Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Acte-debat: Cap a on va Izquierda Unida?
25 abr 2004
¿A DONDE VA IZQUIERDA UNIDA?

¡POR LA RECUPERACIÓN DEL PROYECTO ORIGINAL!
¡POR UNA IZQUIERDA 100% ANTICAPITALISTA!
ACTO-DEBATE

Día: 28 de Abril del 2004
Hora: 19 horas
Lugar: Sala de actos Mª Aurelia Capmany
Centro Cívico âPati LLimonaâ?
c/. Regomir, nº 3, (estación de metro Jaime I, Línea IV)

Con la participación de:

Manolo Monereo (Presidencia Federal de IU)

Rosa Cañadell (miembro de EUiA y de Rojos/es)

Antoni Luchetti (miembro del Consell Nacional de EUiA y del CE del PSUC-Viu)

Susana López (Presidencia Federal de IU, miembro de la âPlataforma de Izquierdasâ?)

Dolores Nieto (Presidencia Federal de IU y de âConvocatoria por Andalucíaâ?, concejala del ayuntamiento de Jaén)

Josep Bel (Comisión Nacional EUiA, y de Rojos/es)

Jaime Pastor (Presidencia Federal de IU, y de âEspacio Alternativoâ?)


Presentación y moderación: Jaume Botey y Diosdado Toledano

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Acte-debat: Cap a on va Izquierda Unida?
25 abr 2004
Aneu a pastar a fang IU i EUiA, sou una colla de refromistes, espanyolistes i oportunistes de merda.
Us voleu col.locar les medalles ke tanta i tanta gent dels MM.SS. han lluitat per aconseguir, i volsatres des de les vostres poltrones i el vostre reformisme us creieu representar-nos.
Aneu a la merda, sou l´eskòria més gran de l´eskerra.
Per cert, l´Antoni Luchetti és un professor de la U.B. i us puc assegurar ke la seva manera de donar classes no en té res d´eskerres, és dels professors més autoritàris i parcials ke hi corren per la Universitat, té autèntic pànic i alèrgia a parlar de temes com el maig del 37 pel paper lamentable i infame del seu PSUC en akest afer, determinades qüestions de la "Transició a la democràcia" com per exemple la baixada de pantalons del seu PSUC i del seu PC kuan van acceptar la monarkia, no van protestar davant la no legalització de determinats partits com ERC, el PC-r, el PSAN, HB...etc, la renúncia al dret a l´autodeterminació dels pobles...etc, per ell tot això són collonades i us asseguro ke si mai aneu a una classe seva i li trieu el tema us farà callar de seguida o us explicarà la seva deformada i falsa visió de la història.
Per tot això i molt més, ja és hora ke des de tots els moviements alternatius i dissidents diguem prou a tota a akesta txusma d´IU i EUiA ke, per més inri, kuan patim repressió són els primers a callar o fins i tot a criminalitzar-nos signant manifestos al costat del mateix PP, exemples: cas CSO ELs Maquis de Sabadell, casos de repressió a BCN on l´ajuntament s´ha posicionat com a acusació particular amb el consentiment d´EUiA...etc.
Per akests motius i més faig una crida a tota la militància revolucionària del país a no fotre ni puto cas a akests autèntics farsants de l´eskerra, són la calanya més gran ke existeix a l´eskerra, ke els bombin!!!
Re: Acte-debat: Cap a on va Izquierda Unida?
25 abr 2004
Participarà també Lluís Tejedor, alcalde del Prat? Un dels millors especialistes en desmontar durant uns 25 anys tot l'ideari d'esquerres i ecologista que corria per aquest poble.

M'alegro de la fallida d'IU, més que res perque per parlar com parla el PSOE, la gent prefereix l'original que la còpia. Sobre IC, el seu projecte és tan fals com el Forum 2004 que representen. Pla Delta, Tunel de Bracons, desallotjaments, especulació, privatització centres cívics, manipulació informativa, hipocresia, AVE, corrupció....sinònims de la falsa esquerra ecologista.

