Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Concentració a Terrassa. Una altra Constitució Europea és Possible!
11 mai 2004
El proper dissabte dia 15 de Maig a les 19h,
concentració al Raval de Montserrat
PER L'EUROPA DELS DRETS SOCIALS,
UNA ALTRA CONSTITUCIÓ EUROPEA ES POSIBLE
caev4x63.gif
Un cop més es torna a governar d'esquenes a la ciutadania. El poder no apren. Només escolta als grans interessos del capital i dels polítics que no volen més que fer de mers apèndixs de l'antidemocràcia.

El cas de la construcció política d'Europa n'està sent una nova mostra amb l'aprovació d'una constitució que es situa en les antípodes del que és Europa, del que han reclamat i reclamen les multituts dient no a la guerra i si a la pau.

L'Europa de les multituts, la que reclamem i la que s'enfronta al projecte neoliberal i conservador, és una regió mundial construida des de les lluites socials, des de baix, una regió que crida per una ciutadania global, pels drets de totes les persones, una Europa que vol i reclama la Renda Bàsica com a prollongació dels drets complerts, de la democràcia absoluta, una Europa intercultural, mestissa, que defuig a tota velocitat de les essències "nacionals" i que vol barrejar-se i cooperar dins i des de les mètropolis.

I com en molts d'altres llocs, a la perifèria metropolitana de BCN anomenada Terrassa, ens trobàrem en aquesta passió.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Concentració a Terrassa. Una altra Constitució Europea és Possible!
11 mai 2004
I les persones que no viuen a les "mètropolis" i/o no volen fer res "dins i des de les metròpolis" què?
Re: Concentració a Terrassa. Una altra Constitució Europea és Possible!
11 mai 2004
Qué tenemos que esperar? que las multinacionales europeas, representadas por los estados capitalistas elaboren una constitución que defiendan nuestros intereses? venga hombre, está claro que no lo harán. estoy harto de las presunciones que vienen de la misma "izquierda" que aseguran que "es posible" hacer que los estados capitalistas, dominados por los intereses privados de las multinacionales, se darán cuenta de lo malos que han sido y elaborarán una constitución, o una ley, o alguna pantomima en nuestro beneficio. es hora de concienciar, crear alternativas a este sistema que se hunde, ampliar nuestro movimiento, formar a la gente...yo no voy a gastar ni una gota de mi saliva discutiendo sobre si la constitución europea tiene que ser así o asá y, es más, creo que es un error que alguien lo haga. Enfrontémonos diréctamente al sistema, mediante una lucha irreconciliable y construyamos un movimiento que sea algún día capaz de ser una amenaza y una alternativa a esta incoherencia llamada capitalismo. Salud.
Re: Concentració a Terrassa. Una altra Constitució Europea és Possible!
11 mai 2004
El diumenge 13 de juny tindran lloc eleccions al Parlament Europeu, a les quals l’esquerra independentista catalana es presenta de forma unitària sota les sigles CUP (Candidatura d’Unitat Popular). Amb la nostra presentació en un àmbit general i arreu dels Països Catalans, la CUP vol convidar el conjunt de la societat del nostre país a contribuir en la construcció d’un poble lliure, en una Europa i un món solidaris.

Les candidatures municipals de la CUP són iniciatives que, en diferents viles i ciutats, han anat agrupant les persones identificades amb un projecte polític de sobirania i justícia social. Persones que, amb la seva feina diària i les seves propostes programàtiques, han demostrat que l’Esquerra Independentista és capaç de tirar endavant projectes reals de transformació de la societat, de millora de les condicions de vida de la majoria, d’aprofundiment democràtic, de defensa d’un model econòmic respectuós amb el territori i la seva gent.

Ara calia un nou pas. Calia ser presents en el debat polític general amb veu pròpia, defensant la ruptura democràtica respecte de l’Estat espanyol i la construcció d’una Europa i un Món basats en la justícia i la cooperació. No podem seguir delegant la nostra veu i la dels moviments socials i la societat civil en unes opcions polítiques que no ens representen, que no comparteixen els nostres horitzons de llibertat.

Les eleccions europees són un moment idoni per fer arribar al conjunt del territori el projecte de les CUP i afavorir-ne així la consolidació com a referent de l’Esquerra Independentista en la lluita institucional i -alhora- per internacionalitzar el fet nacional català, donant a conèixer la lluita històrica del nostre poble per avançar cap a nous horitzons de llibertat.

Pel que fa al programa amb què la CUP concorre a aquestes eleccions, l'objectiu polític fonamental i absolutament irrenunciable és avançar cap a un procés que condueixi a la consecució de la plena sobirania política dels Països Catalans. La independència. La CUP mai ha renunciat ni amagarà aquest objectiu política. I és que no pretenem buscar un "encaix " forçós ni amb Espanya, ni amb França, sinó trobar el nostre lloc a Europa i al Món com a poble lliure. Per això entenem que la construcció d’una Europa democràtica només és possible a partir de l’exercici del Dret d’Autodeterminació: els Països Catalans i la resta de nacions tenen dret a decidir lliurement el seu futur.

El vot a la CUP ha de servir també per deixar constància que els Països Catalans són el nostre àmbit nacional, lingüístic i cultural. La CUP mostrarà la voluntat de potenciar el català com a instrument de cohesió social i per aconseguir el seu reconeixement oficial a la Unió Europea.

Amb tot, davant l’actual model econòmic que entén Europa com a un espai per al negoci d’unes minories a costa de la precarietat i l’explotació laborals i la retallada dels drets socials de la majoria, la CUP defensa que una altra Europa i un altre Món són possibles. Volem construir una societat en què el treball digne sigui la base d’un desenvolupament sense exclusions socials, on la diversitat de gènere, d’origen o de qualsevol mena d’opció sigui un valor per conviure i no pas un motiu per excloure.

Enfront l’aliança entre els nostres governs i els sindicats amb els empresaris del totxo i el ciment que destrueix el territori, entenem que cal engegar polítiques de desenvolupament que parteixin del respecte i la defensa del territori, els seus recursos i la seva gent. Defensem la terra perquè és un patrimoni natural i cultural col·lectiu i no acceptem que estigui a disposició de l’afany d’uns pocs per especular i amuntegar diner.

No podem ni volem participar en un projecte europeu que es faci d’esquena a la Mediterrània. El món que volem, un món sense guerres ni opressions, passa per la construcció d’un espai euromediterrani basat en la justícia i la cooperació entre pobles lliures, amb sistemes polítics representatius i democràtics, i alliberats del control dels EUA i de les potències colonials que n’impedeixen el desenvolupament.

Per tot això, la CUP i el conjunt de l’Esquerra Independentista ens oposarem amb fermesa a un projecte de Constitució Europea que atempta contra els nostres drets polítics, lingüístics i socials. Cada suport a la CUP serà una contribució, des d'aquí, a la construcció d'una Europa i un món on, enfront del diner i la guerra, hi prevalgui la justícia, la pau i la solidaritat. La CUP portarà endavant un projecte d'alternativa a aquesta constitució Europea pensada i ideada en benefici dels grans estats i el capital de les multinacionals. El 13 de juny la CUP demostrarà que existeix una altra manera de fer política.
Re: Concentració a Terrassa. Una altra Constitució Europea és Possible!
11 mai 2004
que pesats aquests de les CUP!!!!!!!!!!
Re: Concentració a Terrassa. Una altra Constitució Europea és Possible!
11 mai 2004
Les CUP no son pesats, lluiten contra la Constitució i l'Europa del capital
Re: Concentració a Terrassa. Una altra Constitució Europea és Possible!
11 mai 2004
Una altra Europa es posible si... pero sense capitalisme!!!
Re: Concentració a Terrassa. Una altra Constitució Europea és Possible!
11 mai 2004
Una altra Europa es posible si... pero sense capitalisme!!!
Re: Concentració a Terrassa. Una altra Constitució Europea és Possible!
11 mai 2004
Otra vez los iluminados de las CUP dando lecciones de lucha popular, a ver si alguien me pude contar de que consta esta fabulosa campanya que las CUP hacen contra la constitucion europea, porque de momento lo unico que veo és que saben leer y escribir, vamos hacer lo habitual, intelectualoides de pacotilla que siempre se quedan a medias, a ver si despúes de las elecciones seguis haciendo (o empezais) alguna cosa contra la constitucion europea.
Caña contra la constitucion europea i a los oportunistas que se aprovechan de nuestro trabajo de base! Menos intelectuales elitistas, mas pensadores de base!
Re: Concentració a Terrassa. Una altra Constitució Europea és Possible!
12 mai 2004
El mateix debat de les CUP amb la campanya contra la Constitució Europea el podeu trobar una miqueta més adalt:

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/89195/index.php

Jo no estic ficat a la campanya, però tampoc entenc que noticia que hi hagi de la Constitució hagi de sortir la "cunya" de les CUP. Com si no tinguessim suficient amb els d'IC, EUIA....
Bueno, ànims a aquesta gent de Terrassa!
Re: Concentració a Terrassa. Una altra Constitució Europea és Possible!
12 mai 2004
Doncs, a mi no em molesta massa que aparegui perquè això vol dir que és un fet destacat que en els mitjans alternatius apareix.

No obstant no sé pas si es tracta d'una cunya o que gent que hi simpatitza com la que ho critica ho treu indiscriminadament.

En tot cas, jo ho tinc clar,

SI als Països Catalans
NO a la Constitució Europea

afegeixo la coletilla,

cap un Fòrum Social dels Països Catalans
Sindicat