Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Amnistia Internacional afirma que les imatges dels presoners iraquians torturats "impacten" però "no sorprenen"
30 abr 2004
La directora al Regne Unit de l'organització de defensa dels Drets Humans Amnistia Internacional (AI), Kate Allen, va afirmar que les imatges dels presoners iraquians torturats per soldats nord-americans "impacten" però no "sorprenen".
"Per descomptat que aquestes imatges ens han impactat però, desgraciadament, no ens han sorprès", va declarar Allen, després de la difusió d'aquestes imatges per la cadena televisiva CBS. "AI ha recollit nombrosos testimonis d'iraquians que parlen de presumptes tortures en la presó de Abu Gharib i en altres llocs on són detinguts en secret i sense inculpació", va precisar. "Des de l'any passat, hem pressionat a les autoritats de la coalició perquè actuï a propòsit d'aquestes acusacions i que iniciï una investigació civil, completa i imparcial", va assenyalar Allen, i va afegir que "aquesta actuació encara no s'ha portat a terme". "Els iraquians estan en el seu dret de sol·licitar una reparació si són maltractats per les forces de la coalició", va insistir. "Que l'Exèrcit investigui per si mateix no és suficient en casos així de greus", va sostenir.
Mira també:
http://www.europapress.es/europa2003/noticia.aspx?cod=20040430155729&tabID=1&ch=69

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Amnistia Internacional afirma que les imatges dels presoners iraquians torturats "impacten" però "no sorprenen"
30 abr 2004
La verdad, a mi tampoco... Llevo meses oyendo y leyendo sobre los campos de detencion en Irak. Lo que pasa es que hoy tenemos fotos.
Sindicato Sindicat