Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
CGT, UGT, CCOO i CIG, convoquen jornades d'aturades parcials i vagues en Telemàrqueting per la paralització del conveni col·lectiu
12 mai 2004
Molts/es treballadors/es treballen de forma subcontractada en banca, telefònica, ... tirant per terra les condicions laborals conquistades sindicalment de les empreses matrius perquè ho fem en condicions laborals neoesclavistes i 3 vegades més barat.
Dins del que avança les jornades de precarietat confederals, pretenem globalitzar, coordinar i potenciar les lluites de matrius i subcontractes.
PERQUÈ LA PRECARIETAT ENS UNEIX, JA SIGUI COM A REALITAT O COM A AMENAÇA.

Us demanem:

Que aquesta notícia la difongueu ens les seccions sindicals.
Que recolzeu les mobilitzacions mitjançant comunicats de suport, repartiment d'algun tipus d'informació sindical entre els/les treballadors/es per a incrementar la consciència que la precarietat és una realitat que ens afecta a tots. (intentarem facilitar-vos algun comunicat)
Us sol·licitem que ens feu arribar si podeu nòmines de treballadors/es contractats/des en les vostres empreses que facin treball de teleoperador/a. La intenció és comparar unes i altres i recalcar com la precarietat ens amenaça a tots i totes.
Que col·laboreu en la jornada de vaga i manifestació que realitzarem el 9 de juny, i que si heu de fer alguna vaga, mobilització, que les feu confluir amb aquestes dates per a potenciar la pressió sobre les empreses.
Us facilitem alguna informació més detallada sobre les dates i motius de la vaga

Les mobilitzacions estan motives per l'actitud de perdonavides i tancada de la patronal que només oferta el IPC de pujada salarial per al conveni, tots els sindicats hem confluït en mobilitzacions.

CGT tenim una convocatòria específica, perquè ja ens coneixem tothom, i una altra CCOO, UGT i CIG. Són confluents en dies, hores i en els motius, encara que la diferència és que nosaltres hem convocat també a les ETTs contractades per empreses de telemàrqueting, davant la idea que els afecten directament les taules salarials:

Dies i hores de les aturades parcials i de la jornada de vaga III Conveni Telemàrqueting

14, 17 i 20 de maig aturades d'1 hora en horari d'11 a 12, 18 a 19 i 24 a 1.
27 i 28 de maig aturades de 2 hores en horari d'11 a 13, 18 a 20 i 24 a 2.
9 de Juny Vaga durant tota la jornada.
Motius:

Estabilitat en l'ocupació: Definició i inclusió de la subrogació en la successió d'empreses per canvi en la prestació del servei.
Eliminació dels acomiadaments per disminució de trucades. Increment del percentatge d'indefinits en les plantilles de les empreses.
Ordenació racional i limitació dels volums de contractació temporal i a temps parcial.
Anàlisi i solució al problema de la deslocalització nacional i internacional.
Retribucions econòmiques: Increment de les taules salarials, per damunt del IPC, garantint un guany del poder adquisitiu que ens vagi aproximant al nivell retributiu mitjà dels treballadors que exerceixen idèntiques funcions.
Increment dels plusos en orde a l'equiparació amb els abonats en altres sectors d'anàloga funcionalitat i establiment de nous plusos.
Temps de treball: Reducció de la jornada laboral i ordenació racional dels horaris per a fer compatible la vida laboral amb la personal.
Regulació de la càrrega de treball i de la distribució de la jornada setmanal i mensual.
Avanç en les mesures que permeten una conciliació de la vida familiar i laboral.
Classificació professional: Definició de les categoria professionals d'acord amb les funcions que es desenvolupen en els llocs de treball i establiment d'una verdadera carrera professional, objectiva i transparent, que consolide el nostre sector com un sector especialitzat i no un mer intermediari de mà d'obra intensiva.


Salut
Ulisses
Coordinadora Estatal de Telemàrketing-CGT
cet.cgt ARROBA tiscali.es


--------------------------------------------------------------------------------

This work is in the public domain
Sindicat