Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Comunicat públic
11 mai 2004
Comunicat públic d’Alternativa Estel en suport als presos i les preses polítiques catalanes

La realitat i les condicions de vida que les persones preses han de patir a les presons de l’estat és dura i cada cop s’està estrenyent més la corda sobre aquestes, més si són preses polítiques.
1_estudisInternetCMYK.jpg
En els darrers mesos els presos polítics catalans estan patint accions repressives continuades com registres, restriccions de trucades o la reducció del número de visites a part de la permanent dispersió i llunyania del seu entorn afectiu. L’ultima vexació contra aquestes persones fa referència al seu dret a dur a terme estudis universitaris.
Ja des de sempre als presos i preses els ha estat difícil l’arribada puntual de material docent i el desenvolupament dels cursos, però la ultima reforma del PP i PSOE els obliga exclusivament l’estudi a la UNED, Universitat Estatal a Distancia, negant als presos la educació en llengua catalana i des de les universitats catalanes. Aquests són els casos d’en Diego Sánchez Burria (Soto del real) estudiant de Dret de la UB i d’en Zigor Larreonda (Albacete) estudiant de Comunicació audiovisual de la UAB.

Tenint en compte la situació en la qual es troben els presos i preses polítiques des de l’Alternativa ESTEL, organització d’estudiants de l’Esquerra Independentista, els volem mostrar tot el nostre suport i solidaritat. Per aquest motiu engegarem una campanya juntament amb RESCAT (col·lectiu de suport als i les presos polítics) per denunciar la situació i per sensibilitzar tots i totes els estudiants.

Alternativa ESTEL desitja poder veure, el més aviat possible, els nostres companys presos entre nosaltres; per ara, farem nostra la seva lluita i la seva veu.

Llibertat presos polítics catalans!
Mira també:
http://www.alternativaestel.org

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat