Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Agost»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Manifest: Nou Estatut? No. Sobirania!
11 mai 2004
La Plataforma per a la Sobirania va presentar dissabte el nou Manifest: Nou Estatut? No. Sobirania!

El passat dissabte 8 de maig a dos quarts de set de la tarda, es va celebrar al VIA-FORA!, al barri de Gràcia de Barcelona, l'acte públic de presentació de la Plataforma per a la Sobirania i del nou Manifest: Nou Estatut? No. Sobirania!
"Davant la previsible frustració que generaria qualsevol nou Estatut, el contingut del qual restaria sempre sotmès a un Estat que per a mantenir-se es tanca hermèticament, no ens queda cap més via de sortida que, des de la societat civil, reclamem el retorn de la sobirania. La sobirania que, per dret democràtic, pertany al poble català.

Fem, doncs, una crida perquè el poble català, amb el màxim consens possible i des d'una decisió sobirana, prengui en les seves mans el repte de construir la sobirania. Tot aprofundint el que significa per nosaltres els drets inalienables d'un poble, començant pel dret a l'autodeterminació, i els passos que s'haurien de donar per a conquerir cada dia més quotes de llibertat i d'alliberament i per a teixir xarxes de solidaritat amb els altres pobles que tenen els mateixos drets que el poble català. Aquests plantejaments són, sens dubte, inconciliables amb cap Estatut d'Autonomia."

Aquestes frases formen el nucli central del Manifest que es farà extensiu a tot el territori de la nació catalana a fi de recollir el nombre més alt d'adhesions possibles.

"Els signataris d'aquest Manifest, llancem la proposta de constituir-nos en 'grup de pressió' a fi que les forces vives del nostre país optin per redactar projectes alternatius als Estatuts d'Autonomia possibles dins l'Estat espanyol. Ens cal una plataforma popular que ens permeti anar recuperant, democràticament, la sobirania. Seguint l'esperit de l'Assemblea de Catalunya que si va optar per al restabliment de l'Estatut d'Autonomia, era només com a pont per a exercir el dret a l'autodeterminació del poble català."

L'acte de presentació de la segona fase del Congrés per a la Sobirania dels Països Catalans amb la proposta del nou Manifest i la presentació de la Plataforma per a la Sobirania.

L'acte va comptar amb la presència dels impulsors del Congrés per a la Sobirania dels Països Catalans : Aureli Argemí, Joan Bernà, Josep Ferrer, Agustí Segarra, Agustí Soler, Enric Gubern, Berenguer Soler, Ramon Callau, Jordi Galve, Yolanda Gonzàlez, Josep M.Miquel, Josep M. Marca, Jaume Pieras i Claudi Romeu. També esperem comptar amb la presència d'un nombre important de personalitats representatives així com d'una bona part dels més de vuit-cents adherits fins aquest moment al Congrés, als quals s'ha convidat, com: Isabel-Clara Simó, Biel Majoral, Lluís M.Xirinachs, Pep Riera, Gener Gonzalbo, Sergi Pastor, Xavier Rubert de Ventós, Octavi Sarsanedas, Joaquím Arenas, Mònica Sabata, Carles Riera, Enric Fontanals, Jordi Palau, Alfons Ortí, M.Lluïsa Perostes, Alexandre Nebot, Robert Garcia, Jordi Mestre, Adolf Villuendas, Carme Segarra, Pepa Frau, Eduard Picallo, Miquel Pla, Jordi Bilbeny, Carles Costas, Ramon Serra, Rosa Calafat, etc.

L'acte va comptar també amb la presència especial d'alguns representants d'altres pobles, com Martxelo Otamendi del País Basc.

Som conscients que estem en uns moments d'emergència nacional malgrat la bonança que sembla despendre's dels resultats de les diferents conteses electorals. Un fet ha tenir en compte així ens ho indica: la política catalana s'ha espanyolitzat com mai no ho havia estat des de l'època de la dictadura. Per això creiem que cal estar molt amatents i observar amb atenció els diversos sectors que dominen la representació política als estats espanyol i francès i el seu capteniment envers el nostre desenvolupament nacional, atès que els vells tics i comportaments centralistes són ben vigents i sabem que, amb altres formes, continuaran. També sabem, però, que el nostre procés cap a la sobirania no té aturador perquè l'Europa dels pobles s'està configurant pas a pas i ja no és cap somni il·lusori, malgrat alguns entrebancs com la Constitució Europea que es vol aprovar. El més rellevant és que el dia 2 de maig, deu estats -entre els quals Xipre, Malta, Eslovènia, Txèquia, etc-, han entrat a formar part de la Unió Europea i es fan presents davant tota la comunitat internacional al costat dels vells estats com Itàlia, França, Alemanya, en una relació de tu a tu. Nosaltres, la nació catalana, aquest 2004, no hi serem; però sí que estem segurs que hi serem en un futur pròxim.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Manifest: Nou Estatut? No. Sobirania!
11 mai 2004
Els Països Catalans tenim dret a decidir per nosaltres mateixes d´una punyetera vegada!
Ni amb Espanya Ni amb França!!
Totes amb els Països Catalans!!
Re: Manifest: Nou Estatut? No. Sobirania!
11 mai 2004
ERC tridors han renunciat a la independència i volen la república espanyola
visca la CUP
Re: Manifest: Nou Estatut? No. Sobirania!
11 mai 2004
Si ERC són uns traidors, perquè les CUP hi pacten? Que no teniu principis? Només voleu poltrones? I ara a sobre voldreu que us votin a les europees? Menys pactes amb ERC i IC-V i més lluita real al carrer!
A cada CUP li arriba el seu Sant Martí (recorda Garrotxa)
Re: Manifest: Nou Estatut? No. Sobirania!
12 mai 2004
Òstia quan liante que córrer per Indymedia. Ara si pactes a algun lloc amb ERC o IC ets traïdor. No hi ha manera de salvar-se de la puresa total i immaculada...

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more