Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: indymedia
Res, una petita pregunta
03 mai 2004
Bones,
a vera, només una pregunta. Si al País Basc l'Indymedia és Euskal Herria, i a Galícia és Galiza, per què a Catalunya/Països Catalans ha de ser Barcelona?
Merci

This work is in the public domain

Comentaris

pots fer una ciutat o un area o un pais
03 mai 2004
aqesta discusio ja s'ha tingut varies voltes a barcelona indymedia :)
nosaltres ens varen decantar a fer la d ciutat.
anime a qi vullga a fer paisos catalans :)
Re: Res, una petita resposta
03 mai 2004
porque ningún indymedia es igual, y en ningún sitio pone que el indymedia tenga que ser de un determinado país o nación, creo yo.

Por cierto no nombras a indymedia madrid, ni a indymedia la plana, mirate la columna izquierda y verás todos los indys. (incluido el de indy estrecho, que transfronterizo).

Indy barcelona, yo, como usuario lo entiendo como indy barcelona, no se tu.
Re: Res, una petita pregunta
03 mai 2004
En realitat tampoc es tant important, ja que de fet Indymedia Barcelona funciona amb Indymedia la Plana-Castelló com un Indymedia Paisos Catalans. Només ens falta un Indymedia Illes; o Indymedia Menorca, Eivissa, Mallorca o Formentera. Com vulgui la gent, quants més millors. Llavors ja tindrem en la pràctica l'Indymedia Paisos Catalans que tantes vegades s'ha demanat aquí.
Re: Res, una petita pregunta
03 mai 2004
¿Y por qué indymedia y no Almogavers (por ejemplo)?
Re: Res, una petita pregunta
03 mai 2004
a) perque a molta de la gent "pogre" de Barcelona des de sempre els ha importat una merda la resta del pais

b) perque queda mes guais ser ciudadano del mundo i per aixo es necessita una ciutat i no un pais i hablamos en castellano porque asi nos entiende todo el mundo i per aixo la gent de Barcelona passa de ser membre d'un pais ple de convergents que fan pudor de vaques i fems i parlen una llengua que fa pages i ni s'entiende (i ja se sap que els unics pagesos guais son els que practiquen l'agricultura ecolo als hortets dels atics de Gracia)

c) perque aquest pais que dius tu no te capital per tant si els de Menorca o Lleida volen alguna cosa que s'espabilin ells, encara que siguin quatre matats, perque aqui no els necessitem per res

e) perque la gran preocupacio de Barcelona es comparar-se amb Madrid, MIlan o Nova York i el Priorat nomes es la bodega, la Costa Brava, la platja, el Pirineu per anar a esquiar o fer pointing i Tarragona per tenir llum i aigua

f) perque la gent de les Illes son un exotisme curios, la de Valencia una nosa, els gitanos de Perpinya parlen andalus frances i Andorra es un pais que va a Eurovision en catala (i a la Franja es Huesca)

g) perque Barcelona vol ser Madrid i no la capital catalana (i com deia en Nuñes és la ciutat que porta el mateix nom que el Barça) A més aixo de capital queda retrogad i carca si es refereix a aqui, imperialista si es refereix als pastissos catalans (aquastos puestus que parlan una cosa que ai mira no s'enten res, pero s'assembla al que parlem aqui), en canvi si fos la capital de España ja seria una altra cosa (aspiracions no en falten)

i) PACO: t'has oblidat d'Indymedia Cabrera, Indymedia Port LLigat-Les Medes i Indymedia el Raco d'Ademuz (i en conec un que viu sol a un raco del Pirineu que pot fer el seu Indymedia tb)

z) perque no emprenyis mes amb aquesta questio per que aqui no es baixara del burro ni a pinyes, s'ha dit 30 vegades i si no t'agrada et fots o vina a les assemblees sigues majoria i et tractarem de manipulador perque a més TODOS LOS NACIONALISMOS SON IMPUESTOS menys l'español i

zzz) com hauras comprovat Indy-Barny-May-Day es que, mentre molts altres Indymedies de tot el mon es fan amb la llengua del pais i es poden llegir els formats, etc en 15 llengues més (gracies a la informatica) aqui es prefereix fer-ho primer en catala, llengua propia del pais (posar-ho primer en castella potser faria poc culte i ja en teniu prou) i amb dos llengues que tot bon cristia universal pot entendre: l'español (perdo castella) i el ianqui (perdo britanic, vull dir angles)

zzzzzzz)
Re: Res, una petita pregunta
03 mai 2004
ei i no et queixis que encara gracies que podria ser pitjor

per cert, no es cert que els del centre del mon (amb Nova York, Milan i Londres, abans Paris) passem dels de fora, sempre ajuden quan venen 4 a fer claca o fins i tot han muntat alguna mani gratis per allo del riu aquell.... l'Ebro!
Re: Res, una petita pregunta
03 mai 2004
Una altra o altre català paranoic que ha de posar l'engantxina de "fet a Catalunya" a tot el que es mou prop d'ell/ella.
Quant deliri estúpid.
Re: Res, una petita pregunta
03 mai 2004
Només ens cal un Indymedia a les Illes -tant és si a qualsevol de les Balears o de les Pitïuses- per tenir de fet un Indymedia Paisos Catalans.

Cap problema, a Mallorca, Menorca, Eivissa, Formentera i tambe Cabrera hi ha gent totalment vàlida per fer-ho... si vol, es clar!!
Re: Res, una petita pregunta
03 mai 2004
De tot l'abecedari de "respostes possibles" em quedo amb la primera. Vull dir la del primer post. El nom d'imc-Països Valencians o Catalans o Formenterencs no està registrat enlloc ;-) Tothom és lliure de fer la seva proposta. Ara només cal que qui tingui tantes ganes de fer-ho s'hi posi a treballar i així de retruc potser deixarà d'enredar allà on no cal.
Re: Res, una petita pregunta
03 mai 2004
ja veus com son de constructives les respostes, per triar i remenar, aixó si: de fer feina res de res
que n'es de fàcil queixar-se donant-li a la tecla!
de pena ...
Re: Res, una petita pregunta
03 mai 2004
Un.na: molt bona idea.

ja veus: tu si que no aportes res.
Re: Res, una petita pregunta
03 mai 2004
qui vulgui fer Paisos Catalans o Catalunya ho ha de fer des FORA de Barcelona per que tal com es veu Barcelona NO ÉS Catalunya, és una ciutat del mundo mundial, es mou prop de Catalunya, pero NO ho és, poguen ser del Universo CocaCola o tresientos millones perque ser d'un raco de mon que no es res, el rerapais i encara, paranoics
...
(saps la proposta dels camps de golf?)
Re: Res, una petita pregunta
03 mai 2004
Barcelona és a Catalunya i sóm als Paisos Valencians o Catalans o Formenterencs que estem alhora al món mundial. Cap problema? Volem ser-hi al món mundial sense que gent com tú ens ho impedeixi per algun extrany prejudici que no sería per prendre's seriosament, sino fos per que el teu "mundialisme" és fals. Un internacionalista coherent no te cap problema amb Catalunya i els Paisos Catalans. Al contrari, desitja que puguin ser al món mundial com tothom te dret a ser-hi.
Re: Res, una petita pregunta
03 mai 2004
pues no en saps res ... resulta que jo passo moltes hores voluntaries treballant per indy, resulta que aquesta es una vella discussio que mai ha aportat res mes que xarrera estèril, que es va crear fins i tot una llista de correo per la gent interessada en fer un indy paisos catalans amb tot el recolzament de indy barcelona i finalment ... res de res, em referia a aixo quan parlo de feina, les hores i gent que necessita aquesta pàgina son moltes i pocs estan disposats a fer-les, la discussió es lliure i tant!, per aixó tenim indy o no?
Re: Res, una petita pregunta
03 mai 2004
A mi em sembla molt bé que passis moltes hores voluntaries treballant a Indymedia, tens el meu agraïment i el meu suport com el de gairebé tothom que passa per aquí, encara que si tant inutil i estèril et semblava la "discussió" doncs precisament per estar tan enfeinat no haver perdut el temps fincant-hi.

Ja veus, si només ens cal Indymedia a les Illes i es com si tinguessim un Indymedia Paisos Catalans. Pren-t'ho amb calma, no se perque t'esveres tant només llegint sobre aixó.
Re: Res, una petita pregunta
03 mai 2004
el que més greu sap, es que som més centralistes que el polítics, però bé, que hi farem? amb el temps i una canya pot ser n'aprendrem que el la paraula està als pobles. Per un món dels pobles i pel poble, no tant sols de les ciutats.
Això recorda el Forrum 2004, sempre des del melic del món.
No per això deixaré de participar, però la discusió em sembla prou interessant.
Re: Res, una petita pregunta
03 mai 2004
:: l'entorn metropolità de Barcelona concentra al voltant de 4 milions d'habitants. No en conec les dades, però possiblement més que tota la gent d'EH i de Galiza plegada. Amb tots els respectes, això, afegit a d'altres factors que contribueixen a fer de Barcelona un referent nacional i internacional (no ho valoro), es tradueix en una major complexitat: de lluites, d'accents, de prioritats, de llengües, d'accions... de gairebé tot.

:: Quan la immensa majoria dels noms i els marcs referencials dels imcs europeus coincidien amb els dels estats "corresponents" i la lògica "políticament correcte" duia a crear un imc-spain, es va optar -sense cap reticència, cal ressaltar-ho- per ser dels primers, per no dir el primer, imc d'Europa en assumir plenament, pel que fa al nom, i preferencialment, pel que fa al marc referencial, allò de "...actua localment". Avui es pot veure, al llistat de la columna esquerra, com l'opció triada per imc-barcelona és la opció escollida majoritàriament pels imcs europeus.

:: per als futboleros o competitius:
Lliga imc-Europa 2000-2005:
nombre d'imcs adreçats a comunitats de parla preferentment catalana imcACPP-CAT : 3
nombre d'imcs adreçats a comunitats de parla preferentment castellana imcACPP-CAS : 2
nombre d'imcs adreçats a comunitats de parla preferentment lusitana o galega imc-ACPP-LUS : 2
nombre d'imcs adreçats a comunitats de parla preferentment italiana imcACPP-ITA : 1
nombre d'imcs adreçats a comunitats de parla preferentment francesa imcACPP-FRA : 6
Aquests ens guanyen!
Aviam què fem!

salut
Re: Res, una petita pregunta
03 mai 2004
i jo em pregunto: si això de l'indy dels països catalans ha sortit tants cops, i sembla que hi ha gent que li agradaria un indymedia per als països catalans, perquè encara no existeix?
perquè en lloc de tornar a preguntar sempre el mateix no us trobeu i comenceu a treballar-ho?
Re: Res, una petita pregunta
03 mai 2004
Es veritat, tens tota la raó.
Re: Res, una petita pregunta
04 mai 2004
Indymedia la plana és una pàgina que s'orineta com a infrastructura per als moviments socials del nord del país valencià.
La gent que hi forma part assumeix un espai reivindicatiu poc vertebrat i sense comunicació i coordinació entre les lluites. Neix amb la intenció d'apuntalar i millorar els recursos dels col·lectius i les persones crítiques amb el sistema d'aquest espai geogràfic.
No és l'indymedia del país valencià. Porta un rotllo molt local. De fet acaba de nèixer un nou indymedia al sud: indymedia alacant em sembla que ja està operatiu.
Re: Res, una petita pregunta
04 mai 2004
dejar de hablar tanto y hacerlo, ahora preguntar a la gente, porque no lo veo tan claro, suerte
Re: Res, una petita pregunta
04 mai 2004
amiga o amic tararíqueteví,

em fa l'efecte que el centralisme es faria molt més palés i frustrant si s'hagués fet des de bcn un sol imc-ppcc que per força contindria un percentatge altíssim d'aportacions que farien referència preferencial o exclusiva a l'àmbit metropolità barceloní.

de debó creus que quan fins i tot els francesos(!) han arraconat l'imc-france i n'han anat creant un munt de locals, nosaltres, més jacobins que el jacobeo ;-) hem d'anar en direcció contrària? Hem de crear nosaltres des de Barcelona (com altres, posem per cas, podrien voler fer des de Paris o Madrid) un imc-PPCC (com altres, posem per cas, podrien voler fer un imc-France o un imc-España)?

...cal anar ENDAVANT, sense perdre el pas...

trobo socialment molt més interesant, a més de molt més adaptat a les pautes intrínseques del desenvolupament col·lectiu en xarxa, les potencialitats del qual tot just albirem, que arreu dels PPCC o dels PPVV (digueu-li com vulgueu que el nom mai no fa la cosa) es crein tants imcs locals com sigui possible, cadascun d'ells plenament adaptat a la realitat del seu entorn.

...cal regar la terra amb la suor del dur TREBALL...

En acabat, o al llarg del procés, es podrien adaptar i desenvolupar les eines de sindicació,
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/87109
que permetrien compartir horitzontalment les aportacions generades per cadascun dels imcs locals.

...cal que neixin FLORS a cada instant...


au, salut.
Re: Res, una petita pregunta
04 mai 2004
Només comentar una cosa:

Jo sóc independentista, és cert q aquesta discusi';o s'ha donat moltes voltes per aci, i he de reconeixer q al principi també creia q aquest portal hauria de ser imc-paisos catalans, pero he acabat comprenent les raons q dona la gent d'imc-barcelona. La gent q porta el collectiu és de Barna, no tots seran indepes, i per tant no han volgut o han cregut més convenient crear només indymedia barcelona. Us pareixeria millor q uns tios de Barna hagueren creat ells a soletes imc-paisos catalans? A mi em semblaria centralisme, d'altra banda cada vegada ixen més indymedies locals q nacionals, així q res, a seguir creant-ne de nous, i sobretot dotant-los de contingut amb la nostra acció diaria. La resta són palles mentals, tot i q seria molt bonico q es creara indymedia-PPCC de cara a q per a tot cristo es fera visible la nació.

Per cert q el comportament d'aquesta web amb el catalá em sembla perfecte, o prou acceptable. Salut.
Re: Res, una petita pregunta
04 mai 2004
D'acord amb el comentari aquest últim. Però no crec que s'hagi de ser 'indepe'per crear una imc dels països catalans. Només cal tenir clar el referent cultural i lin¨güistic que suposen els diferents territoris de parla catalana per donar peu a una nova imc. Amb la proliferació de noves haurien de sumar coordinadament. Sense que cap renuncii, ja que són compatibles.

Ara el que passa és que a catalunya s'ha agafat de referent contrainformatiu imc-barcelona, pq? doncs pq no hi havien altres eines que coordinessin la majoria de moviments socials sense caure amb cap etiqueta d'indepe, okupa o ecologista.

El que caldira serien imc-locals o bé una de imc.catalunya per aglutinar el que no passa a la ciutat de barcelona.
Re: Res, una petita pregunta
04 mai 2004
Doncs jo particularment en relació a la llengua el trobo justet, perque penso que el bilinguisme ens porta a la mort com a poble i de moment no és un futur que m'afalagui gaire.

Sobre el nom i el marc: Imc-Barcelona no te una vocació de tans sols la ciutat de Barcelona. Aixo és fals. Ni tans sols l'area metropolitana. Ni si li sumes Sabadell i alguna altra ciutat de l'entorn.

En la meva opinió és un exemple de centralisme desbocat que mai havia vist abans en cap moviment social d'aquest pais. I per mi el centralisme, sigui madrileny o barceloní es com a minim jerarquitzador i antidemocratic, tant dolent el primer com el segon. De sempre. A més la gent que no esta al "centre" existeix de igual forma, malgrat que el seu nombre total sigui menor.

Hi ha certa concepció en aquesta ciutat i ciutats de les rodalies que Catalunya és el lander de Barcelona. I aixo no és aixi. (Per cert concepció de llarga tradició històrica). Per exemple, molta gent de Barcelona no diu que es de Barcelona, de Catalunya i en tot cas d'España. El segon terme se'l salten. (Badalona es una ciutat catalana o una ciutat que esta al costat de Barcelona?)

Si personalment no he insistit més en aquest debat es perque penso que evidentment el marc de Paisos Catalans és una utopia d'allo més utopic quan el mot Catalunya provoca el rebuig que provoca aqui. A molt estirar no crec que aqui es pogues utilitzar el primer referent, el segon i encara gracies.

El problema és que ens deixem enganyar per una determinada formalitat (existeix Imc-La Plana ara Alacant, Andorra ...) que en absolut es tradueix en una sensibilitat nacional més acusada i una sensibilitat territorial més acusada (com a minim aqui)

Es fort veure que fins i tot la tant criticada -en aquest tema- cNt (una d'elles) te com a marc organitzatiu Catalunya i Balears!

Jo, que encara que visc a la capital catalana, vinc d'unes comarques amb un tradicional i acusat anticentralisme barceloní (segurament molt més pronunciat en gent no-nacionalista o no-independentista, encara que pugui sembla al reves) trobo tota aquesta questió d'allo més patètica.

I si's plau deixeu de dir la parida de qui vulgui fer-ho que ho faci, participeu o d'altres per l'estil, perque sembleu els que et diuen que si no t'agrada Comisions Obreres, afiliat i canvia-ho, sino t'esta be el pais, ves-te'n a un altre i altres seudosolucions per l'estil, que no són sino formes d'engegar al personal.

Per altra banda i malgrat aixo, Imc-Barcelona continua sent una eina d'allò més imprescindible per un grapat força ampli de temes.

(Per cert, Paco, no m'has entes gens ni el cinisme més aviat borde que em provoca tot aixo i les respostes d'alguns/es)
--------------
Per cert tb no se si us heu fixat que discussions sobre nacio, nacionalisme, llengua, forum dels Paisos Catalans, etc ... han tingut un seguiment molt ampli amb molts comentaris en aquestes planes i en canvi el seguiment a la part central és quasi nul -de la mateixa manera que discussions sobre el que podriem anomenar politica del sistema, eleccions i d'altres per l'estil- en canvi d'altres que segueixen 3 es ressalten.... que ja no tenim edat per xupar-nos el dit...
Re: Res, una petita pregunta
04 mai 2004
"I si's plau deixeu de dir la parida de qui vulgui fer-ho que ho faci, participeu o d'altres per l'estil..."

Potser prefereixes "el mando y ordeno y que se haga pronto". Manant tu des de casa asegudet i que s'ho currin els altres. Vas bé cirerer!

Per cert, el teu victimisme, per paranoic, és d'allò més patètic.

