Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
CCOO, UGT I ETT's: UN PACTE VERGONYÓS
27 abr 2004
Les federacions de serveis de CCOO i UGT han fet públic una mena d'afirmacions a favor de netejar la "mala imatge" de les ETT's i afavorir-les a l'hora de que puguin monopolitzar tot el treball temporal. No te desperdici.
Els que es suposen defensen els interessos dels treballadors han tornat a cometre una gran traïció; una autèntica salvatjada: el 15 dâabril, mitjançant el diari âEl Periódicoâ?, ens assabentem que les direccions de les federacions de serveis de CCOO i UGT volen obrir un debat per iniciar un procés de ârentatâ? dâimatge que, diuen, no es mereixen les ETTâs.
    Increïblement, responsabilitzen els mateixos sindicats dâhaver contribuït a aquesta visió que de forma òbvia té la majoria dels treballadors dâaquests mercenaris del treball que són les ETTâs. Les seves propostes? Una vil traïció: proposen que a les properes negociacions dels convenis col·lectius els sindicats no tornin a incloure clàusules que limitin o obstaculitzin la contractació de treballadors mitjançant les ETTâs; i no tan sols això: afirmen que aquestes estan âdiscriminadesâ? (sic) doncs estan obligades a pagar un 1% més de quota del segur i de lâatur i un extra de 12 dies per any treballat... cosa que quasi no passa mai.
    Si continuem per aquest camí, ja no caldrà que empresaris i govern ens âvenguin la motoâ? per fer-nos empassar, al conjunt de les classes treballadores, els imperatius de flexibilitat i precarització que provoca el sacrosant neoliberalisme i que cap partit, sigui del color que sigui, sâatreveixi ni tan sols a qüestionar. Ara sembla ser que els mateixos sindicats, teòricament el lobby més fort i representatiu per vetllar per les conquestes i millores socials, prediquen la mateixa recepta: no sâha de qüestionar lâevolució del món laboral com ens lâestan presentant; lâhem dâacceptar com un fet natural: la temporalitat ha dâexistir, i les ETTâs, per tant, les necessitem, són un benefici per a tothom.
    El seu objectiu, afirmen, és que el futur govern faci les reformes necessàries per permetre a les ETTâs regular el 100% dels contractes temporals i, fins i tot, que puguin contractar treballadors fixos. Vergonya, una autèntica vergonya. Com poden ser tan impresentables? A les seves últimes paraules podem intuir la resposta: el primer pas que han fet és constituir una fundació juntament amb la patronal per intentar millorar aquesta imatge i, atenció, âcanalitzar el fons per a la formacióâ?. Amb això ja ho han dit tot: un cop perduts milers de milions que monopolitzaven per a la formació, degut a la profunda corrupció, lâúnica cosa que volen és intentar, fent les cabrioles que calgui, tornar a controlar i finançar-se a partir dâaquests cursos de formació. Tant se val el preu que comporti. Tant se val si, un altre cop, les classes treballadores en sortim perjudicades.
    CC.OO i UGT han tornat a demostrar el què són: empreses; i com a tals, només busquen el benefici per sobre de tot. Des de la CNT diem que això no sâha dâacceptar i que no es pot silenciar. Lâúnic sindicalisme útil es aquell que posa per davant de tot als treballadors, que no depèn de les subvencions per fer la seva feina, que no accepta com allò ânaturalâ? un sistema econòmic que crea desigualtats i precarització.
    Desemmascarem aquests estafadors. Que no tâenganyin.

Federació Local de sindicats de la CNT de Terrassa.

Comentaris

CCOO, UGT I ETT's: UN PACTE VERGONYÓS
28 abr 2004
Crec que s'ha de destapar el que son realment CCOO y UGT. Son de tot menys sindicats perque no respecten els treballadors, fan pactes amb la patronal a les esquenes de la gent y en poc casos ajuden en res.
Tant de bo sindicats com la CNT tinguessin més força!
Re: CCOO, UGT I ETT's: UN PACTE VERGONYÓS
28 abr 2004
PERROS!!!!!!!!!!

MUERTE A LOS SINDICATOS AMARILLOS!!!
Sindicat Terrassa