Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
La CUP presenta el NO a la Constitució Europea
28 abr 2004
Jesús Artiola i Xavier Oca seran al capdavant de la llista de la CUP a les eleccions europees del 13 de juny que es presentarà amb el lema âSí als Països Catalans. No a la Constitució europeaâ?.
roda.jpg
Dimarts 27 dâabril de 2004, a la sala dâactes del CIEMEN, la Candidatura dâUnitat Popular, ha exposat els acords presos a la darrera Assemblea Nacional Extraordinària, celebrada el passat 24 dâabril a València, sobre les línies programàtiques i la llista electoral amb la qual es presentarà a les eleccions europees del 13 de juny.

La llista serà encapçalada per Jesús Artiola, militant independentista de Breda, membre del colâ¢lectiu Terra i Llibertat i impulsor de la denúncia colâ¢lectiva contra el Rei dâEspanya per les declaracions en què negava la imposició del castellà. Artiola ha explicat que la CUP no ha fet un programa per legislar sinó per obrir un debat ciutadà que destapi els dèficits democràtics de lâactual configuració de la Unió Europea i situï els Països Catalans en un nou espai euromediterrani de pau i solidaritat en el qual es garanteixin els drets socials i lâautodeterminació dels pobles.

Xavier Oca, membre de la CUP de Sabadell, que serà el número dos de la llista, ha posat lâèmfasi en les traves burocràtiques imposades per lâEstat espanyol. Arran de la reforma de la llei electoral de novembre de 2003, qualsevol formació política necessita lâaval de 50 càrrecs electes per poder presentar-se a les eleccions europees, amb la qual cosa lâactual sistema democràtic ha esdevingut un terreny acotat i de difícil accés per a la ciutadania i per a les noves propostes polítiques de transformació social.

Anna Dolors Rodríguez, de la CUP de Martorell, un nucli de recent creació, ha destacat lâempenta i la ilâ¢lusió que ha despertat en el si de lâesquerra independentista catalana la possibilitat dâunir esforços per eixamplar el projecte de la unitat popular a més pobles i ciutats dels Països Catalans.

Xavier Manuel Altés, regidor per Independents de Masquefa i adherit a lâAMEI-CUP, ha mostrat el seu optimisme per lâembranzida de les CUP de les quals nâha destacat, com a tret distintiu, lâhoritzontalitat, fet que les diferencia de la lògica verticalista, predominant en els grans partits i que tot sovint serveix per imposar decisions en contra del parer de les bases.

Finalment, Juli Cuéllar, de la CUP de Mataró, ha anunciat que a la llista hi seran presents regidores i membres de tots els nuclis, els músics Carles Belda i Francesc Ribera âTitotâ?, lâescriptor Julià de Jòdar, sindicalistes com Roser Palol i destacats militants de lâesquerra independentista com ara Jordi Puig. Alhora ha anunciat la constitució de nuclis de suport a la campanya de la CUP a les europees a Lleida, Castelló de la Plana, València, Alacant, Figueres i Berga.

Ãrea de comunicació CUP
premsacup ARROBA yahoo.ca
Tel. 676 807 805

Barcelona (Països Catalans), 27 dâabril de 2004
Mira també:
http://www.llibertat.com/cup

This work is in the public domain

Comentaris

pregunta
28 abr 2004
es dóna per suposat que a llocs com Barcelona, Girona o Camp de Tarragona hi ha nuclis de suport pq ja hi ha CUP's locals a les respectives comarques ?

salut !
Re: La CUP presenta el NO a la Constitució Europea
28 abr 2004
si, clar!!
Re: La CUP presenta el NO a la Constitució Europea
28 abr 2004
No tota l'esquerra independentista està d'acord en presentar-s'hi en aquest moment.No hi ha hagut consens en el seu si. S'hauria d'haver fet primer un treball municipal molt més fort i continuat. S'ha de tenir en compte que la majoria de CUP's són de nova creació i el suport que han obtingut en aquest àmbit pot quedar en no res en veure, la gent, el poc suport a nivell nacional de Països Catalans
Re: La CUP presenta el NO a la Constitució Europea
28 abr 2004
A més no crec que hi hagi unió nd'esforços amb els piques interns de l'EI. Segur que a barna tothom treballa junt!!! A més la decisió va ser molt precipitada i amb molt poc temps donat per a la reflexió dins les organitzacions de l'EI.
pregunta?
28 abr 2004
Han aconseguit les CUP el suport suficient en signatures o regidors per a poder presentar-se a les eleccions??
Re: La CUP presenta el NO a la Constitució Europea
28 abr 2004
Si us plau, prou ja de tanta tonteria dins l'esquerra independentista. Estic d'acord amb els escrits que parlen que potser no era el moment idoni de presentar-se i que calia una base més forta a nivell local. Però per primer cop en molt de temps, tenim una candidatura de l'esquerra independentista, i crec que cal votar-la. Espero que tots els catalans que van votar a les darreres eleccions a Herri Batasuna ara vagin per les CUP. Això sí, cal propaganda, sino hi haurà molta gent que no se n'assebentarà. Per cert, què diu Endavant sobre les CUP, ja que en el manifest de suport no hi surten. Només faltari que endavant demanés el vot nul.

Ànims cap a les CUP.
Re: La CUP presenta el NO a la Constitució Europea
28 abr 2004
a veure si aquest de les CUP, m´envien a casa la propaganda electoral, que ja sabem que passa als col.legis electorals...
i ja m´ho pensaré!!
Re: La CUP presenta el NO a la Constitució Europea
29 abr 2004
Com pots imaginar-te aquesta candidatura tindrà dos valors importants a destacar:

El primer és que l'EI per primera vegada i tota unida va a les eleccions europees i això és important perquè això vol dir que un moviment polític com aquest amb les sectorials estudiantils (CEPC i AE), culturals, sindicals (COS), polítiques, socioculturals (el llarg llistat de casals, etc.) i tot de simpatitzants arreu de les comarques finalment dirà el que la gent d'esquerres hauria de dir respecte a la Constitució Europea: NO a una Constitució europea que neix dels estats i del capital. A veure si això serveix per pressionar a la resta de forces d'esquerra dels Països Catalans per a demanar també el NO.

Segon convé destacar que el moviment independentista està format per militants que han demostrat al llarg de la història una voluntat fèrria i un compromís sense comparació. Cal dir que aquesta campanya no serà feta per grups oficials ni pels partits del règim. Aquesta campanya serà austera i s'intentarà arribar a tothom, però per descomptat que caldrà la col·laboració de tothom per transmetre aquest projecte transformador que ens serveixi per avançar cap a la unitat popular!!!

No hi ha consens- s'ha dit. Quants projectes en la història han comptat amb el 100%, algú es pensa que cal esperar a estar el 100% d'acord per tirar endavant quelcom?

Es tracta que les diferents unitats (és a dir, una unitat és un sol objecte) mirar com es conformen. Si moltes unitats s'uneixen en un sol projecte, aquest projecte acaba conformant una unitat vàlida. Vàlida perquè creix i vàlida perquè funciona i per això creix. Aquella unitat que cada volta són menys o que perden unitats són un bon indicador que alguna cosa no rutlla com caldria. Això hauria de convidar a pensar i reflexionar.

Potser per concloure hauria de dir: "No hi ha consens, però si hi ha unitat. De fet, s'està bastint la unitat al voltant d'un projecte de futur."

Salut i cap a la unitat popular!!!
Sindicat Terrassa