals, segons els postulats ultres, només venen a fotre'ns el lloc de treball o directament a delinquir- mentre que en defensa dâaltres âels que ens foten sense haver de treballar, als que es veu que cal felicitar pel seu proper enllaç matrimonial.

El que sí que és evident és que, més enllà de lâesperpèntica decisió judicial, dels motius més o menys sucosos que provocaren lâintent dâincendi o de la ideologia del només multat, caldria canviar la figura representativa de la justícia per un personatge amb un sol ull tapat i que inclini la balança no en funció de la gravetat dels fets i de les proves aportades per la defensa i per lâacusació sinó segons si les persones acusades se situen més cap a lâesquerra o, com en el cas de la capital de la Segarra, a la dreta del tot, fora del camp visual d'una âjustíciaâ? que només mira cap a un costat.

Josep A. Vilalta
Portaveu de la CUP a lâAjuntament de Torà
Mira també:
http://llibertat.com/cup

This work is in the public domain

Comentaris

Re: presentació de la cup a lleida cuatre i el cabo!)
13 mai 2004
molt poca asistencia a la presentació de la cup a lleida i cap medi de comunicació
Re: Justícia Bòrnia (Article de Josep A. Vilalta, portaveu de la CUP a l’Ajuntament de Torà)
13 mai 2004
proposta: calem-hi foc a les seus del PP. A 25 euros per seu seria un cost assumible. Jo tinc motius "familiars i personals" sobradíssims.

sr. jutge : és una broma ;-)
Re: Justícia Bòrnia (Article de Josep A. Vilalta, portaveu de la CUP a l’Ajuntament de Torà)
14 mai 2004
Ponent ets una mica toca nassos, ja que en aquest tema no ve a res el teu comentari.

Sembles més interessat en què l'EI sorti perjudicada en la seva empresa més important dels últims 10 anys.

Donem suport a l'EI, donem suport a la CUP
Sindicat