Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: guerra
Bagdad: Viatge iniciativa Jose Couso
29 abr 2004
Viatge iniciativa Jose Couso contra els Crims de Guerra.
Xerrada informativa sobre els homenatges als periodistes assassinats per les tropes de la coalicio angloamericana a l'Iraq.
Hola a totes i tots!!!!


El proper divendres 30 de maig a les 8 del vespre, les ex-Tenses obrim la Cafeta de l'HAMSA ( C/Miquel Bleach 15, metro Hostafrancs).


Dedicarem la tarda a fer una xerrada sobre la Iniciativa José Couso contra els Crims de Guerra, que va viatjar a Bagdad del 5 al 10 d'abril per a fer un homenatge als periodistes assassinats per les tropes de la coalició durant la invasió i ocupació d'Iraq; a solidaritzar-se amb el poble iraquià i  a recabar informació de la situació mèdica i de drets humans i de la dona al país.


 La Iniciativa sorgeix del col.lectiu HAC ( Herman@s, Amig@s y Compañer@s de José Couso), creat a partir de l'assassinat de Couso i Taras Protsyuk, càmera de Reuters el 8 d'abril de 2003, per l'exèrcit dels Estats Units.  Un tanc M1 Abrahams del 3er regiment de la companyia d'infanteria de l'exèrcit nordamericà va disparar contra l'Hotel Palestina, seu de la premsa internacional independent durant la fase d'invasió del país, dues hores després que avions de la mateixa companyia bombardegessin la seu de les televisions àrabs Al Jazeera i Abu Dhabis, matant el càmera Tareq Ayub i ferint més de 20 persones. El Pentàgon coneixia la ubicació dels 3 punts perquè els mateixos periodistes els hi havien proporcionat les coordenades.


Un any després dels fets, el govern Bush no ha engegat cap investigació independent i continúa dient que va disparar en defensa pròpia perquè l'hotel era ple de franctiradors.


Presentarem el llibre " José Couso, la mirada incómoda", editat pel col.lectiu per difondre la seva lluita per investigació i justícia i on participen familiars, periodistes, escriptors, poetes..

Parlarem dels fets, del viatge a Bagdad en una de les setmanes més dures de la guerra i de la situació econòmica, política, sanitària i de drets humans i de la dona a Iraq. També es projectaran fotos del viatge.

Hi haurà menjar  i música àrab!!!

Us esperem!!!!

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat