Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: fòrum 2004 : mitjans i manipulació
El Fòrum i els mitjans de comunicació
07 mai 2004
El Fòrum i els mitjans de comunicació.

Soc fotoperiodiste i per tant, com en altres oficis, de vegades mercenari dels grans mitjans de comunicació. No ja perquè els que estem al carrer davant de la noticia no expliquem el que veuen els nostres ulls, si no per que quan arriben a les redaccions dels diaris, teles o agències aquelles imatges que has fet jugant-hi la cara són censurades o llençades a la brossa per ser políticament incorrectes. Però malgrat tot jo sóc dels qui pensen que la coses poden canviar i els qui primer hem de fer-ho som el de dins. Som els que veiem de primera mà la manipulació informativa que constantment es fa en moltes redaccions dels mitjans de comunicació i davant dels nostres nassos per conveniències sobre tot econòmiques i per no enfadar al "amo" (el poder) i així seguir xuclant de la mamella.
El mitja per al qual jo treballo m’ha acreditat per a cobrir els "grans esdeveniments" d’això anomenat Fòrum Barcelona 2004. Segons diuen ells després de gastar-se una mortera de milions de peles o euros (tan s’hi val) i fer xerrades durant cinc mesos amb els més grans dignataris del món, les guerres s’acabaran, la fam no existirà i la sida sera una malaltia que passarà a formar part de la historia de la medicina.
Com a exemple de la diversitat i fraternitat que envolta tota l’aura del Fòrum decideixen començar a donar les acreditacions als periodistes el passat 3 de maig dia Internacional de la Llibertat de Premsa. Quina paradoxa, doncs, quan ens diuen que per assistir a l’acte inaugural del dissabte 8 necessitem un altre acreditació. Una d’especial. T’apuntes a una llista i ja t’avisaran. Doncs bé: aquesta llista resulta que a anat a parar a la Casa Reial Espanyola i és aquesta "Casa" la que ha decidit quins mitjans i periodistes poden anar o no a la fastuosa cerimònia d’inauguració on acudiran 3.000 convidats de "l’alta societat" i el Borbó.
Evidentment jo no estic en la llista dels periodistes agraciats per Sa Majestat... i ni falta que fa!!!. Segurament haure deixat el rastre d’haver col.laborat amb Kale Gorria, el Triangle, etc. i no fos cas que tingues males intencions.
Per tant proposo a tots el companys i companyes dels mitjans de comunicació que usem els nostres "mitjans" que tenim a l’abast per tal de fer públic la veritable cara del Fòrum i ajudar als companys/es anti-fòrum a tenir veu i imatge en tots els mitjans de comunicació possibles.

Visca la premsa lliure!!!.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El Fòrum i els mitjans de comunicació
07 mai 2004
Porque no te negaste a cubrir el Fòrum?
si hay que currarse la crítica desde dentro tuviste tu momento,
ya se que es fácil decirlo, no se si tú a tus superiores les hiciste saber de cual era tu opinión e imagino la presión, pero si desde dentro se les hace el caldo...
Re: El Fòrum i els mitjans de comunicació
07 mai 2004
Company fotoperiodista, primer m'extranya que pengis el teu tel. en aquest mitjà del qual la NACIonal i altres matons al servei del poder s'informen; no et deus sentir tan putejat, no dic perseguit o amenaçat perquè si no, no ho faries(en el cas que sigui verdader). Desgraciadament en aquesta professió la de fotògraf, tambè un va fent, sobrevisquent amb major o menor fortuna i mira per on, sense adonar-se'n, pot esdevenir en mercenari com el teu cas, decebut pel reportatge que no podràs fer de la inaguració de la MERDA aquella al final de la Diagonal.Sàpigues que la moguda interessant serà a fora del recinte.No ho dic per la cassolada, si no pel bon report que queda en cubrir pels futurs desallotjaments de veïns del Poblenou (hi han illes senseres amenaçades o pel famòs 22@ o els PERIs, on la ciutadania no hi està d'acord i podria ser que resistís fins el final; tambè queda un petit reducte de jitanus amb la mateixa amenaça)i els enderrocs brutals que hi ha en la zona.No cal anar a l'Irak per retratar paissatges delmats com si d'un bombardeig es tractès.Ni anar ha cercar refugiats a l'Africa .Tot això encara ho pots trobar entre les Glories, famosa plaça clausurada, i la zona diagonal mar.Ah! i la Mina,ja veurem què passa quan comencin les famoses "reformes".
Re: El Fòrum i els mitjans de comunicació
07 mai 2004
nadie te ha mandado ser mercenario,
tu solito todo tu solito has hecho de ti lo que ahora "quizás desprecies"

otro periodista neojipi

la lucha está en la calle
la injusticia está en la calle
REFLEJALA
y no llores por no estar acrediotado
Re: El Fòrum i els mitjans de comunicació
08 mai 2004
¿Habeis leido el texto??? Porque me da la sensacion de que no habeis entendido nada...
Re: El Fòrum i els mitjans de comunicació
08 mai 2004
Doncs jo ho interpreto possitivament. Aquí sembla que hi ha massa sobrat i sobrada a qui ja els van parir anti-tot el dia que van néixer. Quina enveja!

