Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
MayDay004 Barcelona: rueda de prensa
29 abr 2004
Hoy jueves ha tenido lugar una rueda de prensa que ha aglutinado a diversos espacios políticos de Barcelona, como llamada amplia y unitaria a participar en la MayDay004 en Barcelona - Nos vemos el 1 de Mayo a las 18h en Plaça Universitat
Presentació de l'1 de Maig contra la precarietat i el Fòrum: Mayday004

NOTA DE PRENSA PUBLICADA EN LIBERINFO

Quan faltarà una setmana per a la inauguració del Fòrum, el dia 1 de maig, l'altra cara de la "marca Barcelona" surt al carrer en una manifestació que vol fer sortir a la llum les realitats que s'amaguen darrera de la ciutat que s'ha inventat el Fòrum. Sota la consigna "Contra la precarització de la vida, els precaris i les precàries es rebel.len", un conjunt de col.lectius i plataformes ciutadanes en lluita contra la precarietat convoquen a l'Euromayday 2004, en un intent de recuperar l' 1 de Maig al carrer.

Alguns dels col.lectius que formen part de la convocatòria del Mayday són l' Assamblea de Resistències al Fòrum (ARF), la Plataforma veïnal contra l'especulació de Barcelona, la Xarxa contra la deslocalització de les empreses, l'Assamblea d'immigrants per la regularització sense condicions, LICIT (Línea d'investigació i cooperació amb immigrants treballadores sexuals), Mapes contra el Fòrum, Assamblea d'okupes de Barcelona.

Els diferents col.lectius i moviments que convoquen al Mayday són una mostra de les diferents facetes de la precarietat que patim a la Barcelona del Fòrum: precarietat laboral, però també de la vivenda, de la regularització dels i les immigrants, la precarietat afectiva i de les desigualtats de gènere.

Tal i com han dit les persones que han presentat la roda de premsa del Mayday, l'especulació urbana precaritza al màxim el dret d'accés a la vivenda, la policia municipal reprimeix durament a les treballadores i treballadors del sexe quan estan indefensos/es exercint al carrer, la globalització econòmica condemna a la precarietat qualsevol contracte de treball amb una empresa multinacional, les lleis d'estrangeria redueixen les vides de les persones immigrades a unes vides expropiades de tots els drets, i un govern municipal pretesament d'esquerres ven la ciutat de Barcelona a través d'un esdeveniment espectacular que vol dir-se multicultural i sostenible però que està vinculat a l'economia de guerra i oculta la precarietat que es viu al carrer.

CONVOCATÒRIA: recordem que la manifestació serà el dissabte dia 1 de maig i començarà a les 18h a la Plaça Universitat. Serà una manifestació lúdica i reivindicativa amb accions de visibilització de les precarietats que tindran lloc al llarg del recorregut pel centre de la ciutat.
L'Euromayday 04 té lloc simultàniament amb la ciutat italiana de Milà, a on ja s'ha dut a terme aquesta convocatòria durant tres anys, comptant amb una participació de més de vint mil persones en la última edició del 2003.

Us hi esperem a tots i totes.

MAYDAY MAYDAY, Els precaris i les precàries es rebel.len !!

Per a més informació:
http://www.euromayday.org
Mira també:
http://www.liberinfo.net/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=1671&mode=thread&order=0

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa