Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: fòrum 2004 : mitjans i manipulació
La premsa internacional no es fa ressò de l'inici Fòrum de les Cultures 2004
10 mai 2004
Contrastant amb l'allau d'informacions que rebem al país relacionades amb el Fòrum Universal de les Cultures 2004, abans que comencés i ara que ja està engegat, l'esdeveniment no és present a la premsa internacional. Si al cercador de notícies de Google es fa una cerca sobre el Fòrum, escrivint-lo en diverses de les seves formes, el cercador no troba actualitat ni informació. El cercador de noticies en italià, no troba massa cosa, tampoc en francès hi ha massa ressò, ni tan sols en anglès. Evidentment en cas de fer la recerca en espanyol canvia la cosa i ja sí que la tirada de notícies és considerablement més llarga. A banda de la coneguda recerca a través de Google News, la premsa internacional tampoc se'n fa ressò, diaris com The New York Times o The Washington Post, entre altres, no consideren aquest inici dels 141 dies de fòrum com a actualitat, segons es recull a Indymedia Barcelona.
Mira també:
http://www.vilaweb.com
http://www.google.con

This work is in the public domain

Comentaris

La informació global a províncies
10 mai 2004
Estem farts de mirar-nos el melic i afirmar que som massa, que ens admiren a tot el món, que Bush parla de nosaltres com a exemple de moviment social de la pau, però, us heu preguntat alguna vegada, com és el món vist des d'uns altres ulls? Algú més li va donar importància a aquelles paraules? Dues dades: avui, a les 12 hores, el dia després de la inauguració del Fòrum, només la BBC (entre d'altres mitjans internacionals, anglosaxons per ser exactes) donava la notícia, i com a un breu titulat 'Spain hosts culture Olympics'. Ahir, només una televisió totalment forana, Al Jazeera, retransmetia en directe la inauguració.

És terrible veure com en aquest país estem agafant els pitjors tics del país veí: el provincianisme barrejat amb el fals cosmopolitisme auto-anomenat internacionalista. Aquell a qui li encanta parlar de mestissatge, multiculturalitat o internacionalisme, sense saber ni tan sols parlar un idioma estranger (a excepció de l'espanyol). M'encantaria saber quants de nosaltres llegim diàriament algun diari que tingui com a fronteres físiques però també mentals, no l'estat sinó el món, quants veiem les notícies dels canals estrangers que ens arriben a casa (si és que ens arriben), quants ens connectem a internet per llegir el que diu la BBC, el New York Times o Corriere della Sera, entre d'altres. Ens encanta sentir-nos observats però no veiem que no som ningú, que el món es molt gran i que existeix vida més enllà dels Pirineus i de la Platja.

La nostra provinciana visió del món ens porta a queixar-nos del que diu La Razón, del que l'ABC comenta o del que a TVE o a la SER asseguren…; però, i a The Economist?, i al Financial Times? I a Le Monde? I al Der Spiegel? I fins i tot… a Indymedia? Diuen alguna cosa de nosaltres? Hi ha temes més importants en el món que una trobada andalusa a la platja barcelonina?

"No podem saber tots els idiomes". Bé, és cert, no tots hem tingut la sort de poder estudiar tres o quatre idiomes a part del nostre, però, també és cert que hi ha molts traductors a internet que ens permeten visitar i llegir amb una bona qualitat el que diuen aquests diaris. Així i tot, mai és tard per aprendre un idioma més i poc a poc i amb pocs diners es pot fer.

No ens equivoquem, la globalització no és un mal pel món si la sabem utilitzar sense plorar perquè els altres són més grans i tenen més mitjans: lluitar per ser al món és un dret col·lectiu com a país, però també individual com a persona que vol sortir a aprendre i a millorar, i aquest ja el tenim guanyat... si volem.


Oriol López. Economista.
Font: www.Entorns.info


Vincles interns



Vincles externs

· BBC

· 'Spain hosts culture Olympics'

· Al Jazeera

· New York Times

· Corriere della Sera

· La Razón

· ABC

· TVE

· SER

· The Economist

· Financial Times

· Le Monde

· Der Spiegel

· Indymedia

· Entorns.info
Mira també:
http://www.racocatala.com
Questió d'orgull?
10 mai 2004
"Oriol Lopez. Economista"

Questió de detall pero q no se a que vé.

La gent que escribim a indymedia barcelona no solem posar el nostre tipus de títol de certíficat acadèmic. Per posar no solem posar ni el nom i cognoms!

Potser perque la majoria creiem que tot això es sobrer. Perque pensem que el fet de que un artícle es assenyat i estigui ben escrit resalta per si mateix (tant se fot si la resenya provingui d'un economista com d'un operari de la neteja) i posar la nota a peu de pàgina és donar la nota.
Manifestació virtual
11 mai 2004
http://www.manifestacionvirtual.com/info.asp?cod=4556
Re: La premsa internacional no es fa ressò de l'inici Fòrum de les Cultures 2004
31 mai 2004
Sóc l'Oriol López. Ecconomista' i no he publicat aquest comentari aquí. En Ra el deu haver pastejat del meu web i ho ha fet a lo bruto, copiant-ho tot. ;)
Sindicat