Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : especulació i okupació
Comunicat CSO L'OPERA
13 mai 2004
COMUNICAT DEL CSO LâÃPERA.
A la matinada dâavui, 12 de maig, un grup indeterminat de guàrdies de seguretat dâuna empresa privada i treballadors, aprofitant que no hi havia ningú a lâinterior del Centre Social, han entrat després de trencar els panys de la porta principal i sâhan atrinxerat a lâinterior, soldant, reforçant i apuntal·lant la resta dâaccessos.
Cap a les dotze del migdia, persones que habitualment utilitzen lâespai han descobert, quan intentàven accedir-hi, els accessos barrats i dues persones uniformades i armades amb porres. De seguida han fet saber la situació a dâaltres persones del Centre Social i veïns i veïnes del barri que sâhan apropat.
Poc després han aparegut tres dotacions dels mossos dâesquadra que han explicat a les persones allà concentrades que no podien fer res si no hi havia cap denúncia i sâhan negat a fer ells la denúncia. Mitja hora després, els guàrdies de seguretat que encara quedàven han abandonat lâedifici en un cotxe dels mossos dâesquadra. Per altra banda, les persones que han anat a la comissaria dels mossos dâesquadra a posar la denúncia han necessitat més de 4 hores per poder-la posar. Quan la gent ha entrat al Centre Social sâha trobat lâespai remogut, portes de diferents tallers forçades, calaixos oberts i que hi faltàven objectes personals i de col·lectius així com diners del Centre Social.

Davant dâaquesta situcació manifestem:

- El nostre rebuig a les pràctiques, de cada cop més immobiliàries i propietaris, que contracten companyies de seguretat o particulars per a
que actuïn com a âmatonsâ?. Denúnciem aquesta pràctica mafiosa de les immobiliàries i especuladors que a més dâhaver convertit necessitats bàsiques com la vivenda en un luxe es permeten atonyinar, agredir i coaccionar a les persones que okupen immobles buïts i abandonats.
- La passivitat de lâadministració, davant de fets com aquests, que
permeten a immobiliàries, constructores i especuladors actuar amb total impunitat.
- I reafirmar-nos un cop més en el nostre compromís de lluita i
construcció de cultura popular que ni administracions, immobiliàries ni mafiossos podràn tirar enrera.
Salut i okupació!

Per qualsevol altra informació: 626768163

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat CSO L'OPERA
13 mai 2004
¿quina empresa de seguretat era?

salut i resistència
Re: Comunicat CSO L'OPERA
13 mai 2004
Al loro por si han puesto micros!
PRENSA: la vanguardia i el Punt
13 mai 2004
Los okupas de la Ãpera de l'Hospitalet denuncian coacciones

RAÃL MONTILLA - 13/05/2004
L'HOSPITALET

El colectivo okupa del centro social la Ãpera, ubicado en los antiguos estudios de TVE en l'Hospitalet, interpusieron ayer ante los Mossos d'Esquadra una denuncia por coacciones, después de que dos guardias de seguridad contratados por las dos inmobiliarias propietarias del local entraran dentro del centro okupado a primera de la mañana y pusieran cadenas en sus puertas. El encuentro de miembros del colectivo y los dos guardias obligó a personarse a los Mossos que actuaron como mediadores. Una vez que éstos se marcharon, los okupas volvieron al edificio, alrededor de la 1 del mediodía. Miembros del colectivo calificaron ayer la acción de âilegalâ? ya que hasta ahora, en dos denuncias interpuestas contra ellos por la ocupación el juzgado ha fallado a su favor.

Por otra parte, varias familias gitanas portuguesas fueron desalojadas el martes de un almacén y unos talleres que ocupaban desde finales del año pasado en una finca del paseo Taulat, en el Poblenou. La expulsión ya se había intentado la pasada semana pero no se llevó a cabo hasta anteayer por la Guardia Urbana.

La finca desalojada por orden judicial es de propiedad municipal y está destinada a urbanizarse como prolongación de la calle Fluvià, con nuevos bloques de pisos. Estas personas, once adultos y ocho menores, forman parte de un colectivo mayor que desde hace unos ocho años se desplaza de solar en solar por el Poblenou, según un portavoz de la asociación Quart Món. Los desalojados el martes se han instalado en un solar próximo, junto a la Diagonal. Quart Món presentó hace tres meses al área de Benestar Social del Ayuntamiento un plan de inserción socioâlaboral de estas familias. Pese a mantener varias reuniones con el concejal Ricard Gomà, Quart Món considera que âno hay intención de abordar el problema de este colectivoâ?, más allá de posibles alternativas de alojamiento en zonas de acampada para transeúntes. Pero esta alternativa se contempla con un plazo de dos a tres años.
Font: La Vanguardia Digital

> Esquàters denuncien que uns guàrdies els roben en una casa a l'Hospitalet

R.M.B L'Hospitalet de Llobregat

El col·lectiu que té ocupada la casa batejada com l'Ãpera, a l'Hospitalet, denuncia que uns guàrdies de seguretat privats els han forçat l'entrada de l'immoble i els han robat pertinences. Segons els esquàters, en la matinada de dimecres «un grup indeterminat de guàrdies de seguretat d'una empresa privada» van entrar a la casa aprofitant que no hi havia ningú després de trencar els panys de la porta principal. Un cop a l'interior s'hi van atrinxerar, fins que van arribar alguns esquàters al migdia, que es van trobar els accessos barrats. Poc després s'hi van presentar tres patrulles dels Mossos «que han dit que no podien fer res si no hi havia cap denúncia». Els esquàters critiquen: «Hem hagut d'estar quatre hores a la comissaria per fer la denúncia, i quan hem entrat al centre ens ho hem trobat remogut i hi faltaven objectes i diners». El col·lectiu atribueix el fet que «immobiliàries i propietaris contracten companyies de seguretat» per coaccionar-los.
Font: El punt
Aclaracions
13 mai 2004
>Els mossos no van venir de mediadors, els van trucar els dos agents de seguretat perque van començar a perdre els nervis i a tenir cada vegada més por per la seva integritat física.

>No són dues denuncies interposades sinó una per lo penal per la qual hem estat absolts.

>A part d'hurt també han fet destrosses entrant a tots els col·lectius amb el que això suposa: portes i panys destrossats, també han arrencat cartells i han regirat tot el que han pogut.

>Les hipotesis que ens fem per a que ell@s hagin pres aquesta acció són varies i no volem descartar cap pel que pugui arribar a passar o pel que puguem anar descubrint, com molt bé han alertat alguns/es companys/es de la col·locació de micros que encara no hem trobat.

>De moment la cautela està present a l'assemblea així com el treball per evitar que això torni a succeir.

>El propietari Sr. Boixaderas és una mafiós com tots/es els i les especuladores i els mossos els protegeixen rient-se a la nostra cara desinformant-nos i mentint-nos.

>Que cap persona pensi que això és un fet aïllat: Obus, Kinkalla, Viladecans ... són alguns exemples.

>Ells mateixos trenquen les lleis que els emparen però a més estan protegits, tinguem això en comte alhora de donar respostes: impugnaran els mossos als 2 segurates que van identificar? o veurem al proper capitol de Fotut 2004: mafiareloaded
l'ajuntament d hospitalet segur q diu si al forum
13 mai 2004
ja sabem :: dialeg, sostenibilitat, cultures....
es a dir :: hipocresia.
si
13 mai 2004
si, l'Ajuntament de l'Hospitalet com altres municipis superprogres del PSC guachinariindahouse de la periferia de Barcelona participen al Forrum lluïnt com unes senyals de tràfic superguachinarisblues blaus en les que diu: MUNICI COL·LABORADOR + DUES MANETES QUE SEGUR QUE US SONEN AL MIG + ABAIX: FOTUT 2004
Re: Comunicat CSO L'OPERA
13 mai 2004
mira també:

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/89402/index.php
Sindicat