Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : corrupció i poder
Carta a la Sra. alcaldessa de Girona
07 mai 2004
Arran de la decisió presa per la nostra alcaldessa, d’assistir al casament d’un príncep forà, els Maulets hem decidit convidar-la a assistir a la obra de teatre que hem organitzat pel mateix dia, el 22 de Maig a les 22h al Centre Cultural la Mercè. L’acte comptarà amb l’Audiència i-real de Toni Albà i el cantautor Jaume Arnella.
Sra Pagans: els Maulets li volem recordar que molts catalans i catalanes tenim a casa nostra una petita habitació anomenada âCan Felipâ?. Si senyora alcaldessa, cada dia diverses vegades hi entrem quan tenim certes necessitats, és el nostre petit homenatge a una corona forana i imperialista.

Però veient que vostè no en fa prou, li farem un xic de memòria sobre el que han fet els Borbons al nostre estimat poble. Els Països Catalans es van enfrontar al rei castellà Felip V de Borbó en la Gerra de Succesió. Malauradament el 1707 van conquerir a sang i foc el País Valencià, més tard el 1714 van destruir Barcelona i en conseqüència van sotmetre el Principat de Catalunya. Un cop Felip V va guanyar la guerra, es van promulgar decrets al País Valencià, a les Illes Balears i al Principat de Catalunya. Amb aquests reglaments es va iniciar una nova etapa de profundes i nefastes repercussions en la història política i lingüística dels Països Catalans: es va abolir el règim jurídic propi, van desaparèixer totes les institucions d'autogovern, es van imposar les lleis de Castella, es va prohibir l'ús del català en la vida pública i oficial i un llarg etcètera de mesures dràstiques que tot i que van ser aplicades amb duresa i repressió no van aconseguir anihilar la llengua, la cultura i la personalitat nacional dels Països Catalans.

També li podem recordar fets més recents: Qui va deixar com a hereu el dictador al morir? Qui va pronunciar aquestes paraules ânunca fue la nuestra una lengua de imposición sinó de encuentroâ??

Els Maulets en homenatge al casament del príncep de Girona, hem organitzaât una âAudiència i-realâ? amb en Toni Albà, el proper 22 de Maig a les 22h al Centre Cultural de la Mercè. Molt humilment la convidem a assistir-hi, per demostrar així als gironins i gironines que encara recordem i no oblidem dâon venim i cap a on hem dâanar. Com a representant nostra que també es preferim que assisteixi a aquest acte cultural i humorístic, que no pas a un casament ostentós pagat amb eurus públics, que tan sols serveix per reafirmar una figura que no ens representa ni ara, ni mai.

www.elforn.info
972205432
mauletsgirones ARROBA correu.vilaweb.com
Maulets Girona

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Carta a la Sra. alcaldessa de Girona
21 mai 2004
Molt bé. M'agrada l'estil literari que teniu. Penso que tant que parleu hauríeu de tenir els collons d'aixecar-vos en armes contra els borbons i els seus al·liats (el 'repugnant' poble espanyol), doncs esteu patint tanta opressió que és millor perdre la vida que viure sense dignitat. A més, si ho feu, us treureu del mig i no haurem de patir la vostra literatura barata i feixista.

Gràcies.
Sindicato Sindicat