Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Campanya de defensa del català a Europa davant la negativa de França
11 mai 2004
Davant l'actual situació del govern francès, negant-se a admetre el català com a llengua oficial a Europa, un fet realment molt greu, un usuari ens ha suggerit la idea d'actuar ràpidament fent arribar massivament missatges de queixa directament a la bústia del Primer Ministre i al Ministeri d'Exteriors francès.
Davant l'actual situació del govern francès, negant-se a admetre el català com a llengua oficial a Europa, un fet realment molt greu, un usuari ens ha suggerit la idea d'actuar ràpidament fent arribar massivament missatges de queixa directament a la bústia del Primer Ministre francès des d'aquest web ( http://www.premier-ministre.gouv.fr/fr/p.cfm?ref=6959 ), i al Ministeri d'Exteriors francès des d'aquest altre web ( http://www.diplomatie.fr/courrier/default.asp?code=actu ), exposant-los la greu situació de discriminació que patim els catalanoparlants.

Per tal d'anar tots a una, i demostrar que no som quatre arreplagats, hauríem de posar el mateix tema del missatge: "Le catalan dans la Constitution Européenne", i ompliu les altres dades que demanen. El missatge que us suggerim podria ésser més o menys així:

"Cher monsieur,

Je suis un citoyen européen de langue et nationalité catalane et je veux vous communiquer mon indignation à cause des réticences du gouvernement de la France à l'oficialisation du catalan dans la Constitution Européenne. Je n'arrive pas à comprendre pourquoi quelqu'un voudrait laisser dix milions d'européens comme moi hors de la normalité de l'Europe du futur, si ce n'est pas une claire volonté de génocide culturel contre les langues et les peuples considerés comme minoritaires, même s'ils ont plusieurs fois la population du Luxembourg ou de Chipre.

Comme héritiers des gents qui inventèrent les droits de l'homme et comme répresentants que vous êtes des catalans de France, je vous prie, monsieur, de donner support aux iniciatives du gouvernement espagnol destinées à la reconnaissance de ma langue dans la Constitution Européenne et de respecter les droits des nations sans état."

This work is in the public domain

Comentaris

Hi estic d'acord però...
11 mai 2004
Però crec que l'hauríem d'extendre a Espanya. Em sembla una maniobra del PSOE per poder dir que no han estat ells. Als francesos no els suposa cap cost polític dir que no, però al PSOE sí.

És com el tema de l'estatut. El PSOE farà servir el PP d'excusa per fer una coseta ben descafeinada. I CiU, IC i ERC a callar i a obeir...però això és un altre tema...
Re: Campanya de defensa del català a Europa davant la negativa de França
11 mai 2004
França mai dirà que si a una proposta com aquest apq històricament ha aplastat les diferents llengues del pais amb un centralisme prou dur y conegut?
Re: Campanya de defensa del català a Europa davant la negativa de França
11 mai 2004
Ei, que aquest text ja estava penjat a indymedia quare notícies més avall.
Que l'escriure no ens faci perdre el llegir...
Re: Campanya de defensa del català a Europa davant la negativa de França
11 mai 2004
endavant amb la nostra llengua, tantes vegades com faci falta, ningu ens ha de fer callar mai mes (ho sento per en das, pero el silenci el deixo per la canço de'n Llach)
Re: Campanya de defensa del català a Europa davant la negativa de França
11 mai 2004
Totalment d´acord amb el primer que ha escrit. El PSOE farà veure que ho vol fer, però davant la negativa francesa ja tindran l´excusa. Els sortirà rodó, cada cop es veuen mes clares maniobres com akestes
Re: Campanya de defensa del català a Europa davant la negativa de França
12 mai 2004
Estaria molt més content si es reconeixés al cent per cent que l'idioma del meu país (Catalunya) és el català. Que el bilingüisme que s'aplica és totalment polític i eina d'ocupació, però és molt més fàcil i folklòric reivindicar el català a l'Europa dels banquers que treballar pel català a la nostra terra entre els nous veïns que han vingut d'uns altres països.
I ERC i CiU i d'altres "nacionalistes" estan contents.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more