Si vols un indymedia més conseqüent amb les teves paranoies personals te'l fas tu solet(a). Perquè si sou dos segur que qualsevol dia acabes expulsant a l'altre per anti-català. Però almenys li'n podràs posar el nom que més t'agradi i dormir més tranquil·let(a). Potser fins i tot tenim la sort de que l'experiència et faci respectar una mica més la feina i l'esforç dels altres.
Re: Res, una petita pregunta
04 mai 2004
per al penúltim:
I per què no vas amb les teves exigències a indymedia-Andorra o indymedia-La Plana?
Per què no els demanes a ells que es canviïn el nom i s'ho treballin per esdevenir el imc-PPCC que tant desitges?
És que no els consideres prou representatius dels PPCC?
No els consideres prou capacitats?
O és que els (no)centralistes -em recorda allò dels (no)nacionalistes- com tu no admeten que es pugui fer res als PPCC si no és des de Barcelona, cap i casal?
Re: Res, una petita pregunta
04 mai 2004
finament, tu estas tonto
Precisament es de fora de Barcelona que es fa Paisos Catalans, o d'on et penses que va sortir el mot i la seva difussió, del Passeig de Gracia?
Em fas pensar amb un que faig defensar des del sindicat, era de Valladolid i em deia que a l'arriba a la meva comarca es sorprenia -mig atemoridament- que fins i tots els nanos parlessin català
Per la meva banda dona la discussió per acabada per en aquest tema qui ho vol veure ho veu i no, no. Nomes cal fer una ullada a la distribució geografica, de serveis, de població, de transports, de mitjans, etc etc etc per adonar-se d'alguna cosa (entre d'altres com el capitalisme jerarquitza el territori)
(Per cert, si visques a Andorra o a Castellò plantejaria el debat igual pero d'una altra manera, segur que serien més receptius, pero passsa que utilitzo el mijta de la ciutat on visc, captes o et faig un planol de casa meva?)
Re: Res, una petita pregunta
04 mai 2004
encara no ho heu entes que la critica no es tans sols des del nacionalisme?
sabeu que es el territori? us heu adonat alguna vegada que més enlla d'on arriba els rodalies i el metro "existe vida"?
definitivament es lluitar contra una muntanya (de cecs)
i general li dius al teu pare imbecil
04 mai 2004
es el que em fa dir tot aixo, 20 anys de militancia politica -entre ella antimilitarista- potser et semblaran pocs, l'esta fart de marejar la perdiu amb ...
no val la pena
Re: Res, una petita pregunta
05 mai 2004
Per al que porta 20 anys i un dia fotent la murga i dient-li als altres el que han de fer sense voler fotre brot. PESAT!

Comença l'indymedia-alacant
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/87532/index.php

Això és el que compta! i no les paranoies personals d'alguns que no tenen res més a fer que rondinar i emprenyar.

Encara no has entés que les respostes no te les fan des de l'antinacionalisme? Te n'has adonat alguna vegada de com és de diferent la vida allà on no arriba ni el metro ni els rodalies? Els d'Alacant, els de la Plana i els d'Andorra bé que demostren haver-se'n adonat, per això han fet els seus propis imcs on no hauran de passar-se la vida empassant-se, de grat o per força, els debats de pixapins sobre el Fòrum, la Casa de la Muntanya, el Forat de la Vergonya, l'Hamsa, el Pla 22@ o la darrera mani que es va fer a la Via Laietana. Serà que no saben el que és el territori? Serà que són uns antinacionalistes per no haver esperat a que des de can Fanga, cap i casal dels països barcelonins, els muntessin el xiringuito o els donguessin el vist-i-plau?

Tontos o imbècils, totes les que construeixen des dels fonaments demostren ser molt més intel·ligents que no pas els que com tu és conformen amb dissenyar façanes de cartró-pedra...de "boquilla" i es dediquen a exigir barroerament que els altres facin la feina. O els que com tu es barallen per ser els qui decideixen quina és la guinda del pastís i no fan res per col·laborar ni tan sols en la creació i l'aplegament dels ingredients bàsics necessaris.

au, plega i descansa que vint anys en l'ofici de torracollons han de ser esgotadors.
Re: Res, una petita pregunta
05 mai 2004
a l'ofes
necesites unes vacances
precisament per que la meva militancia ha estat hiperactiva sempre PERO FORA DE BARCELONA (t'ho escric en sanscrit i aixi ho entens?)

Una cosa es la discussió nacionalisme-no nacionalisme i l'altre moviments socials i territori (el problema es que els unics que fan territori en aquest pais és el nacionalisme). Avui no, pero més endavant ja posare el que penso sobre COM AFECTA EL CAPITALISME AL TERRITORI. O no us heu encara adonat que la discussió va sobre aixo?
Tu deus haver fet molt de turisme per tots aquests llocs. Jo hi he viscut i he militat (en algun es clar) I he passat totes les etapes amb la questio del centralisme barceloni (criticar-lo, aprofitar-te'n, passar-ne) I precisament fent militancia "social" (antimilitarisme, sindicalisme, ecologisme) no "nacional" (llengua, independentisme). Pero em penso que la meva vida t'ha d'importar una merda (no es pas el pronto aixo) Si t'interessa et dono la meva adreça i quedem per fer un cafe.

El que es tracta és, que utilitzant una eina, el newshire aquest, on es pot discutir lliurement (o només serveix per fer claca? o que be que ho fem, que guais que som, etc) es discutir sobre aquest tema. (ei si no es per aixo, per discutir, no entro més i ja esta, pots quedar-te la joguina, a vegades et penses que discuteixeix en gent critica i resulta que tot es una pose...)

Pot ser el to no ha estat encertat. Ja he dit que venia del cinisme mes exarcebat, precisament per haver-me hagut de barallar per aquesta questio en molts ambits diferents (per cert l'acudit sobre el gran camp de golf que s'ha de fer amb Barcelona me'l va explicar un company gironi independentista i roig fa poc)

Sobre el que fan Andorra, elSud.org de Girona i altres no cal discutir-ne. O en tot cas fer-ho alla. El que estem discutin és que passa aqui a Barcelona amb el territori i en concret en aquesta eina (per cert, si discutir aqui no es participar en l'eina, pot ser és que hem de fer oposicions per entrar en la cupula que la gestiona, i per la meva banda, a part de participar en discussions estupides o mal portades tambe faig alguna aportacio -de les ultimes, el post sobre la revolucio dels clavells-; per la meva banda sempre m'ha semblat interessant que aixo sigui una mena d'assemblea virtual, sense presencia fisica, ho trobo més igualitari, horitzontal es diu ara :-)

Repeteixo la discussió no és tan sols sobre marc nacional. El problema es que per evitar aquesta discussio (quin es el marc nacional i si es que n'hi ha algun) s'oblida el TERRITORI. Heu de comprendre que a d'altres llocs, fora de l'area metropolitana, es complicat fer segons que, hi ha menys gent, pero els problemes tambe existeixen, a vegades de forma més greu. Hi ha zones del pais amb molt de pes d'elements conservadors. Va diferent. Es fa necessari que des de la "capital" (aixi), des de Barcelona es tingui una concepció territorial de les coses (i molt millor per mi si és de Paisos Catalans, incloent-hi el Nord, tant diferent; pero sinó, algun tipus de concepció territorial hi ha d'haver-hi, la que sigui). I no tan sols per temes identitaris o nacionalitaris. Per temes socials de tota mena s'ha de tenir.

Fora de l'independentisme qui ha tingut més aquesta concepcio en aquest pais ha estat el pacifisme (i en certa manera l'antimilitarisme) Pero d'altres moviments van molt coixos amb aquestes aspecte

El tradicional enfrontament camp-ciutat (Marx deia que el capitalisme treia a la gent de l'idiotisme rural, fixa't!) es una cosa que afecta a molts sectors, tambe als moviments socials, i, perque no, a les seves eines de comunicacio.

He posat l'exemple abans de la CNT. Puc estar en desacord amb molts aspectes, pero valoro enormement veure que sí tenen una concepcio territorial (de Catalunya i Balears).

La idea de "pensar globalment, actuar localment" pot ser molt valida. Pero no es pot agafar com un totem. Perque no te en compte la distribucio de la població a l'espai territorial, la concentració que ha comportat historicament el capitalisme, i d'aqui l'especialitzacio del territori, la seva jeraquitzacio (el perque a un lloc hi han nuclears i petroquimiques, a l'altre universitats i pisos, a l'altre fabriques del metall, a l'altre industria turistica destructora del medi i la identitat... etc)

Fa temps, havia llegit o m'havien dit mig metaforicament de la facilitat que es que a Madrid algu sorti amb un megafon al mig de la Puerta del Sol i l'endema se n'enteri tot l'Estat. El mateix, mes o menys, passa amb Barcelona.

Repeteixo: es mentida que aquest mitja només serveix per informacions de Barcelona o de l'area metropolitana.

Pero per altra banda, fins ara m'he conformat en tenir un mitja alternatiu pero certament centralista amb Imc-Barcelona -i controvertit nacionalment- i un altra de nacional i territorial, pero certament no antisistema amb Vilaweb. Veig que era millor no haver obert ni la boca, perque la mala ostia -i no voler veure mes enlla de les paraules en la critica- es impressionant. Salut.
Re: Res, una petita pregunta
05 mai 2004
Per aixó suggería que potser el més pràctic per tothom i realista respecte al que som els Paisos Catalans és que s'estengui arreu d'aquests la xarxa Indymedia, més que voler reduir-los a Indymedia Barcelona. Es per aixó que ara estaría molt be de tenir una Indymedia Formentera, o Menorca, o Eïvissa, etc. i a tot arreu on sigui possible. Aquest serà un bon mitjà per compartir i debatre experiencies i reflexions, per aprofundir la nostra coneixença mútua.
Re: Res, una petita pregunta
05 mai 2004
@torr"e"collons

mira, fa 3 anys unes quantes persones que viuen a barcelona ciutat es van juntar per a muntar un     nodo d'indymedia.

personalment no     vaig participar en aquesta epoca, però la gent que llavors estava implicada em va comentar que es va optar per un indymedia barcelona per varies raons:

1) no reproduir el model estatal que estava predominant fins aquest moment

2) el col.lectiu estava format exclusivament per gent de barcelona ciutat i no volien caure a la trampa del centralisme

3) el col.lectu no es veia capaç de gestionar un imc amb un ambit territorial més gran

crec que havia més raons, pero tinc mala memoria i fa molt de temps que m'ho van comentar

ara bé, es va optar per indymedia barcelona amb l'idea de cobrir l'ambit metropolita. amb el temps l'imc va ser cada vegada mes conegut i usat fora del ambit territorial escollit, tant dins     com fora de catalunya. aquest 'exit' es centralisme? i si a raó d'aquest 'exit' deuria haver canviat el nom: perqué ppcc i no espanya? durant molt de temps imc barna va ser l'unic imc al estat espanyol i referent per a molta gent ...

si es veu necessari muntar un imc ppcc,     que la gent que vegi aquesta necessitat es junti i començi a currar. com ja s'ha dit abans, aquest     tema ja     va sortir mil vegadas aquí i inclós semblava que havia gent que volía prendre-s' ho en serio, pero al final no ha passat res de     res. i si no's té l'energia de portar-ho a terme veig una mica fort demanar a altre gent que s'esta currant el projecte indymedia barcelona i té ja prou feines amb ell que esta fent, que ho realitzi.

(aixo es una opinió personal i no reflecta necessariament la del col.lectiu)
Què són els països catalans?
05 mai 2004
Sembla mentida que una qüestió de toponímia nacional com aquesta dóni tant que parlar, i tant poc que treballar. Malauradament no he aguantat la lectura de totes les intervencions.

No crec que a la gent de les demés terres els fés gaire gràcia veure's conquerida novament per UNA Catalunya GRANDE i LIBRE, amb centre a Barcelona.

Si tant d'acord poden estar les persones del país Valencià, balears, o la franja, suposo que no tindran inconvenient en treballar per a crear perifèricament ppcc-imc.
Re: Res, una petita resposta
05 mai 2004
Es clar que sí, un Indymedia Paisos Catalans ha de representar més que Barcelona. Els Paisos Catalans no poden encabir-se només a Indymedia Barcelona, perque van més enllà d'aquesta. Som també el Pais Valencià i les Illes, que poc a poc s'estan afegint a la xarxa Indymedia. Som un pais plural i, com s'ha dit per aquí, hi han temes i dinàmiques específics arreu d'aquests que volen el seu Indymedia propi. Indymedia esta sent una eina molt útil per donar a conèixer tot l'abast dels Paisos Catalans. Tota la seva complexitat i alhora tota la seva unitat. Si, unitat, pero en un sentit molt diferent del que esmentes en un tó que suposo provocador pero que més aviat fa riure.
i tal dia farà un any. Però segur que abans o desprès de la data tornarem a ser-hi. Això és cíclic.
05 mai 2004
al torr"e"collons:

Crec que comparteixo gairebé tots els teus raonaments de fons. Tanmateix, crec que tornes a pixar fora del test en un parell de coses :

1.-No entraré en competències de currículums militantie ;-) Però no crec que hagis "viscut" més temps que jo a diversos indrets -ressalto això de "diversos"- ubicats dins d'allò que tu, desencertadament al meu entendre, anomenes abstractament com a "territori".

2.- Discutir lliurement és el que fem, o és que algú t'ho ha impedit? El que no pots pretendre és que se't tracti amb cotó fluix quan gastes el tó que gastes i a més demostres un menyspreu absolut per la feina dels altres. Feina de la qual, a més, totes ens aprofitem directament, tu i jo incloses. I t'ho dic com a usuària que és tot el que sóc.

Com a tal, precisament, si com dius ets l'autor del reportatge sobre la revolució dels clavells, aprofito l'avinentesa per felicitar-te -que una cosa no treu l'altra-, molt bó i oportú. Si hagués pogut, li hagués afegit la cançó "Grandola, vila morena" que la dec tenir en algun racó del disc dur doncs fa temps ja que me la vaig baixar no recordo d'on. Hagués estat la guinda del pastís ;-)

Per altra banda, insisteixo: imc-barcelona no és centralista i encara menys veig per enlloc que en tingui cap vocació. La teva acusació em sembla gratuïta. Un imc-PPCC fet des de Barcelona sí que seria el fruit d'una concepció centralista.

Si algun dia hi ha la voluntat seriosa de crear un imc-PPCC és molt possible que m'hi trobeu... currant-hi. Sempre i quan es faci coordinadament amb gent d'un bon grapat de racons d'arreu dels PPCC i no pas des de Barcelona Km0, ni des de Barcelona "primus inter pares". Per això, jo també considero molt més prioritari que es crein prèviament tants imcs-locals com siguin possibles.

També felicito, especialment, a la companya o company indytech, en primer lloc, com sempre, per la vostra feina doncs només des del desconeixement de l'esforç i la dedicació que hi comporta es pot arribar a menysprear. I els resultats, no cal dir-ho, són molt satisfactoris. Tanmateix et felicito, particularment, per la relació que fas de les raons "històriques" del nom. Pots estar segur* que a qui vas sentir dir això s'ajustava molt i molt a la realitat del què va passar.

