Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: fòrum 2004 : amèrica llatina
Declaració del Grup de Suport al Poble Mapuche contra el Fòrum 2004
26 abr 2004
Declaració del Grup de Suport al Poble Mapuche contra el Fòrum 2004

Ja fa temps que venim denunciant la complicitat i el rentat d’imatge que el Fòrum 2004 fa de l’empresa ENDESA, que té com a patrocinadora, mostrant-la davant del món com una empresa respectuosa amb els ideals de sostenibilitat, diversitat cultural i pau, que diu professar aquest Fòrum.

La mateixa empresa que, sota el paraigües dels governs xilè i espanyol, està portant a terme un projecte amb greus conseqüències: la destrucció de milers d’hectàrees del bosc Alto Bio Bio (Xile) i l’agressió a un ecosistema de gran biodiversitat, amb les conseqüències de violació dels drets humans i de genocidi cultural del poble mapuche peuenche, que a través de tot tipus de pressions, xantatges i una infinitat de subterfugis han aconseguit l’expulsió de les terres als seus únics propietaris.

També ens trobem que fa més d’un any, el dirigent mapuche i ex líder de la Coordinadora Arauco-Malleco, “Victor Ancalf� es troba a la presó condemnat a 10 anys de falta de llibertat. Sense cap prova, se’l acusa com a únic responsable dels atemptats incendiaris contra camions d’Endesa-Espanya que participaven en la construcció de la Central Hidroelèctrica Ralco (la segona de les set que l’empresa té previst en el territori mapuche pehuence), en una clara i evident persecució política per tal de decapitar un sector important i respectat del moviment mapuche.

Tampoc no podem deixar de denunciar que no és un cas únic, sinó que moltes de les empreses que estan patrocinant el Fòrum de les Cultures han comès delictes ecològics o atemptats als drets humans, dels quals destaquem: Coca-Cola com a responsable del assassinat de dirigents sindicalistes a Colòmbia (2003) i La Caixa com a corresponsable dels actes de les empreses on participa: Repsol-YPF, responsable de la destrucció de l’Amazones així com de l’emmetzinament de germans mapuches a Neuquén (Argentina), i de Gas Natural, que financia les brutals dictadures de Nigèria i Argèlia.

Per tot això, expressem el nostre més enèrgic rebuig a aquesta pantomima del Fòrum Universal de les Cultures, utilitzada com a cortina de fum per l’especulació urbanística de la ciutat de Barcelona i la precarització dels treballadors i les treballadores.

I tot això succeeix amb la col·laboració de les tres administracions i amb el beneplàcit de partits polítics, sindicats i algunes ONG’s; de les quals ens sorprèn que portin anys treballant temes com la solidaritat, l’ecologisme i la pau i s’ofereixin a participar, coneixent els fets denunciats, en un acte que té com a patrocinadores empreses que fan de la seva política “una sistemàtica vulneració dels drets humans�.

Invitem a tothom a Resistir a aquest últim invent del capitalisme mundial: El Fòrum 2004, així com tenir una actitud activa de denúncia.

Prou rentat d’imatge d’empreses genocides.
Llibertat per Victor Ancalaf, pres polític mapuche

Marrichiweu!!!!!!!!!!!!

Grup de Suport al Poble Mapuche
Barcelona - Espanya

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat