Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
URGENT - 100 PRESOS S'AMOTINEN A QUATRE CAMINS!
30 abr 2004
presos al carrer!!
libertad.jpeg
llibertat!!
Mira també:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/86648/index.php

This work is in the public domain

Comentaris

Re: URGENT - 100 PRESOS S'AMOTINEN A QUATRE CAMINS!
30 abr 2004
Entre cent i dos-cents presos s’han amotinat aquesta tarda a la presó de Quatre Camins, a la Roca del Vallès (Vallès Oriental), segons han informat fonts del Departament de Justícia de la Generalitat. Els presos, que pertanyen al mòdul 1 de la presó, han apunyalat el sots-director del centre al crani, que està ingressat a l'hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona en estat molt greu. Els reclusos s'han rebel·lat prop de les sis de la tarda i han segrestat una funcionària del centre penitenciari. Miquel Pueyo, representant d'UGT per a treballadors de presons, ha afirmat que la situació és 'força greu' i que les demandes dels reclusos inclouen poder parlar amb el representant de presons de la Generalitat i que els proporcionin alguns telèfons mòbils. Pueyo ha dit que no té constància de cap problema concret al centre, però que en els darrers anys ha augmentat la massificació de presos a tots els centres penitenciaris. I és que amb el canvi del codi penal ha augmentat greument el problema de la massificació de reclusos a totes les presons dels país. El representant d’UGT ha dit que ‘ara no ens preocupen les demandes’, sinó que el que cal és resoldre la situació.
Re: URGENT - 100 PRESOS S'AMOTINEN A QUATRE CAMINS!
30 abr 2004
Ahora que estamos todos, el mundo entero, escandalizado por las torturas en Irak (¿ya se han olivdado de Guantanamo?) no olvidemos que aki tambien se tortura.. a dos pasos de aki, y mas al norte...
Re: URGENT - 100 PRESOS S'AMOTINEN A QUATRE CAMINS!
30 abr 2004
www.esfazil.com/kaos/noticia.php?id_noticia=2249
Cien presos se amotinan en la prisión barcelonesa de Quatre Camins y hieren a su subdirector
Los presos sublevados pertenecen al módulo 1 "los más peligrosos" el subdirector está muy grave después de ser apuñalado en el cráneo.
Agencias [30.04.2004 20:05] - 5 lecturas - 0 comentarios



BARCELONA.- Un centenar de internos de la prisión de Quatre Camins, en la Roca del Vallès (Barcelona), se han amotinado y herido a un subdirector del centro penitenciario, Manuel Tallón, según fuentes de los Mossos d'Esquadra, que añadieron que se encuentra retenido un funcionario.

El subdirector de Régimen Interno ha sido apuñalado en el cráneo y su estado es muy grave. El motín comenzó sobre las 18.00 y según las mismas fuentes, el subdirector ha sido trasladado al hospital de Vall d'Hebrón. El funcionario retenido puede estar herido también.

Miguel Pueyo, responsable de prisiones de UGT que se ha desplazado a la prisión de Quatre Camins, ha explicado que el subdirector ha sido agredido con un "pincho" elaborado de forma artesanal.

Los presos que se han amotinado son del módulo 1, en el que se encuentran un total de 222 internos, y que además son los más peligrosos.

Según ha informado la Policía Autonómica, el director y los funcionarios del centro están intentando poner fin al motín, cuyas causas se desconocen por el momento, negociando con los internos.

A la prisión, situada en La Roca del Vallés (Barcelona), se han desplazado ocho ambulancias y varias furgonetas con agentes antidisturbios, que no han intervenido por el momento.

Fuentes del Departamento de Justicia han admitido que la situación en el centro penitenciario es "confusa" y que han ocurrido "algunos problemas", aunque de momento no han especificado el alcance del motín.



--------------------------------------------------------------------------------

Un sotsdirector de la presó de Quatre Camins ha estat apunyalat al crani i el seu estat és molt greu

BARCELONA, 30 (EUROPA PRESS)

El sotsdirector de règim d''interior, Manuel Tallón, ha estat apunyalat al crani a la presó de Quatre Camins de la Roca del Vallès (Vallès Oriental) i el seu estat és molt greu, segons han informat fonts sindicals a Europa Press.

L''atac s''ha produït en el transcurs d''un motí protagonitzat per almenys un centenar de presos, que tenen segrestat un funcionari. Els presos que s''han amotinat són del mòdul 1, o­n hi ha 222 interns, i que a més són els més perillosos.

El motí s''ha iniciat cap a les sis de la tarda i segons les mateixes fonts, el sotsdirector ha estat traslladat a l''Hospital del Vall d''Hebron.
Re: URGENT - 100 PRESOS S'AMOTINEN A QUATRE CAMINS!
30 abr 2004
http://www.esfazil.com/kaos/noticia.php?id_noticia=2249
Re: URGENT - 100 PRESOS S'AMOTINEN A QUATRE CAMINS!
30 abr 2004
+++ info >>>>
Re: URGENT - 100 PRESOS S'AMOTINEN A QUATRE CAMINS!
30 abr 2004
Cuanta hipocresia! ¡La basura del sisema carcelario se lleva las manos a la cabeza diciendo no conocer las causas del motín, los mismos verdugos, los mismos torturadores, los mismos responsables de la miseria de las personas presas!

SOLIDARIDAD PRESXS EN LUCHA
Re: URGENT - 100 PRESOS S'AMOTINEN A QUATRE CAMINS!
30 abr 2004
Ara fa dos anys, els mossos d'esquadra van entrar a sang i fetge, i van reprimir amb gran crueltat l'aixecament dels presoners de quatre camins, fins i tot es va denunciar sodomitzacions amb les defenses que utilitzen habitualment el mossos d'esquadra i altres tipus d'abusos i vulneracions dels drets humans. Els sindicats dels escarcellers van apelar a la gran professionalitat dels mossos, però la repressió només que va començar; durs programes de dispersió, greus sancions i les venjances personals d'alguns, que encara duren, donen ara els seus fruits. No es poden recollir fruits de felicitat a l'arbre de la injustícia.
Quatre Camins és el fruit d'una societat terriblement injusta i no serveix per res més que per digerir la disidència del capitalisme.
"Quan mori aniré al cel, perque a l'infern ja hi he estat..." (grafit de Quatre Camins)
Sindicato Sindicat