Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
"Menys dèficit fiscal, més justícia social" ISABEL PALLARÈS, Secretària de l'Intersindical-CSC
03 mai 2004
Països Catalans. 29/04/2004
Els treballadors hem estat darrerament testimonis dâepisodis polítics i socials trascendentals. Afrontem un nou escenari a Catalunya i a lâEstat a més de lâaprovació de la Constitució Europea, que consagrarà el paper preponderant dels Estats en detriment de les nacions. Amb lâeuro ja va acabar lâús de la política monetària com a factor dâincidència en la competivitat. Hem de competir en igualtat i això implica infraestructures, serveis públics de qualitat, formació, tecnologia i investigació. Ens calen molts més recursos i això, als Països Catalans, ara és inviable. La nostra preocupació passa âi per això a la Intersindical-CSC ens manifestarem aquest Primer de Maig sota el lema âMenys dèficit fiscal, més justícia socialâ?â pel nou context amb lâEstat. Cal frenar lâimportant drenatge econòmic que suposa el dèficit fiscal català, diner que paguem i no torna. Suposa 400 euros al mes per cada família i és el més important de lâEstat i dels majors dâEuropa. A més, lluny de disminuir, amb els models de finançament de 1996 i 2001 sâha incrementat. Lâeconomia catalana, assumim-ho, està estancada i perd pistonada dins la UE. Tenim una pressió fiscal de primera i prestacions i infraestructures de tercera. Si afegim que el cost de la vida al nostre país és molt més elevat que en altres zones de lâEstat (fet sagnant en el cas de les pensions) veurem que mantenim una aparença de benestar i progrés a costa dels sectors treballadors. Un sobresforç que a la Intersindical-CSC tenim clar que arriba al límit. Les empreses marxen i no podem fer-hi res. Per això ens cal revisar la relació econòmica amb lâEstat. En cinc anys cal posar-se a nivell europeu i seguir sent un país solidari per vocació âi no per forçaâ. Recordant lâenyorat Ovidi Montllor potser ja ha arribat lâhora de dir prou a âcan Xuclafortâ?. I cal que els treballadors ens hi impliquem, però també que els nostres polítics siguin valents. Més, molt més, del que ho van ser a la mal anomenada Transició. Només així podrem bastir un autèntic estat català del benestar i avançar en la sobirania.
Mira també:
http://www.tribunacatalana.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: "Menys dèficit fiscal, més justícia social" ISABEL PALLARÈS, Secretària de l'Intersindical-CSC
11 feb 2005
"Les empreses marxen i no podem fer-hi res. Per això ens cal revisar la relació econòmica amb l’Estat"

¿No deberíamos revisar las relaciones con las empresas, y entre sindicatos y trabajador*s?
Re: "Menys dèficit fiscal, més justícia social" ISABEL PALLARÈS, Secretària de l'Intersindical-CSC
11 feb 2005
Si pero los nazi-onanistas que venden todo esto al poder americano, siguen cegados en la idea de que la culpa és de Madrit. Han tergiversado tanto la historia que ahora presentan la guerra civil 36-39 como una invasión de España contra Cataluña. Patético.
Re: "Menys dèficit fiscal, més justícia social" ISABEL PALLARÈS, Secretària de l'Intersindical-CSC
16 feb 2005
Doncs sí, en bona part la guerra civil va ser això. Sinó llegeix Catalunya sota el règim franquista de Josep Benet. Han tergiversat tant la història que ara resulta que es consideren uno de izquierdas els nazionalistes espanyols, aquests sí que amb z. Una cosa és el nazionalisme del que trepitja i l'altra el nacionalisme del que és trepitjat. I a bona fe que ens trepitgen! Vinga prou de fer-se els d'esquerres i a desfilar amb el PP! Ein!
Sindicat Terrassa