Algú podria dir-me alguna política d'esquerres d'aquest partit? No de boqueta ni de teoria, de pràctica real. Algú?
Re: Acte-debat: Cap a on va Izquierda Unida?
25 abr 2004
L'esquerra pudenta no és més que una desviació interessada, creada per assalariats del poder, per tal d'entabanar els sectors populars que prenen consciència de quina és la situació del món i que com es reflecteix aquesta situació en la vida de la gent.
L'esquerra pudenta fa tots els esforços possibles per esborrar les diferències de classe i per promoure les diferències "ètniques", "religioses", "racials", etc. Això ho podem amb l'ús abusiu de mots com "islàmic" (immigració islàmica, minoria islàmica, islamofòbia), "jueu" (antisemitisme, lobby jueu, estat jueu), "occidental" (civilització occidental, valors occidentals, etc.), "europeu" (l'estil europeu, l'europeïsme), etc. És la lògica del "Xoc de Civilitzacions" de Huntington degudament invertida per camuflar la seva traïció dels valors revolucionaris, el seu liquidacionisme i la seva desorientació criminal. Tot plegat per convèncer-nos del caràcter salvador de qualsevol govern tripartit o zapaterista per tal de desmobilitzar la gent.
La qüestió clau és que no confien en la gent. No creuen en la humanitat. Creuen més aviat en les pistoles. Però ja no en les pistoles que puguin dur ells, ja que són pacifistes, sinó en les pistoles d'un dels (molts) bàndols d'aquesta guerra de terroristes. Els terroristes són àrabs, nord-americans, israelians, europeus, etc., però no són "els àrabs", "els americans", "els jueus", "els occidentals", com volen fer-nos creure els intel·lectuals de la dreta).
Entre els (diversos) bàndols terroristes hi ha una immensa majoria de gent disposada a estimar i disposada a pencar. Gent que no creu merèixer una vida millor que la del seu proïsme. Gent que no demana títols ni exigeix rebre més enllà d'allò que li és necessari per viure.
Aquesta majoria de gent s'aixeca. Comença a mirar els terroristes d'una banda i els de l'altra. I els mira amb por, és clar. Perquè ja és la por i la ignorància l'últim aliat d'aquest sistema i l'últim refugi per aquesta esquerra (i dreta) pudenta que el sosté.
Re: Acte-debat: Cap a on va Izquierda Unida?
25 abr 2004
si siguen com ara..
pues a la merda
Re: Acte-debat: Cap a on va Izquierda Unida?
25 abr 2004
Crec que la tònica de la xerrada anirà per criticar a IU la seva poca politica d'esquerra i demanar-li q faci de veritat politiques anticapitalistes. Dins d'EUiA hi ha gent molt maca que intenta canviar les coses, gent anticapitalista de debò i que milita molt activament (no com ho feia Joan Herrera a la Plataforma Aturem la Guerra) en els moviments socials. L'idea d'aquesta gent es sortir del projecte d'IU arrastrant el màxim nombre de gent possible per construir un nou projecte d'esquerra anticapitalista no-espanyolista.

SALUT I REVOLUCIÓ!
Re: Acte-debat: Cap a on va Izquierda Unida?
25 abr 2004
Jo voldria contestar-li al o la noi/a que ha escrit el mail de ANTI-EUiA perquè veig que no té gaire idea de que són els moviments socials. Haviam, per començar aquest acte s'anomena Cap a on va Izquierda Unida. Si creus que som uns reformistes no opinaríem cap a on va IU, o millor dit, cap a on vol que vagi l'inútil de GAspar Llamazares. Que tenim a personatges-txusma com tu dius, doncs no t'ho negaré, però axò no vol dir que siguem tots iguals que ells o no tinguem voluntat per fer-los fora.
Pel que veig coneixes a Luketi de la universitat i que si li preguntes temes del psuc es calla i tal. Bé, perdona que ho dubti perquè un marxista és un constant analitzador de la història i en treu conclusions i n'apren. Tu també has d'arprendre una mica de marxisme i també d'història. Crec que no ets el més indicat per parlar del PSUC, si més no, ho fas fatal. T'he contestaré a lus dels maquis de sabadell. Sí, tot mol macu, tal i kual.. bla bla bla bla. Per favor..... Jo continuo veient explotació arreu pel part del capitalista, ens fan fora de les fàbriques, ens manipul·len, ens paguen uns sous lamentables... Per cert m'he deies que el PSUC va reconèixer la monarquia?¿? Bueno suposu que em parles dels pactes de la moncloa. Mira que macus van ser aquests pactes que el psuc se trencà... No sé si sabràs perquè, quan vulguis texplico tota la història, és interessant i n'aprendràs molt de moviments socials i de marxisme. Carod-rovira no li va donar la mà al rei?¿?? Ai no sé... Jo em pensava q era republicà. Ãs clar, la revolució es fa ocupant cases. Això d'espanyolistes també m'ha fet gràcia... Tu ets comunista? Bueno no sé, revisat una mica les teves ideologies i no perdis el temps donant-nos lliçons revolucionaries. Perquè el que ets tu se'n diu social-xovinisme i oportunisme, com bé deia Lenin.
SEAN CAPACES DE SENTIR EN LOS MÃ?S HONDO CUALQUIER INJUSTICIA COMETIDA CONTRA CUALQUIERA Y EN CUALQUIER PARTE DEL MUNDO.(Ernesto Che Guevara)
he posat aquesta frase del che pq tapliquis aixo d'espanyolistes... I si no vols anar a l'acte pos no hi vagis noi/a pro deixa de donar lliçons tan absurdes i comença a donar exemple i a entendre la història duna puta vegada, que us aprofiteu més dels errors dels demés que dels que varem solucionar.

