Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
La UGT es desmarca de la convocatòria de vaga de busos del cap de setmana, que es manté
07 mai 2004
El sindicat UGT s'ha acabat desvinculant de la convocatòria de vaga de 48 hores en el servei d'autobusos urbans a Barcelona, que durarà tot el cap de setmana. De totes maneres, els altres quatre sindicats (CGT, ACTUB, CCOO i SIT) mantenen la convocatòria, ja que dijous no es va arribar a cap acord amb la direcció de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).
La vaga es fa per protestar per l'acomiadament que va provocar el suïcidi del conductor d'autobús de la TMB Pablo Díaz Cuesta, a qui la direcció va acusar d'apropiar-se dels 1,10 euros de l'import d'un bitllet. La intenció dels companys és aclarir els fets que van provocar un acomiadament que consideren improcedent i injust, però també canviar amb la direcció de TMB l'actual sistema de sancions perquè no es tornin a repetir situacions similars.

Per la seva banda, la direcció de TMB considera que la vaga és «innecessària i injustificada» i afirma que «només té explicació en la intenció de grups minoritaris d'exercir coacció en un aspecte tan essencial com la mobilitat per als ciutadans». TMB lamenta que «no hagi estat possible fer prevaler el sentit comú, malgrat que la majoria dels sindicats del comitè han manifestat en diverses sessions de negociació i per escrit la seva decisió de no secundar la vaga convocada».

Els serveis mínims establerts per a la vaga d'autobusos de dissabte i diumenge deixaran sense servei les línies 20, 31, 35, 51, 54, 91, 103,104, 185, 193 i 194 i el Bus Turístic per dissabte i les anteriors i els números 107 i 195 per diumenge.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La UGT es desmarca de la convocatòria de vaga de busos del cap de setmana, que es manté
08 mai 2004
Esperabais algo más ?? TRAIDORES DE LOS TRABAJADORES, pagareis lo que habeis echo!!!!
Sindicato Sindicat