Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
Reivindiquen en una Trobada a Sant Adrià de Besós el paper de la dona en els barris obrers
25 abr 2004
Unes 300 persones participen en la primera trobada estatal de dones de zones obreres

GERARD ARIÑO . Sant Adrià de Besòs

Prop de 300 dones provinents de barris treballadors de tot l'Estat espanyol van participar ahir en la trobada que va tenir lloc al barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs. El congrés, que va ser organitzat per l'Associació de Dones Adrianes de la Mina i que podria tenir continuïtat els pròxims anys, va tenir com a eix de diàleg la importància del paper de la dona en els processos de transformació dels barris, tant des del punt de vista urbanístic com social.



+ A primera hora de la tarda, les dones es van dividir en quatre grups de treball.

«El motiu de la trobada ha estat animar les dones a la participació perquè s'adonin que la seva opinió també compta», va explicar ahir la presidenta de l'Associació de Dones Adrianes de la Mina, Maria Àngels Rossell, que va afegir que un altre dels objectius és obrir aquest barri de Sant Adrià de Besòs a la resta de l'Estat espanyol. La participació en aquesta primera edició de la Trobada d'Associacions de Dones en Barris en Transformació Urbanística i Social va ser massiva. A la sala Pinòs hi van acudir dones de Bilbao, Madrid, Sevilla i Vigo que van buscar solucions, amb l'ajuda de professionals i experts, a problemes en àmbits com l'ensenyament, la sanitat, la violència domèstica i el creixement urbanístic. Rossell va explicar que les dones dels barris obrers, per culpa de les seves obligacions amb el treball i la família han pogut fer sentir molt poc la seva veu en la societat.
La presidenta de l'Institut Català de la Dona, Marta Selva, i l'alcalde de Sant Adrià, Jesús Maria Canga, van ser els encarregats de donar el tret de sortida al congrés, que va durar tot el dia. Al final de la trobada, es va llegir un manifest en contra de l'explotació infantil i el cantant Moncho va posar el punt final.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Reivindiquen en una Trobada a Sant Adrià de Besós el paper de la dona en els barris obrers
25 abr 2004
que bonic!!
Re: Reivindiquen en una Trobada a Sant Adrià de Besós el paper de la dona en els barris obrers
05 des 2005
Bon dia soc Alicia una socia de la asociaciò de dones Adrianes del Barri de la Mina, el meu correo d´ho jo estic embian a quest comentari es conectavr ARROBA hotmail.com.
Volia comunicar que els dies 18 i 19 de novembre de 2005 vam celebrar la segona trovada de dones en Barris en transformaciò urbanistica i social, a nivell internacional, es una llastima que no es donin a coneixer els actes, que sòn possitius, vam assitir mes de tresente dones i lña trovada va ser molt sustanciosa, per l´esfors que fan aqueates persones, jo particulamen soc una de les socies que un dia, unes noies van trucar a casa meva explivan la tasca que hi feien amb aquesta entitat i per a mi es moly interesan, perque tot el que te relaciò amb el tema social per a mi es importan.
Gracies per la vostra atenciò.
Atentamen Alicia Vila
Sindicat Terrassa