Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: laboral
Treballar per què? Treballar per qui? Xerrada Debat
07 mai 2004
Xerrada-Debat + Projecció de Vídeo Enquesta
14 de Maig 19:30h. al Centre Social de Sants (C/ Olcinells 30 barri de Sants BCN)
Organitza Assemblea de Barri de Sants
Dins del cicle de xerradas que l'Assemblea de Barri ha proposat durant aquest any per tal de portar a debat els temes que més afecten el nostre barri, s'hi insereix aquesta tertulia sobre el tema del treball.
El treball segueix sent l'element central a partir del qual es vertebra la vida de les persones, amb unes regles precises i condicionants, les lleis del mercat.
En una societat on tot té un preu i tot s'intercanvia mitjançant la compra-venda. Es tan sols, venent la nostra força de treball (el nostre temps, cos, creativitat...) com podem procurar-nos el sustent per arribar a fi de mes (pagant lloguers, hipoteques, transports, aliments, salut...), realitzar-nos com a persones i ser reconeguts socialment pel que fem a canvi d'un salari.
Les formes de treball van canviant, ajustan-se a la forma de societat i el sistema capitalista necessita per produir i reproduir les condicions d'existencia que el fan possible (ara fins i tot es ven i es compra el coneixement o l'aigua que bevem).
Com a eix central de la vida quotidiana, el treball delimita qui domina i qui és dominat, qui o què s'accepta i qui o què s'exclou, (per exemple, no ha sigut fins fa ben poc que s'ha reconegut el treball "ben real" no remunerat invisible que realitzen moltes dones excloses del mercat laboral).
Amb aquestes inquietuds i un video-enquesta que recull impressions de gent del barri, proposem els següents temes pel debat:
- Critica al treball: ETT's, subcontractació, jornades a temps parcial, deslocalitzacions, privatitzacions...
- Assalariats, autònoms, patrons. Existeixen altres possibilitats?.
- Accions de denúncia i construcció d'alternatives: És l'autogestió una alternativa de treball?.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa