Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Alerta a l'Anoia! La deslocalització avança si no se l'atura.Convocatòria assemblea oberta.
12 mai 2004
XARXA CONTRA LA PRECARIETAT I EL TANCAMENT DâEMPRESES

Aquestes setmanes, diverses empreses han anunciat el tancament de les seves factories i acomia-daments massius a la Comarca. Ãs el cas dâIgnacio Carner, S.A (246 treballadors) i Martí Enrich.
Ara després dâanys de grans negocis, volen marxar, simplement perquè esperen guanyar més beneficis encara, explotant mà dâobra barata a lâEst dâEuropa, Ãsia, Marroc... on la precarietat encara és més marcada i la permisivitat dels governs és total. A més algunes encara pretenen arrodonir el negoci especulant amb els terrenys.

No és veritat que els tancaments siguin inevitables.

Ens presenten els tancaments com a ânaturalsâ? i inevitables, contra el què no es pot lluitar i com si lâúnic possible ara, fos aconseguir més indemnitzacions i promeses de recol·locació. Però els tancaments poden i han de ser evitats i, a més, les promeses de recol·locació són un frau. Per exemple, . com va passar amb Sintel i ara està passant a Lear, on dos anys després del tancament de lâempresa i amb el subsidi dâatur acabant-se, les i els recol·locats només estan entorn del 35%. Si les promeses fossin certes, per què no es comprometen a continuar pagant els salaris fins a la recol·locació???

Ens solidaritzem amb tots els companys/es en lluita pel seu lloc de treball. Cridem als comitès dâempresa i seccions sindicals, als moviments socials, a les organitzacions i entitats a enviar comunicats de suport a treballadors/es afectats/ades. Els ajuntaments i institucions també han de mullar-se sense por.
Som partidaris de la unificació de la lluita de les diferents empreses amenaçades. Donem suport a la convocatòria dâaturades i manifestacions a les comarques afectades i altres accions de solidaritat i sobretot, exigim que ningú decideixi en nom dels treballadors/es.

Fem una crida a tots els treballadors/es (afectats/ades i no afectats/ades), col·lectius, entitats i persones que compartiu la nostra preocupació, a unir-vos a nosaltres en aquesta xarxa i participar a lâAssemblea oberta que es convoca el proper dilluns 17 de Maig a les 19:30 hores a lâauditori del Museu Comarcal de LâAnoia.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Alerta a l'Anoia! La deslocalització avança si no se l'atura.Convocatòria assemblea oberta.
12 mai 2004
Disculpes. El museu Comarcal de l'Anoia es troba al centre d'Igualada.

Cal que sorgeixin respostes immediates a tot aquest procés precario-capitalista que està fent la seva propia partida de Monopoly a la societat.

SALUT i Lluita
Sindicat