Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: fòrum 2004 : especulació i okupació
Si fins i tot la Favb ho diu ...
03 mai 2004
Resolució de la 32 Assemblea de la Favb sobre el Fòrum 2004
Valorem positivament el canvi de signe polític del govern de la Generalitat i del govern de l'Estat Espanyol, configurant d'aquesta manera que les tres administracions impulsores del Fòrum 2004, Ajuntament de Barcelona, Generalitat de Catalunya i Govern Central, siguin progressistes i més sensibles a les necessitats de la ciutadania.

Aquesta valoració, però, comporta que en alguns casos, les actuacions dels actuals governants es vegin hipotecades pels governs de dretes anteriors, i condicionats pels poders econòmics que fan pressió per defensar els seus interessos.

En aquest context el Fòrum 2004, i a pocs dies de la seva inauguració, poc pot canviar la seva orientació, i encara que ho pogués fer, l'obra feta i el suport econòmic de les empreses, -que en alguns casos és contradictori amb els valors del Fòrum-, ja són irreversibles.

L'atemptat terrorista de Madrid, condemnat per tothom, posa en evidència la necessitat de parlar també, sobre la situació econòmica, social i política dels pobles i de les lluites pels recursos i el poder. I aquest diàleg que ha de comportar un compromís de canvi, on tots ens hi hem de sentir implicats però sobretot els governants dels nostres països, no hi és present en el Fòrum 2004.

Creiem que la celebració del Fòrum 2004 en el període del 9 de maig fins al 26 de setembre, significarà per a la ciutat de Barcelona, però també a Catalunya i a tot l'Estat Espanyol, un esdeveniment marcat per l'alt cost econòmic, amb unes actuacions urbanístiques, si més no discutibles, i amb uns continguts allunyats de la realitat dels barris i dels problemes de la ciutadania.

Enfront el consens d'intel·lectuals i experts que ens proposa el Fòrum, nosaltres pensem que cal un consens de les ciutadanes i ciutadans per fer possible els canvis. En algun moment d'aquest procés hi va haver l'oportunitat de generar aquest debat ciutadà i de construir aquest consens. Ara ja han fet tard. Trobarem a faltar la veu dels i de les qui no tenen veu perquè els ha estat negada, la veu dels immigrants i immigrades que encara no tenen dret a papers a la nostra ciutat, la veu del moviment okupa, la veu d'aquelles persones que han de sobreviure amb una pensió de 400¤ i la veu de tantes altres persones que configuren el nostre paisatge de cada dia.

És possible que el Fòrum sigui un èxit d'espectacle i propaganda, tot i estar condicionat pels esdeveniments de Madrid, però les associacions de veïns i veïnes, -amb total respecte per les entitats i organitzacions que hagin decidit participar-, seguirem treballant per millorar la convivència als nostres barris, lluitant per la millora del medi ambient, reclamant un model de ciutat on les necessitats de les persones estiguin per sobre dels interessos privats i treballant per la solidaritat entre els pobles.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Si fins i tot la Favb ho diu ...
03 mai 2004
¿Hipotecados por gobiernos de derechas...?, pero si aquí el principal promotor del ferum ha sido el psc y sus secuaces promotores inmobiliarios. Desde la ventanba de mi casa, hasta ahora podía ver a lo lejos el mar, ahora han construído tal cantidad de edificios altos, algunos de ellos hoteles que ya es casi imposible saber si el mar existe o lo han secado para tan vil acontecimiento.
El ferum se merece una crítica radical y no una complaciente que se resigna y asume los déficits. ¿Quiere decir la FAVB, que si el ferum diese voz a l@s sin voz, estaría de acuerdo?, pues vamos bien!. Algun@s, que también somos personas y que formamos parte de esta estúpida sociedad, dentro de los "sectores" sociales más castigados política y económicamente, no queremos la hipocresía del ferum ni en pintura.
PD.
Ah! y el trabajo en los barrios y en una gran parte dde las asociaciones de vecin@s, es simplemente de contención; de liar a la gente con propuestas y proyectos que nos desvían del orígen de los conflictos.
Sindicat Terrassa