Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juny»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
Comunicat de la Xarxa contra Tancaments sobre declaracions de Maragall
11 mai 2004
No hi estem gens d'acord
Comunicat de la XARXA CONTRA LA PRECARIETAT I EL TANCAMENT D’EMPRESES DE CATALUNYA

Davant les declaracions del president Maragall animant les empreses catalanes a deslocalitzar part de la seva producció:
La Xarxa contra la precarietat i el tancament d’empreses —integrada per diferents organitzacions, comitès i delegats/des de Catalunya— vol manifestar el següent:

1.- La nostra greu preocupació i total rebuig a les esmentades declaracions, en les quals el president Maragall defensa que, per assegurar la competitivitat,«les empreses catalanes han de deslocalitzar part de la seva producció». Amb aquestes paraules està donant suport a l’onada d’acomiadaments massius d’aquests darrers mesos (Samsung, Novalux-Philips, Autotex, Fisipe, Reno de Medici...) amb el resultat de 10.712 acomiadaments durant el 2003, un 24 % més que l’any anterior, únicament en acomiadaments col·lectius.

2.- Amb aquestes declaracions, el president Maragall legitima també una pràctica de xantatge que s’està convertint en habitual per part de grans empreses (Printer, Fisipe, Domar, Seat, Nissan...) que, en nom de «mantenir la competitivitat», amenacen amb la reducció de plantilles o fins i tot amb el tancament, si els treballadors/es no accepten rebaixes en salaris, increments de jornada i augments de la flexibilitat.

3.- El president Maragall també ha afirmat que els «grans sindicats», que inicialment s’oposaven a aquest procés de deslocalitzacions, ara hi estarien d’acord. Dissortadament aquesta afirmació no ha estat desmentida pels sindicats al·ludits que, pel contrari, han pactat tancaments, reducció de plantilles i pèrdua de drets salarials i laborals en les empreses on s’han presentat ERO’s aquests darrers mesos.
Els principals directius de les grans multinacionals s’han queixat en una recent reunió celebrada al IESE amb el president i consellers de la Generalitat que, si bé les «capes altes» de les organitzacions sindicals són «receptives» a la flexibilitat, no passa el mateix amb molts delegats sindicals. Han demanat per això a la Generalitat que s’impliqui en la «formació» dels comitès d’empresa i delegats sindicals per tal de «fer-los entendre» les bondats de la flexibilitat laboral i així eliminar les resistències presentades pels treballadors/es en empreses com Domar o Fisipe.

4.- No ens estranya, amb declaracions com la de Maragall, que les Meses sectorials acordades entre patronal, sindicats i Generalitat i que s’han presentat com a «solució» als tancaments d’empreses, estiguin presidides per directius que han tingut un paper clau en processos de deslocalització, com és el cas de la Mesa de l’Electrònica, dirigida pel vicepresident de Samsung.
Maragall va anunciar també als directius de les multinacionals que molt probablement la Generalitat assumirà el cost de l’etiquetatge en català, anticipant les mesures pressupostàries de bonificació a les empreses que contindrà el futur «Pacte per la Competitivitat» que promou el Govern.

5.- La XARXA CONTRA LA PRECARIETAT I EL TANCAMENT D’EMPRESES reafirmem el nostre compromís solidari en defensa dels llocs i de les condicions de treball actualment amenaçades i exigim al govern de la Generalitat que, en nom dels interessos generals del poble i dels treballadors/es de Catalunya, es comprometi públicament a denegar els ERO’S de tancaments d’empreses i reduccions de plantilles, intervenint les empreses que tot i així continuïn amb els seus plans de tancament, així com que posi fi a la precarietat massiva en sectors sota la seva responsabilitat com la Sanitat i l’Ensenyament públics, i que impulsi mesures legals (sobre precarietat laboral, sinistralitat...) que permetin una millora substancial de les condicions de vida i de treball de la classe treballadora catalana.

10 de maig de 2004

COL·LECTIUS ADHERITS A LA XARXA:
Sindicals: Co.bas, IAC (Catac, Ustec..), CGT, CNT, FTC, Intersindical-CSC, Coordinadora de Treballadors del Mar (estibadors); Femec–CGT, CGT-Sabadell y secciones de CGT de La Seda, Hospital de La Vall d'Hebron, Banca, Autobusos de Barcelona y Fisipe; Sindicat Ferroviari; CTA Banesto, CSA Banc Sabadell, SU del Metro; En Construcció; Sintel (Sintratel); Delegats i militants de CCOO de Miniwat-LG, Magnetti Marelli, Seat, Kostal, PAME-Terrassa, Ajuntament de Montcada, Autotex, Printer, Samsung, Ensenyament, Universitat (Central, Autònoma i Pompeu Fabra) i Banca; Secció Sindical UGT de Reckitt Benckiser.
Movimients Socials: Federació Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), Observatori del Deute Global, Xarxa de Mobilització Global (XMG), OCL, ETS! d’El Raval, Kaosenlared.net, Cristians pel Socialisme, Cristians en Diàspora, Plataforma Antiglobalització Horta-Carmel-Guinardó, Marxa Mundial de Dones, Comitè de Suport a Fàbriques Ocupades a l’Argentina, Comitè de Suport a la CTA, Assemblea Papers per a Tothom, Col·lectiu Taifa d’Economistes crítics, Comitè Català de Solidaritat Internacionalista.
Organitzacions polítiques: PSUCviu, Rojos i Roges, PRT-ER, CEA, MRC, PCPE, EUiA-Guinardó, LI, En Lluita, Batzac, EUiA, Alternativa d’Esquerres per Badia, El Militante, POR.
Organitzacions polítiques juvenils: Joves Comunistes, Ruptura, Joves Socialistes (Barcelona), Maulets i Endavant. El sindicat estudiantil AEP.
Persones individuals, entre les que destaquem Paco Fernández Buey, Jaume Botey o Josep Ferrer, rector de la UPC.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat de la Xarxa contra Tancaments sobre declaracions de Maragall
11 mai 2004
ben argumentat.
Gracies per les vostres aportacions.
Re: Comunicat de la Xarxa contra Tancaments sobre declaracions de Maragall
11 mai 2004
viva la lucha de la clase trabajadora...solo decirles a los militantes de ccoo que se opongan a todo lo que esta sucediendo y si es posible que abandonen esa organizacion fastigosa.
Re: Comunicat de la Xarxa contra Tancaments sobre declaracions de Maragall
12 mai 2004
Flexibilidad laboral en el Parlament: contratos por horas, sin vacaciones, sueldo según convenio, despido libre,...
Deslocalicemos a Maragall, a ver si hay suerte y lo perdemos de vista un ratito.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more