Farieu més servei criticant als que encara no se n'adonen del mal què fan col·laborant amb els mass-merda que no pas matxucant als que tot just comencen a rectificar.

Tantdebó arribi el dia en què hi hagin uns quants milers de periodistes i fotògrafs com en xavi que a més d'adonar-se'n de com de manipul·lador és el sistema oligopolístic d'informació mass-merda per al que treballen (això ho saben tots), s'atreveixin a denunciar-ho públicament i a més fer una crida als col·legues per a que despertin i siguin prou valents per una vegada en la seva putejada vida.

Per cert, quants de vosaltres sabieu que passaven coses com això de la discriminació-censura real? Al·lucinarieu de l'intervencionisme de la "casa real española" en tots aquests aspectes. Bó és que es denunciï.
Re: El Fòrum i els mitjans de comunicació
08 mai 2004
La denuncia està passant de la x casa real i la x prensa oficial.Enteradillu.
Re: El Fòrum i els mitjans de comunicació
08 mai 2004
Encara que algú ho intenti evitar aixó que comenta el company és molt interessant i molt positiu.

Es molt interessant el que explica sobre que és la Casa Real Española la que tria els periodistes que van a informar al forum. Aixó és una de les moltíssimes coses que demostren que aquest fòrum és un engany per tal que quatre empreses, aquest rei i alguns polítics facin una campanya d'imatge. Una més, i com totes molt impactant. Tant parlar de llibertat i comunicació, ara resulta que és una institució tan democràtica com la monarquía espanyola qui decideix qui permet cobrir els actes del fòrum.


Molt positiu perque actituds i articles com el de Premsa Lliure ens mostren que som moltíssims els que denunciem aquest engany i que és possible fer-ho. Aixó posa neguitosos a alguns i potser per aixó s'hi llegeixen collonades tot seguit de l'article. Criticant-lo per haver volgut anar a cobrir el fòrum. Es clar que calia intentar fer-ho!!

Passar d'intentar-ho hauría posat molt fàcil a la monarquía espanyola, i als que organitzen i paguen el fòrum en general, fer-nos empassar la perspectiva que els interessa de tot aquest xou mediàtic. El company Premsa Lliure volía ser-hi per poder-nos oferir la possibilitat de tenir una perspectiva crítica i real sobre el que s'hi farà.

Gràcies per haver-ho intentat i gràcies per fer aquest article, gracies per donar exemple!!



"Quina paradoxa, doncs, quan ens diuen que per assistir a l’acte inaugural del dissabte 8 necessitem un altre acreditació. Una d’especial. T’apuntes a una llista i ja t’avisaran. Doncs bé: aquesta llista resulta que a anat a parar a la Casa Reial Espanyola i és aquesta "Casa" la que ha decidit quins mitjans i periodistes poden anar o no a la fastuosa cerimònia d’inauguració on acudiran 3.000 convidats de "l’alta societat" i el Borbó. Evidentment jo no estic en la llista dels periodistes agraciats per Sa Majestat... i ni falta que fa!!!."

Boicot al Forum de les multinacionals!!

Boicot a la monarquía espanyola!!
Re: El Fòrum i els mitjans de comunicació
08 mai 2004
les collonades les teves.Qui juga al seu joc (el del poder, mitjans de comunicació de masses, mitjans monarquics, de la democradura) s'emmerda i s'acaba escaldat, o perd el temps responent al mercenari repenedit.El neguit el crea gent com tu!
Re: El Fòrum i els mitjans de comunicació
08 mai 2004
El company Premsa Lliure ha mira't accedir al fotut fòrum per oferir-nos a tothom -tú inclòs- l'oportunitat de rebre informació directa i crítica, sense censures, del que es farà al fòrum de les multinacionals.

De les que estant pagant per fer-se una campanya de rentat d'imatge al mateix temps que segueixen fent negocis que no tenen res d'humanitaris, com venda d'armes a països amb dictadures.

Ens ha provat, una altre vegada, que el veritable esperit del fòrum no te res a veure amb la llibertat en general i amb la llibertat de prensa en concret.

Ens ha provat que institucions tan poc democràtiques i tan ràncies com la monarquía espanyola tenen, encara, un poder que no haurien de tenir en una democràcia veritable. Que no te res a veure amb la "democracia" a l'espanyola.

Ens dona un bon exemple d'activisme útil, com mínim molt més útil que els teus comentaris.

Un altre cop...

Boicot al Forum de les multinacionals!!

Boicot a la monarquía espanyola!!
Penja las fotografies a indymedia barcelona!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
08 mai 2004
nosaltres no les volem a la basura!!!
aqi tens un mija q valorara lo q vullgues denunciar.
endavant!!! ja tinc ganes d vore la denuncia visual!!!
Sindicato Sindicat