Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Barcos suicidas atacan las terminales petroleras del sur de Irak
24 abr 2004
Cerrado el puerto iraquí de Basora tras un ataque suicida con dos barcos

Irak depende casi por completo de esta terminal, situada en territorio controlado por tropas británicas, para exportar cerca de 1,9 millones de barriles diarios, que constituyen una fuente de ingresos vital para el país.
Las dos terminales petroleras del sur de Irak, de los que sale la mayor parte de las exportaciones de crudo del país, han sido atacadas con embarcaciones conducidas por suicidas, según una fuente portuaria. Las autoridades han cerrado la terminal de Basora.

El primer ataque se perpetró contra la terminal de Basora, antes conocido como Bakr, y ocasionó un apagón y la interrupción de la carga de crudo, añadió la misma fuente, quien precisó que cuatro petroleros estaban a la espera de ser aprovisionados delante de las instalaciones.

Un segundo barco fue interceptado por un buque de la coalición mientras se acercaba a una zona de exclusión próxima a la terminal petrolera. Poco después de ser abordado, hubo una explosión.

Irak depende casi por completo de esta terminal, situada en territorio controlado por tropas británicas, para exportar cerca de 1,9 millones de barriles diarios, que constituyen una fuente de ingresos vital para el país.

También fue atacada y por idéntico sistema la terminal de Khor Al Amaya, añadieron fuentes portuarias, quienes no explicaron si el atentado había obligado a paralizar la carga de petróleo en los barcos.

Insurgentes iraquíes han atacado en los últimos meses oleoductos y otras instalaciones petroleras en varias áreas de Irak, pero este ataque es el primero de este tipo desde que la coalición, liderada por EEUU, comenzara la invasión del país árabe el 30 de marzo del año pasado.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Barcos suicidas atacan las terminales petroleras del sur de Irak
25 abr 2004
La carta dels terroristes del 11-M a Madrid deien que la seva operació d'atac a Occident seria per "terra, mar i aire". Per aire ha sigut als EEUU (avions suicides), per terra a Madrid (trens suicides), els falta per mar (vaixells suicides??).

Preparem-nos...
Re: Paralitzada durant dos dies l'exportació de petroli al sud pels atacs amb llanxes suïcides
25 abr 2004
• Tres embarcacions ràpides es van estavellar contra les plataformes de Bàssora i Jor al-Amaya
• Dos mariners nord-americans van resultar morts, i cinc més, ferits




AGÈNCIES

Bàssora. -- Les exportacions de cru a la terminal petrolífera de Bàssora, al sud de l'Iraq, han quedat paralitzades durant almenys dos dies després de l'atac suïcida perpetrat ahir amb tres llanxes ràpides contra les plataformes de Bàssora i de Jor al-Amaya, segons ha anunciat un portaveu de la Coalició. Dos mariners nord-americans van resultar morts, i cinc més, ferits.

"Les exportacions han estat suspeses a causa d'un tall d'electricitat," ha confirmat el portaveu Dominic d'Angelo, que ha dit que possiblement trigaran a reprendre's "almenys dos dies". Els equips de manteniment utilitzen actualment generadors per restablir el corrent elèctric per a les instal·lacions de la terminal, però no per a les exportacions.

Quatre petrolers a l'espera

El primer atac es va perpetrar contra la terminal de Bàssora, abans coneguda com a Al-Bakr, i va provocar una apagada i la interrupció de la càrrega de cru, ha explicat el portaveu, que ha precisat que quatre petrolers estaven a l'espera de ser aprovisionats davant de les instal·lacions.

L'embarcació va explotar al costat d'un vaixell amarrat al moll, segons ha informat el portaveu britànic, major Ian Clooney. Una segona llanxa va afectar la terminal petrolera de Jor al-Amaya.

L'Iraq depèn gairebé completament d'aquesta terminal, situada en territori controlat per tropes britàniques, per exportar prop d'1,9 milions de barrils diaris, que constitueixen una font d'ingressos vital per al país.

Primer atac d'aquesta mena

El Ministeri de Defensa britànic ha assegurat que l'atac no ha produït danys ni a la plataforma ni en el vaixell que estava aprovisionant-se de cru, perquè l'explosió de la llanxa suïcida no l'ha tocat. Els treballadors de la terminal han estat evacuats davant la por que es succeeixin més atacs.

La resistència iraquiana ha atemptat en els últims mesos contra oleoductes i altres instal·lacions petrolíferes en diverses zones de l'Iraq, però aquest atac és el primer d'aquesta mena des que la coalició, liderada pels EUA, va començar la invasió del país àrab el 30 de març de l'any passat.
Sindicat Terrassa