Salut a tothom, fins i tot al torr"e"collons :))
Re: Res, una petita pregunta
07 mai 2004
Aquesta discussió jo personalment ja l'he tingut a diversos moviments. Ja he dit que la faig des del cinisme, perque veig que es picar ferro fred. No es veu ni es veura. Personalment ni la plantejo (ha començat la discussió algu sospitosament de la UAB, la universitat de "comarques", signat amb un "merci" encara més sospitos) La mala folla ve del tipus de respostes: si no t'agrada fote't, fest-t'ho tu i aquesta discussió esta tancada. Es la resposta que continuament veig quan algu torna a replantejar-la. I no em sembla de rebut.(Fa gracia aixo "de comarques", fins i tot a mi m'havien dit que feiem per alla dalt a les "muntanyes", jo que soc d'una plana de 100 quilometres d'allargada amb quasi una sola muntanya al mig).

L'enfrontament Barcelona-"comarques" és historic a aquest pais(i aqui em refereixo exclusivament al Principat, perque la discussió sobre el Nord, la Franja, el Pais Valencia i les Balears es part d'una altra moguda). De fet crec que es un tret identitari més. I allò més fort es pretendre superar-ho ignorant-ho completament. El "rerapais" en diuen alguns!.

Parlo de "territori" perque em sembla més definidor de les diferents relacions de jerarquització, poder, identitat, etc que el capitalisme (i no tan sols el K) ha creat. No són "diversos": esta interrelacionat, hi ha especialització... Des de Barcelona no crec que es vegi ni es veura mai, perque es un element estructural que crea dinamiques, perspectives mentals molt dificils de trencar sense discussions a fons i obertura de mires (i no sino t'agrada fote't i que be que ho fem).

Aquesta dinamica centralista, precisament perque el mitja es superobert (la gent diu la seva sense pensar massa, cosa positiva perque es treu tot) aqui es exageradissima (es d'una evidencia abismal, nomes has de veure el nom en relacio a la pila d'informacions d'altres llocs que surten -un percentatge molt elevat-; ens agradi o no, Barcelona té capitalitat, i aixo no es pot obviar mirant cap un altre canto)

No es pot pretendre que la solució en aquest -podriem anomenar-lo- nou "moviment contrainformatiu" que es creiin imcs-locals, tants com sigui possible, obviant que l'imc-Barnengs té un paper no local i és l'utilització que es fa del mitja el que defineix aixo, no les intencions mes correctes o menys dels seus Fundadors (ehem).

La discussió és molt llarga. Si tal com dius portes tants anys com jo de rodatge, de ben segur que te l'has trobat més de 1000 vegades. Jo particularment aquest sentiment antiBarcelona l'he vist en molta gent de moltes contrades diferents del Principat, encara que reconec que a la meva comarca, l'Emporda és dels focus màxim de consciencia antibarcelonina -i aixo ho dic amb orgull perque resistir la presió de la "metropoli" siguen 4 eixelabrats és tot un merit.

Solucions? ja se que no en dono cap. Només critico la forma del debat ("si no t'agrada, et fots"). No se si la solució es que aixo es transformi en una Imc-Països Catalans (aixo no passara mai) o una Imc-Catalunya (vist la mala ostia que genera el debat i el tancament absolut a plantejar cap canvi en aquest sentit ho trobo dificil, no se si correcte)

Particularment trobo que no tot es tan negre. En el moviment ecologista i el pacifisme (des del CANC fins les Plataformes, passsant per la campanya "Catalunya diu No a l'Otan", fixa't de fa quans anys et parlo) hi han hagut solucions. Els -odiats- sindicats soler ser d'ambit de Catalunya -t'imagines una CGT per exemple d'ambit exclusivament barceloni!!??-.

Per cert, no vaig trobar un .mpeg del "Grandola" -nomes tenia un format extrany, un .wma o no se que-i vaig fer el post depressa perque se m'havia passat l'hora, el volia posar a les 00:20 que era el moment que va sonar "Grandola" per Radio Renascenca.

I "torrecollons" ho accepto. "General" a qui m'ho hagi dit el torno a adrecar a les relacions d'autoritat que tingui amb els seus ancestres.
Re: Res, una petita pregunta
07 mai 2004
Acabo de pujar la versió en mp3 del Grandola a la galeria media. No sabia que també es podien pujar documents d'audio, ja veus.

Pel que fa al debat que ens ocupa en podem parlar constructivament tant com vulguis però ara em perdonaràs que no m'hi posi perquè no tinc gaire temps. En tot cas, com ja t'he dit abans, em sembla que, en el fons -potser no en les conclusions- coincidim en gairebé tot. Solucions n'hi ha i tot es pot fer si hi ha prou voluntat i gent per fer-ho. I em consta que per allà d'alt no n'aneu pas mancats.

Si tens alguna adreça de correu que puguis fer pública en un lloc tan "públic" com aquest, penja-la i em posaré en contacte amb tu.

salut i salvem l'empordà!
Re: Res, una petita pregunta
07 mai 2004
e voila
Re: Res, una petita pregunta
10 mai 2004
l'adreça de correu no és correcta
Re: Res, una petita pregunta
11 mai 2004
ei, que feia alguns dies que no hi entrava i la tenia plena de porqueria, prova ara, plis
Sindicato Sindicat