Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: indymedia
indymedia: mesures d'autodefensa
13 mai 2004
com algun*s sabeu fa uns dies indymedia barcelona va ser bombardetjat amb infititat de comentaris i noticies amb l'unica finalitat de generar soroll.
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/89062/index.php
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/88941/index.php
http://barcelona.indymedia.org/newswire/hidden/index.php

per sort gent que participem en el manteniment d'aquest espai ens trobavem davant de la pantalla i ens vam adonar d'aquest atac. aixi hem pogut respondre ocultant l'escombria i al final bloquetjant l'acces del atacant.

l'identificar i bloquetjar una direcció ip es una cosa que fins ara no s'ha fet a imc barcelona, i es una mesura que no ens agrada gens. esperem que s'enten que es un últim recurs que no usem a la lleugera. ens prenem en serio l'anonimitat dels usuaris i només en cas d'autodefensa ens interessa qui esta darrera d'una noticia o un comentari.

suposem que s'entén que en un mitja com indymedia els/les voluntari*s que treballem en el manteniment no podem estar en alerta les 24 hores tots els díes per si passa algo, i tampoc volem aquest paper de polis. per aixo hem implementat un mecanisme que limita el nombre de noticies/comentaris que es poden posar en un determinat temps. creiem que el sistema es lo suficientment permissiu que el/la usuri* normal no s'adonará. pero també estem conscients que mesures tecniques mai es poden adaptar al 100% a la realitat i es possible que alguna vegada un* de vosaltres es trobi en la situació que el sistema no li deixa publicar. si us passa aixo sis-plau poseu-vos en contacte amb l'equip de manteniment (imc-barcelona_ARROBA_indymedia.org) i resoldrem el problema.

gracies per la comprensió

This work is in the public domain

Comentaris

Re: indymedia: mesures d'autodefensa
13 mai 2004
Gràcies a vosaltres per la vostra feina (encara que abans d'ahir vaig trobar-me que m'havieu bloquejat per "sabotatge").

Gràcies igualment per tot.
Re: indymedia: mesures d'autodefensa
13 mai 2004
Gràcies i endavant.

Si ens ataquen és xquè ens tenen por.
Re: indymedia: mesures d'autodefensa
13 mai 2004
no, es per que ens creuen dèbils.
Re: indymedia: mesures d'autodefensa
13 mai 2004
La única forma real de bloquejar totalment als atacants es retrassar la publicació dels articles fins que algun "moderador" en doni l'ok.
Comprenc que això va contra l'esperit d'Indymedia i esperem que els atacants es cansin i no sigui necessari arrivar a aquests extrems.
www.kaosenlared.net mesures d'autodefensa
13 mai 2004
Nosaltres aquestes mesures de bloquieg de IP's les creiem imprescindibles. la llibetar de la majoria està per sobre de la minoria explotadora i criminal que ens ataca.

En un comentari anterior deiem que la millor defensa no es sempre un atac.... però tots som ja prou grandets. OI!!!

Una abraçada als companys/es d'Indymedia Barcelona

La única lluita que es perd és la que hom abandona

www.kaosenlared.net

Cap altre comentari.

www.kaosenlared.net
Re: indymedia: mesures d'autodefensa
13 mai 2004
que no, que no.
Re: indymedia: mesures d'autodefensa
13 mai 2004
esta es la direccion del saboteador segun he investigado
enviar mensajes de protesta por favor
SenseNom
13 mai 2004
recorda q a les idees hi ha q ficarlis temps :PP
si per desgracia un dia hem d arribar a eise extrem... t'envie un email per a q col·labores en eixa situació q tornaria indy en algo q no volem.

censura? on es el limit? nosaltres hem decidit q cuan algu abusa, es a dir q publica mogollo d voltes lo mateix, es a dir un malus d lo comu. es lo mateix q deixar tota la merda cuan vas al camp.

respectem lo comu, es mes important q lo privat encara q molta gent no ens adone.
Re: indymedia: mesures d'autodefensa
13 mai 2004
Si a una assemblea -o a qualsevol altra reunió- arriba un o una i comença a cridar coses sense sentit, insistint i reinsistint un cop rera l'altre, amb la voluntat evident de sabotejar-la, se li demana que calli i ho deixi de fer i si continua se l'expulsa. Això no és censura.

salut
Re: indymedia: mesures d'autodefensa
14 mai 2004
EXACTE !!! Bona explicaciò
Re: indymedia: mesures d'autodefensa
14 mai 2004
(en resposta a Indygena)
No em malinterpretis, jo no vull un sistema de moderació per Indymedia. Només dic que es l'únic sistema realment eficaç contra un grup persistent d'atacants.

Si mai arriva a donarse el cas, la manera d'evitar (o de mitigar) la possibilitat de censura és tenir molts moderadors que representin moltes formes de pensar diferens i establir uns criteris clars de quins articles s'han d'eliminar i quins no. Els articles eliminats, lluny de ser esborrats, haurien de ser accesibles per a tothom en una secció especial per tal que tothom pogues evaluar la tasca dels moderadors.
Re: indymedia: mesures d'autodefensa
14 mai 2004
no te imaginas, seseNom, la cantidad de formas de pensar que existen entre los que mantenemos indymedia ;)

si vas abajo a la derecha, después de todas las publicaciones publicadas, tienes tres opciones: una para ver todos los artículos que se han escrito ahora (unos cuantos), otro para ver comentarios y otro, el que nos interesa ahora para ver las noticias ocultadas (aquí no se borran, se ocultan) , link: http://barcelona.indymedia.org/newswire/hidden/index.php

Ya que estamos, debajo de todo eso está la galería media donde puedes ver todos los videos y fotos publicadas hasta ahora.

y mas debajo todavía "otra prensa", un apartado muy importante que nunca utilizamos pero que sirve para separar nuestras noticias (las de todos) de las noticias que se copian de los massmedia.

salut senseNom
Re: indymedia: mesures d'autodefensa
14 mai 2004
perdona, donde escribí...que se han escrito ahora, quise decir hasta ahora
SenseNom
14 mai 2004
:)))
simplement et volie mostrar q es necesita gent per a eixe treball i q nosaltres anem d cul. i... q si vols vindre a col·laborar a resoudre aqet problema, tens la porta oberta.

pensa tambe q aixo q sugerises pendrie moltisim d temps en acords, discusions i ademes... jo preferisc la llibertat absoluta d expresio i ficar un mecanisme automatic per als abusos.

si la tecnologia ens pot llevar treball burocratic, millor. ademes, la feina d supervisor* no sol agradar a ningu**, es com ser poli...
demuestra cuando acusas
21 mai 2004
a qien ha puesto esto
antagonistagdr ARROBA hotmail.com    
esta es la direccion del saboteador segun he investigado
enviar mensajes de protesta por favor

por favor, presuncion d inocencia hasta q nadie demuestre lo contrario. pensad q cualqiera puede escribir una acusacion semejante.

como has conseguido saberlo?
Moderadors no!
12 jun 2004
Crec que dóna molt millors resultats el sistema de funcionar de Indymedia-Barcelona que no pas Indymedia-Madrid.

És molt important trobar alternatives a la moderació i retard en la publicació.
suplantacion d identidad
12 jun 2004
el anterior comentario d indygena no es mio. alguien ha intentado hacerse pasar por mi.
+info
03 abr 2005
indymedia atacada
http://barcelona.indymedia.org/newswire/update/index.php
Re: indymedia: mesures d'autodefensa
10 jul 2005
he encontrado un artículo en e-barcelona dónde un tal Jorge Ribalta afirma, más o menos, que indymedia barcelona es un proyecto del Macba

¿Es eso cierto?

http://www.e-barcelona.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article
Re: indymedia: mesures d'autodefensa
10 jul 2005
i no només imc-barcelona

¿No es el Mayday una performance del Macba?

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/176040

MACBA: Les amistats perilloses

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/187842

El MACBA, museu, institució "neutra"?

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/175934

Per què el MACBA banalitza les lluites socials?

