Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes : pobles i cultures vs poder i estats
Quinze mil persones al 6é Acampallengua a Pollença (Països Catalans)
11 mai 2004
Gran èxit d'assistència a la sisena edició de l'Acampallengua, aquest cap de setmana passat a Pollença a l'illa de Mallorca.

L'èxit de públic superà totes les previsions dels organitzadors i la xifra de participants depassà amb cinc mil l'anterior Acampallengua, que va fer-se a Binissalem el 2002.

www.jovesperlallengua.cibernautes.com
Dissabte es va aprovar el manifest de Joves de Mallorca per la Llengua 2004, en què es critica durament l'actitud del govern balear vers el català, a més, per primera volta l'executiu no ha donat suport a l'acte.

Al document es recullen acusacions a govern balear com ara el fet de no impulsar el procés de normalització o fer propostes lingüístiques que vulneren la legalitat existent, i es lamenta la sortida de les Balears de l'Institut Ramon Llull.

El passat diumenge, a partir de les 10.30 del matí, es començà a notar moviment a la zona d'acampada. Els que acabaren la son més prest, que eren pocs, desmuntaren les seves tendes i partiren. La immensa majoria, però, no començà a despertar-se i a treure el cap per la porta de la tenda fins a les dotze del migdia.

Tot eren cares de cansament i galtes vermelles, signe inequívoc de la festada del vespre anterior. Uns s'acabaven de dexondir tirant-se botellades d'aigua per damunt del cap; d'altres, escoltant el radiocasset i deixant que l'aire els pegàs a la cara. I encara n'hi havia que tenien forces per fer malabars o per treure un parell d'acords a la seva guitarra.

El batlle de Pollença felicità els organitzadors «per la manca d'incidents i per no haver embrutat el poble, tot i la gentada que hi havia». Els organitzadors, per la seva banda, donaren l'enhorabona a l'Ajuntament i a Creu Roja «pel suport oferit a l'esdeveniment».

L'Acampallengua d'aquest any tancava la seva edició diumenge al matí amb el bon gust de l'èxit d'assistència i el transcurs de les jornades, i amb una arrossada popular i la invitació per l'any següent es van cloure els actes.
Mira també:
http://www.ocbweb.org
http://www.acpv.net

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat