Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme : pobles i cultures vs poder i estats
Inaugurada l'exposició sobre ETA sense intervenció de l'Ertzaintza
24 abr 2004
A les 12 del migdia, Zumalde ha retirat amb un ganxo les tres fustes clavades ahir per l'Ertzaintza a la porta d'entrada de l'exposició.
Xabier Zumalde, exdirigent d'ETA als anys 60, ha inaugurat al Museu Públic d'Artea (Biscaia) l'exposició sobre la ETA durant el franquisme sense que l'Ertzaintza hi intervingués per evitar l'opertura ni fes acte de presència als voltants de la pinacoteca.

A les 12 del migdia, Zumalde ha retirat amb un ganxo les tres fustes clavades ahir per l'Ertzaintza a la porta d'entrada de l'exposició per permetre, segons ha dit als mitjans, que "el poble conegui de manera gratuïta aquesta mostra didàctica", que, segons el seu parer, no ofèn les víctimes.

L'exdirigent d'ETA ha revelat que el Govern basc i la Diputació Foral de Biscaia coneixien "des de fa molt temps" l'existència d'aquesta col·lecció d'explosius, documents i altres objectes utilitzats per ETA durant el franquisme.

De fet, ha explicat que l'alcalde de Kortezubi, del PNB, es va mostrar disposat a exhibir aquesta mostra al seu municipi fins que se li "van tirar a sobre" els responsables de les institucions basques.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Inaugurada l'exposició sobre ETA sense intervenció de l'Ertzaintza
25 abr 2004
podria alguien traducir esta noticia al ingles o al castellano??

Gracias
Re: Inaugurada l'exposició sobre ETA sense intervenció de l'Ertzaintza
26 abr 2004
Demana-li a l'"aragones" que surt com a autor del comentari immediatament anterior al teu.
Sindicat