Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : criminalització i repressió : altres temes : pobles i cultures vs poder i estats
3a festa IdentiCat’2004 a Bao (Rosselló, Catalunya nord)
10 mai 2004
Coincideix amb les provocadores paraules del president de la regió del Llenguadoc-Rosselló, regió administrativa francesa on és la Catalunya nord, dient "el Català és un 'patois' que no interessa ningu" a la pregunta de que pensa fer per fer la seva situació més digne..

A la població rossellonesa de Bao, Catalunya nord, dels dies 20 a 23 de maig tindrà lloc la tercera festa Identi'cat 2004.

Té com objectiu reagrupar un màxim d'entitats i persones a l'entorn d'un projecte; reafirmar-se en la nostra identitat catalana i ensenyar la vivacitat de nostra llengua i cultura.

Aquestes jornades estan impulsades per la associació Aire Nou de Bao, que fa ser fundada el 1995 i te actualment uns 150 socis.
Al programa podem trobar gran varietat d’activitats adreçades a totes les edats. Com a destacat, el diumenge 24, tancarà l’acte un concert del grup musical MESCLAT.


Dijous 20
- 10h: Concurs de Truc Bar "Le Catalan" carrer del Vall, Plaça de Catalunya
- 16h30: actuació castellera amb Angelets del Vallespir i Castellers del Riberal Plaça de Catalunya
- 18h: Emissió de Ràdio Arrels: "Entre pals semalers" i aperitiu Fogar rural
- 20h30: Cant coral amb la Coral del Casal Jaume 1er de Perpinyà Plaça de Catalunya
- 21h: Les Veus de l'Estany (cantada d'havaneres) Plaça de Catalunya
- 22h: Blues de Picolat Plaça de Catalunya

Divendres 21
- 20h30: Els amics de l'havanera: història de l'havanera i cantada Plaça de Catalunya
- 22h: 100 Grammes de tête Plaça de Catalunya
- 22h45: Alternativa Plaça de Catalunya

Dissabte 22
Exposició de postals i segells tot el dia al Fogar Rural
- 15h: Trobada castellera de colles de les escoles nord-catalanes Plaça de Catalunya
- 16h: Rialles Plaça de Catalunya
- 17h: Conferència "La Conquesta de Mallorca" a càrrec d'Agnes i Robert Vinas Ajuntament
- 18h: Ball català amb la cobla Sol i Mar Plaça de Catalunya
- 21h: Concert amb un cantant mallorquí Plaça de Catalunya
- 21h40: Tronada Plaça de Catalunya
- 22h50: Ball de diables carrers de Bao
- 22h30: Concert amb el grup BRAMS Plaça de Catalunya

Diumenge 23
- 10h: Passavila amb Gegants de la Bisbal i Gegants dels Angles
- 11h: Actuació castellera amb Castellers de Sant Cugat, Castellers de Cornellà, Castellers del Riberal Plaça de Catalunya
- 13h: Arrossada àpat animat pel grup Llevant de Taula (inscripcions abans del 15 de maig 10€ per persona) Plaça de la Font
- 16h: XERA! espectacle concert del grup MESCLAT, entrada 12€ reserves president ARROBA airenou.net (camp de rugbi)
- 20h: Aperitiu de cloenda de la Identi'Cat 2004 (camp de rugbi)

Podeu comprar les entrades cada dimarts i divendres a la Vilbau (Bao) a la Llibreria Catalana, Torcatis i de l'Ermitatge (Perpinyà) o fer reservacions telefòniques a Andreu Dedies (0)468926683 o president ARROBA airenou.net

This work is in the public domain

Comentaris

Prou xenofòbia anticatalana dels estats espanyol i francès
10 mai 2004
El president del Llenguadoc-Rosselló, regió administrativa francesa on es troba la Catalunya nord, tracta el català de "patois".

Georges Freche, president socialista del Llenguadoc-Rossello conegut per la seva amistat amb Pasqual Maragall, ha afirmat "el Català és un 'patois' que no interessa ningu". Ha respost aixo a Pere Becque, un representant de la UMP (centre-dreta) pero prou obert a la catalanitat per protestar quan l'ha respost així a la seva pregunta sobre que pensava fer per ajudar la llengua catalana a assolir un desemvolupament digne.

Els partits i entitats catalans s’han afanyat a respondre’l i demanar respecte per la nostra llengua. ERC i d'altres han fet comunicats de rebuig, exigint que demanés excuses. ERC, a més, n’ha demanat la dimissió.

Aquestes declaracions contrasten amb el possible reconeixement del català com a llengua oficial a Europa i fan evident la urgent necessitat de l’oficialitat del català a les comarques nord-catalanes, una demanda llargament reclamada pel moviment nord-catalanista.
Re: 3a festa IdentiCat’2004 a Bao (Rosselló, Catalunya nord)
11 mai 2004
gavachos de m...! qe us passa teniu por de qe se'ns reconegui la nostre llengua?!
Re: 3a festa IdentiCat’2004 a Bao (Rosselló, Catalunya nord)
11 mai 2004
sort en tenim dels gitanos de Perpinya (per cert m'havien dit una cosa sobre el Nord: les organitzacions catalanistes son de la ciutat i la formen gent que no parlava català, en canvi al camp molts són del Partit Comunista Frances, molt patriota frances, i en canvi catalanoparlants de tota la vida, és cert?)
Re: 3a festa IdentiCat’2004 a Bao (Rosselló, Catalunya nord)
11 mai 2004
Aixó dels gitanos es ben cert, són dels que han resistit millor la política d'aculturització de l'estat francès contra la cultura i l'identitat catalanes a la Catalunya nord, pero les organitzacions nord-catalanes es troben tant a les ciutats com al camp.

Precisament el poble rossellonès de Bao, d'uns 2500 habitants i on es fa l'IdentiCat'2004, és un bon exemple d'aixó que et comento. Es allà on va crear-se Aire Nou de Bao, l'associació que ha organitzat aquest festival amb tantes i tan diverses activitats que s'esten al llarg de tres dies.

Cal agrair a la gent de Bao i a tothom a les comarques nord-catalanes en general la seva tasca, començant per aquest festival i culminant al massiu Correllengua de Perpinyà fet cada aby, ja que la fan malgrat una administració francesa en la seva contra. Amb un esperit xenòfob tant lamentable com el que reflecteixen les paraules del president de la regió administrativa francesa del Languedoc-Rosselló, on es troba la Catalunya nord. A desgrat seu, com ens deixen tant clar.

www.airenou.net

www.angelets-terra.com/index.php?lang=cat
Re: 3a festa IdentiCat’2004 a Bao (Rosselló, Catalunya nord)
12 mai 2004
Censura?
Re: 3a festa IdentiCat’2004 a Bao (Rosselló, Catalunya nord)
14 mai 2004
"Resposta al Sr. Georges Frèche. Davant les recents informacions que el President del Consell Regional, el Sr. Georges Frèche, en la reunió del passat divendres 30 d’abril d’aquesta institució ha menyspreat la llengua i cultures catalana i occitana amb unes afirmacions on es definia la nostra llengua com un patués i no com idioma, ERC Catalunya Nord exigeix:

1. Que el S. Georges Freche es pronunciï clarament sobre la seva opinió envers la llengua i la cultura catalana.

2. La rectificació immediata de les seves manifestacions.

3. En qualsevol cas, ERC Catalunya Nord es veu en l’obligatorietat d’exigir la dimissió immediata de l’actual President del Consell Regional.

4. Reclamem del Sr. Christian Bourquin una resposta pública i presa de posició.

5. Demanem a tots els partits que integraren la candidatura electoral de la “Gauche pluriel� a Catalunya Nord que rebutgin aquestes declaracions i en reclamin responsabilitats.

6. Emplacem a les màximes autoritats acadèmiques i universitàries, així com a tota la població de Catalunya Nord, a rebutjar aquest nou atac a la dignitat de la llengua catalana.

En efecte, declaracions que exposen l’alt grau d’incultura, o el que encara fora pitjor, d’un menyspreu cap a la diferència que voreja el racisme, per part d’un alt responsable de la República Francesa, inhabiliten al seu autor de l’exercici de qualsevol responsabilitat política i, encara menys, de la direcció d’un poder regional que entraria així en un greu conflicte amb les llengües i cultures d’uns pobles que, no ho oblidem, és la seva responsabilitat llur defensa i promoció.

Fets i actituds com aquests exposen la necessitat ineludible de seguir avançant en el reconeixement legal del català, únic mitjà possible per salvaguardar i promoure amb tota dignitat i normalitat la llengua i cultura de Catalunya Nord, així com de la creació d’una Regió pròpia catalana i, més enllà, l’aposta per la reunificació i independència dels Països Catalans."

www.esquerra.org/catalunyanord/
Re: 3a festa IdentiCat’2004 a Bao (Rosselló, Catalunya nord)
15 mai 2004
Des d'aquí us encoratjem al màxim a continuar lluitant. A Esparreguera també han obert un bar del rotllo i aviat rebrem la Flama del Canigó i a l'octubre el cinquè Correllengua. No és fàcil aquí tampoc el tema al Baix Llobregat. Hi ha majoria de castellans i també convé lluitar i fer-se veure com vosaltres féu.No sé si podrem venir perquè també estem a la colla castellera del nostre poble i tenim sortida però de tota manera endavant companys del nord.Salut joan. Envieu-me correspondència Adreça:C\Montserrat 66 08292 Esparreguera (Barna, Catalunya). Adéu
Sindicato Sindicat