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/179455

Aixo va comencar amb Las Agencias

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/175816

acabemos con el macba y con el mayday

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/175708
Re: indymedia: mesures d'autodefensa
10 jul 2005
los articulos del macba eran duplicados. por favor mirad articulos ocultados antes d acusar. tambien podemos tener errores pq somos humanos. por cierto... donde esta vuestro agradecimiento por todo el curro q nos pegamos...? si pensais q podeis hacerlo mejor... pq en vez d criticar no os poneis las pilas? hace falta gente.

articulos ocultados: http://barcelona.indymedia.org/newswire/hidden/index.php
los duplicados llevan la url del otro articulo q ya se publico.
Re: indymedia: mesures d'autodefensa
11 jul 2005
ei company*, q no era una llista d'articles amagats, era un recopilatori de comentaris que giren al voltant del mateix tema (i diria q cap d'aquests està amagat)

apa, salut, gràcies per la bona feina que feu (mai podrem estar prou agraïts!)
Re: indymedia: mesures d'autodefensa
28 jul 2005
De la Acción Directa
como una de las Bellas Artes

http://www.sindominio.net/fiambrera/memoria.htm
Re: indymedia: mesures d'autodefensa
28 jul 2005
las primeras reuniones d imc-barcelona se hicieron en el macba o cccb (no recuerdo pq no estaba). d esa gente no qda nadie. entre la gente q impulso en su principio imc-bcn estaban las agencias. pero siempre fuimos autonom*s.

yo en la primera asamblea q estuve fue en el espai obert donde nos sumamos mas gente nueva (especialmente techs q hicieron posible la herramienta y q a partir d entonces nos reunimos por separado) mientras q otra gente se descolgaba. al final nos encontramos q, cuando acabamos la herramienta, d la gente q tenia q hacer editorial solo habia cuatro personas y no sabian como utilizarla. eso era justo antes d la cumbre. asi q nos toco hacer d editorial a nosotr*s. en esos dias d la preparacion d la primera anticumbre d bcn, se compartio un espacio cedido por el macba q se llamaba el cuartelillo. esto y unas tarjetas d imc-bcn q se imprimieron d unos fondos d las agencias es lo unico q saco imc-bcn. siempre qisimos ser autonomos y autogestionados. estabamos alli principalmente pq imc-bcn se iba a poner en marcha en esa cumbre y nos parecia logico trabajar en comun. despues d la cumbre nos fuimos a otro espacio y ya no hemos vuelto a tener relacion con macba o ccbb exceptuando una mesa redonda d indymedias q se realizo alli y una charla (siempre damos charlas cuando nos las piden y tenemos tiempo). creo no dejarme nada. con gente d las agencias a nivel personal tenemos relacion algun*s. yo personalmente admiro algunos d sus trabajos y como a todo movimiento le encuentro virtudes y defectos. y no penseis q tod*s l*s d las agencias son iguales: tambien tienen sus divergencias y opiniones contrapuestas :)))

ah! y d esa mesa redonda se nos intento pagar. contestamos q no y q diesen el dinero a un*s detenid*s d bcn q habia en ese momento. d ahi salio este texto consensuado por toda la asamblea d imc-bcn

Acord sobre acceptació de donacions
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/169080/index.php

dentro del colectivo hay diferentes posturas sobre el tema macba/cccb: hay qien no qiere nada d nada con ellos y hay gente q si q esta dispuesta a dar charlas como se dan en cualqier otro lugar. d momento lo llevamos bien.

espero q esto aclare cualqier duda sobre nuestro funcionamiento.
Re: indymedia: mesures d'autodefensa
28 jul 2005
si q fue en ese taller " De la Acción Directa
como una de las Bellas Artes" (ya no recordaba el nombre y no asisti) donde se dinamizo el surgimiento d imc-bcn pero la gente q ha escrito esos articulos no ha pasado por la asamblea d imc-bcn ni una sola vez desde q no estamos en el cuartelillo (no es q se pasasen mucho cuando estabamos :PPP)

no sabeis cuanta gente va diciendo por ahi q es d imc-bcn y nunca ha estado en una asamblea jamas. me he encontrado con casos graciosisimos como el d estar en una lista y q alguien se presentase asi... o q alguien nos lo ha contado XDDD tod*s sabemos q hay gente q le gusta figurar... o habla sin saber...

mas dudas? venid a colaborar y lo sabreis :PPP
Colera camping CNT