ja mhe indignat.... En fi, quan vulguis t'xplico més cosetes del psuc si vols i ja li preguntare al luketi kom es ke no et va kontestar am lu del psuc del 37... enkara ke si vols ho faig jo kuan vulguis.
Apa, salut i republica!
i enrekordat del que deia Marx: Proletaris del món:uniu-vos!! Aviam si tu i els teus okupes derroteu el capitalisme ;)
Re: Acte-debat: Cap a on va Izquierda Unida?
25 abr 2004
Sincerament a veure si d'una vegada surt un projecte verdaderament socialista i federalista lluny del centralisme del PCE. Ja n'hi ha prou d'una retorica esquerranista caduca que a més a l'hora de la realitat queda en res de res.
Re: Acte-debat: Cap a on va Izquierda Unida?
25 abr 2004
El luketi és un oportunista espanyolista, que per cert i per sort ara pinta molt poc a euia.
salut.
sobre la crítica a euia, al no tenir cap base sòlida ni real, no val la pena analitzar-la (espectacular la capacitat d'un tal "estel" per inventar-se mentides i més mentides, fora bo que pensessis per un moment el que has posat i d'on ho has tret...)
Re: Acte-debat: Cap a on va Izquierda Unida?
25 abr 2004
Em reafirmo en tot el ke he dit abans, especialment en la meva crítica al Luketi, i t´asseguro ke sóc la única estudiant ke opina el mateix.
Ja podeu anar fent conferències estúpides ke no arribareu enlloc, sou una colla de reformistes i espanyolistes, una formació política ke és capaç de firmar un manifest al costat del PPSCIU a Sabadell criminalitzant i atacant el moviment okupa no em meriex cap respecte, aneu a cagar!!
Per cert, amb el ke m´has dit del Carod, a mi m´importa una merda el ke faci, si et penses ke sóc d´erc, t´ekivokes molt company/a, són una altra falsa eskerra reformista ke no dona solucions reals igual ke vosaltres, però almeny ells no es van baixar els pantalons com vosaltres vau fer amb els pactes de la transició, i vosaltres no vau fer res kuan els primers anys de memocràcia no els van deixar legalitzar, al igual ke altres partits independentistes i d´eskerra radical, vosaltres (PSUC i PC) vau fer com si no passes res, si us hagués importat realment no haurieu d´haver acceptat presentar-vos a unes eleccions i legalitzar-vos fins ke tots els partits polítics se´ls hi fos permès, i paso de seguir escribint i perdent el temps, per últim només recordar-te ke a EUiA hi ha militants del Foro Babel, a mi em faria vergonya militar en una organització amb txusma ke està en akest tipus de Forums ultraespanyolistes amb gent tan d´"eskerres" com el Vidal Quadras.
A LA MERDA!!!!
MAIG DEL 37, PSUC TRAÃ?DORS!!!
mira´t-ho com vulguis però és la puta veritat!!
i a mi no m´has de donar lliçons de res!
Re: Acte-debat: Cap a on va Izquierda Unida?
26 abr 2004
EUiA és un poti-poti on tothom tira pel seu cantó quan vol. No esperem molt d'ells.
Menys hem d'esperar dels que van cridant: PSUC traïdors!!!. Els responsables dels fets de Maig del 37 (comunistes i no-comunistes) ja son morts. No és aquesta la meva guerra i menys ara que ni tan sols el PSUC existeix: El PSUC-Viu usurpa unes sigles ilegitimament, sense cap dret históric ni ideologic.
Re: Acte-debat: Cap a on va Izquierda Unida?
26 abr 2004
jo ja estic fart de federalismes i d´assimetries, i d´estats autonòmics. L´esquerra catalana ha de defensar els drets dels treballadors, és a dir, posar punt i final al capitalisme, i proposant una nova societat per a tots els ciutadans. I sense sobirania nacional, sense lluitar pel dret d´autodeterminació dels Països Catalans, el discurs de l´esquerra catalana queda aigualit dins del reformisme espanyol (que todo canvie, para que todo siga igual). Que no ens tornin a enganyar amb els cuentos del pactisme i del parlamentarisme.

Ni monarquia ni constitució espanyola. Borbons als taurons
Re: Acte-debat: Cap a on va Izquierda Unida?
26 abr 2004
-El PSUC sera lâadalit de lâestat del benestar i el que volgueu, però que el PSUC hagui sigut mai comunista, això es un altre cantar (en el sentit que persegueixo una societat comunista, es a dir, sense classes i sense estat).

I encara diria més; tota la legitimitat dâesquerres que el PSUC a ulls de molts treballadors, va acumular/recuperar en la lluita antifeixista, (desprès del trist paper contrarevolucionari que va jugar el partit arran de la revolució del 19 de Juliol del 36) el va perdre a les primeres de canvi, que es vislumbrar a lâhoritzó, els primers passos de la reforma política del aleshores desgastat franquisme.

Regim que imposa a la oposició "antifranquista", i molt especialment al PCE i per extensió a la seva sucursal principatina, el PSUC, la continuïtat "democràtica" del anterior regim feixista, lâimputat, i la amnèsia històrica. Es a dir la renuncia a qualsevol velâ¢leïtat rupturista, i ja no diguem revolucionaria.

El PCE/PSUC a canvi del permís per participar en el joc democràtic. Tingué que renunciar públicament al seu republicanisme, acceptar la propietat privada i renunciar a certs preceptes ideològics com l' "internacionalisme proletari" o a "la lluita per el derrocament del règim dels capitalistes i els terratinents". La declaració publica del PCE de suport a la bandera bicolor, la monarquia i la âunidad de españaâ? va marcar la mort de PCE/PSUC com a referent de lluita per sempre mes.

Ni els nostalgics del PSUC-Viu, ni molt menys els cinquenacolumnistes socialdemocrates del PSUC-IC.
Sindicat