Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
No volem els Tigres!! Si voleu, podeu signar una carta
08 mai 2004
Es tracta d'un helicòpter de guerra.
Si hi esteu d'acord, podeu copiar la carta adjunta, afegir-hi les vostres dades (p. e. nom complet, número del D d'I, professió i localitat) i enviar-la a

consellerencap.presidencia ARROBA gencat.net
Molt Honorable Sr. Pasqual Maragall i Mira
President de la Generalitat de CatalunyaMolt Honorable Sr.,

He tingut coneixement que la Comissió d’Indústria, Energia, Comerç i Turisme del Parlament de Catalunya ha presentat la candidatura de Catalunya perquè el consorci EADS instal·li en terres catalanes una factoria de la seva filial Eurocopter per a la fabricació dels helicòpters de combat Tigre, dels quals, recentment, el govern del Partit Popular va adquirir 24 unitats per a les forces armades espanyoles, per un import de 1.354 milions d’euros.

Hem de recordar que els conflictes militars i les guerres esclaten, entre d’altres motius, per l’alt grau de militarisme existent en el món, és a dir, per l’excés de forces armades i armes. L’Estat espanyol no és una excepció i contribueix a la militarització mundial, atès que participa en grans projectes armamentistes i en l’adquisició d’armament. Tant és així que en el proper decenni prepara compres per un import de 20.000 milions d’euros. Entre aquestes armes figura l’helicòpter Tigre i el nou avió de combat europeu Eurofigther, que fabrica el consorci europeu EADS, indústria que ara es proposa que s’instal·li a Catalunya.

La societat catalana s’ha mobilitzat en moltes ocasions en contra de les guerres i a favor de la pau. La millor manera de contribuir a una cultura de pau és treballar pel desarmament i la desmilitarització, la qual cosa es recull en la Llei de Foment de la Pau, aprovada en el Parlament de Catalunya per unanimitat en la legislatura anterior. Ara és el moment de demostrar que aquella iniciativa no era un paper sense valor. Per això, us demanem que feu el possible perquè sigui retirada aquesta proposta que a Catalunya es fabriquin components per a l’helicòpter de combat Tigre.

Moltes entitats i persones del nostre país han promogut campanyes en favor de la pau o la defensa dels drets humans i hi han participat. Ara ens creiem obligats a mostrar davant l’opinió pública que acollir aquesta factoria és un greu error. Per tant, us demanem que feu de manera que aquesta opció no vagi endavant.

Atentament,

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat