Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Free Catalonia - Catalunya Lliure
22 abr 2004
Al matí s'ha presentat la campanya Free Catalonia-Catalunya Lliure, que agafant com a referent el Freedom for Catalonia de 1992 vol aprofitar la caixa de ressonància internacional del Fòrum de les Cultures 2004 per donar a conèixer als visitants de tot el món la reclamació dels drets nacionals del nostre país.
mani20032g.jpg
La campanya, que durarà de maig a setembre com el fòrum, ha rebut el suport de nombrosos individus i entitats, alguns dels quals han assistit a la presentació. Entre les adhesions personals hi ha les de Txe Arana, Jesús Artiola, Miquel Calçada, Salvador Cardús, Josep Cruanyes, Oriol Grau, Joel Joan, Biel Majoral, Fèlix Martí, Enric Massip, Magda Oranich, Vicent Partal, membres dels Pets i Obrint Pas, Jordi Porta, Joan Rigol, Jordi Sànchez, Toni Strubell i Josep M. Terricabras. I entre les entitats i grups que s'hi han sumat hi ha el CIEMEN, Freecatalonia,
la Coordinadora d'Associacions per la Llengua, Culturalnord, la Federació per la Defensa de la Llengua i la Cultura Catalanes de Catalunya Nord, Òmnium Cultural i la Plataforma per la Llengua.
Mira també:
http://www.vilaweb.com
http://www.freecatalonia.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Free Catalonia - Catalunya Lliure
22 abr 2004
És bonic veure com alguns "clients" de CiU, amb el sindrome d'abstinencia de teta,aprofiten qualsevol moguda per sortir a la foto.

Perdoneu, però m'agradaria saber quants ciutadans recolcen la plataforma. La presència de "folcloriques" com en Mikimoto, en Joel Joan o el poc recomanable Salvador Cardús, no representa res. Ja posats agafeu a la Marlene Mourreau de la Catalunya Nord.

Ni han cultures, culturetes i agafats a les tetes.
Re: Free Catalonia - Catalunya Lliure
22 abr 2004
Ara resultarà que perquè algun convergent es posi l'enganxina de "Free catalonia" no ho podrà fer ningú ! Osti quin nivell de raonament ! De passada podríem deixar de dir-nos socialistes, i fins i tot podríem deixar de ser obrers perquè el PSOE ho porta a les seves sigles, vale ?

Si vols el què podem fer és quedar-nos sense fer cap campanya perquè tots els guiris marxin d'aquí pensant que, efectivament, Barcelona és la part fashion de l'espanya neo-progre. Això sí que seria progre, imagina-t'ho, quin gust... "y ahora actuarà Adrià Puntí, de Barcelona, España, multicultural, eso si...pero no mucho que nadie se acojone"

O millor, si tampoc t'agrada el silenci còmplice, podem fer una campanya que digui "Que pasa ! De Barcelona, y Españoles, con dos cojones !", t'agrada més aquesta ?

Òstia quins ovaris/pebrots amb l'autoodi !
Re: Free Catalonia - Catalunya Lliure
22 abr 2004
En aquesta campanya he sentit que donen suport algunes joventuts de partits politics parlamentaris i uns de Coordinadora de l´Esquerra independentista
Re: Free Catalonia - Catalunya Lliure
22 abr 2004
El Front Nacional de França va fer unes enganxines que posaven: "ni de dretes, ni d'esquerres: FRANCESOS!"
Suposo que vols dir que els francesos del FN no pateixen l'autoodi, oi?
Us proposo que feu unes enganxines amb el lema: "ni de dretes ni d'esquerres: catalans!" o millor encara: "de dretes i catalans!"
Re: Free Catalonia - Catalunya Lliure
22 abr 2004
O millor encara de izquierdas y españoles todos por la grasia de Dios y del generalísimo. Arriba España.
Re: Free Catalonia - Catalunya Lliure
22 abr 2004
ZZ, qui va ser que va deixar penjada la República catalana davant el feixisme, l'esquerra o la dreta "catalana" ?

A veure si desperteu, que la dreta catalana no existeix. La dreta és dreta i els drets dels pobles se'ls passa per allà sota.

Insiteixo en la pregunta, si ells firmen un manifest, nosaltres no podem dir "Free Catalonia" ?

Per cert, no t'ha explicat mai ningú la diferència entre el nacionalisme agressiu (o d'estat) i el defensiu ?
Re: Free Catalonia - Catalunya Lliure
22 abr 2004
també diré la meva: més feminisme i menys espanyolisme. També m´he quedat agust i descansat. S<lut
Manifest: Free Catalonia - Catalunya lliure
22 abr 2004
Free Catalonia - Catalunya lliure

El Fòrum Universal de les Cultures ha de servir per situar definitivament els Països Catalans al mapa del món.

Com al ja llunyà any olímpic, cal que les catalanes i els catalans utilitzem un esdeveniment de caire internacional per donar a conèixer la voluntat d’una nació que lluita per poder decidir el seu futur en llibertat. Sense imposicions. Sense interferències. En pau.

Aquest Free Catalonia – Catalunya Lliure té com a referent el Freedom for Catalonia de 1992, però l'impulsa una nova generació de catalanistes de diferents sensibilitats i de diversos àmbits que volen anar més enllà del marc que imposa la discussió política del dia a dia i amb la ferma voluntat de teixir complicitats amb tot el país: de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó.

Els que ens hem adherit a aquest manifest demanem al poble de Catalunya que es mobilitzi, durant els 141 dies de la Trobada que diuen que mourà el món, per donar a conèixer el nostre fet nacional.

Per mostrar als participants del Fòrum i als visitants de la ciutat de Barcelona i dels municipis adherits la nostra voluntat de contribuir en llibertat a la construcció d'un futur de convivència, pau i solidaritat.

Barcelona, Països Catalans a 30/03/04.

Per adherir-se:
info ARROBA freecatalonia.com

(Quin problema poden tenir alguns amb aixó? Es que aquest Fòrum dels collons no es fa a Catalunya?)
Viva Cataluña Libre
22 abr 2004
Que no existeix la Dreta Catalana? I qui son, doncs, en López i López, en Samaranch, en Cambó, en Prat de la Riba, en Serrano Suñer, en Pujol, en Mas, en Duran i Lleida, en Piqué, la Ferrusola, o aquell més que ample 50% de catalans que durant la República es van posar del cantó franquista i així van seguir fins a l'actualitat? Abans franquista, més tard de CiU (sobretot de C).
Re: Free Catalonia - Catalunya Lliure
22 abr 2004
Jo he Mikimoto repartint propa de CiU. I no estava somniant amb ovelles elèctriques, no.
Re: Free Catalonia - Catalunya Lliure
22 abr 2004
Quina relació te el contingut del manifest amb aixó que has escrit? Segur que ni te l'has llegit. Només intentes omplir de merda aixó i, veient el que has escrit, ho has aconseguit.

El contingut d'aquest manifest és positiu i constructiu. Per aixó m'he adherit, clicant a l'email que hi surt.

Dit aixó, que et sembla el manifest? Et sembla feixista afirmar "la nostra voluntat de contribuir en llibertat a la construcció d'un futur de convivència, pau i solidaritat"?

Tota la resta són històries teves, pero no pateixis que et responc.

Em sembla que et confons. O potser és que vols confondre? Barreges feixistes espanyols al servei de la dictadura d'en Franco com són Samaranch o era Serrano-Suñer amb gent com Pujol que va estar empresonat a les presons feixistes.

Ni Pujol ni CiU no m'agraden gens, pero d'aquí a mentir hi ha una gran diferència.

Catalunya va ser dels darrers llocs que l'exèrcit feixista va ocupar. Com va ser aixó si, tal com dius el 50% dels catalans eren franquistes? Es que potser s'hi van resistir al front d'Aragó o a la batalla de l'Ebre per passar l'estona o per babaus? No, ho van fer perque eren antifeixistes. Perque no volien viure a una dictadura feixista espanyol.

Menteixes, perque a la República ERC era el partit majoritari, amb majoría absoluta, perque el votava també moltíssima gent de la CNT. A Catalunya hi havía una dreta minoritaria, i el feixisme de la Falange era insignificant. Enlloc del 50% era del 0,5%.
Re: Free Catalonia - Catalunya Lliure
23 abr 2004
Mira l'etnicista ! La dreta catalana seria aquella que actués políticament com a Catalana. Noi/a, a l'hora de la veritat, a qui donaven suport en Samaranch, en Cambó, en Serrano Suñer i fins i tot en Pujol i en Mas ? Al projecte nacional català o al projecte nacional espanyol ?

Com que et sabràs respondre tu solet/a, ara fes-te el favor de preguntar-te a tu mateix/a perquè els qualifiques de catalans si ells mai han actuat com a tal. Ara resultarà que els "no-nacionalistes-multicultius" són més etnicistes que els indepes, mira que seria casualitat que passés això i que fossim els indepes els que donem menys importància al lloc on han nascut les persones...

Pel tema de la guerra del 36. A tu no sé qui t'ha ensenyat història, però més valdria que li tornessis a fer una ullada. A Catalunya només estava a favor del feixisme l'alta burgesia i quatre funcionaris, en total, com ja t'han dit, no devia arribar a l'1% de la població. I per cert, això no seria una guerra civil...
Re: Free Catalonia - Catalunya Lliure
23 abr 2004
Vaja colla de vividors de les institucions que signen el manifest.

Free vividors
Re: Free Catalonia - Catalunya Lliure
23 abr 2004
Free suckers... els que sempre ho veuen tot malament. Potser el problema ets tú i no tota la resta del món.
Re: Free Catalonia - Catalunya Lliure
23 abr 2004
Per cert, digues que et sembla malament del manifest. Perque dir parides és tan fàcil que ho fan fins i tot els més imbècils.
Re: Free Catalonia - Catalunya Lliure
23 abr 2004
Als que diuen que no hi havia franquistes catalans els recomano llegir algun llibre (sempre va bé això de la lectura de llibres i no només de pamfletillos) com el de Josep Maria Thomas (sobre com els va construir la Falange a Barcelona), el de Borja de Riquer sobre l'últim Cambó (perquè vegi el paper dels nacionalistes de la Lliga) o el d'Ignasi Riera sobre els catalans de Franco.

Respecte a la guerra civil, és veritat que la majoria de la població catalana (i de l'espanyola) estava per la república, però hi havia un bon nombre que no i molts que es deian nacionalistes quan vam haver de triar entre nació o diners es van envainar la senyera i es van posar al costat de Franco, perquè la guerra civil era també un conflicte entre classes.

Per últim el que parla de la batalla de l'Ebre que pensi que en aquesta batalla es van deixar la pell molts que no eren catalans i no parlo només de les brigades internacionals. En canvi bona part dels nacionalistes bascos es van negar a continuar lluitant fora d'Euskadi i es van rendir a les tropes italianes a Santoña.

Treieu-vos la bandera dels ulls les coses no són tan simples com bons i dolents, catalans i opresors, etc.

Salut i autoodi per tots
Re: Free Catalonia - Catalunya Lliure
23 abr 2004
decadents, que sou uns decadents

no existeix la dreta catala...freecatalonia...forum2004

hi ha certes maenres d'entendre "l'independentisme radical" (que orgullosament us autointituleu)que fan més nosa que servei

m'agrada molt insultar, però la vostra decadència extrema em cansa tant que fins i tot d'això passo
Re: Free Catalonia - Catalunya Lliure
23 abr 2004
Els catalans que van col·laborar amb els franquistes espanyols els podem considerar tan catalans com hongaresos podem considerar als que a Hongria van col·laborar amb el nazisme alemany -i van ser uns quants-. Si pel fet que pocs o molts van trair al seu poble col·laborant amb el feixisme invasor hem de negar-li a la resta el dret a determinar lliurement el seu futur col·lectiu no anem gaire bé. La meitat, per no dir tots, els pobles d'Europa -i del món sencer- serien susceptibles de patir aquesta mena de condemna que sembles defensar.

Tanmateix, si l'exercici de la lliure autodeterminació d'un poble ha de dependre de la inexistència prèvia de classes dominants autòctones no cal que en parlem més, ja podem començar a fer de Pol Pot -o de Bush- per tots els racons del món.

El que poguessin fer -o no fer- els nacionalistes bascos derrotats no és ni de bon tros tan criticable com el que van fer els (nacionalistes?) francesos, anglesos, holandesos, danesos, etc. etc. després de derrotar al nazisme a Europa. Que per això vàrem patir el Franquisme durant 35 anys.

Alliberat de l'autoodi, alliberat dels clixés, alliberat dels llocs comuns imposats i refregits, pensa, reflexiona i desenvolupa els teus propis arguments.

salut
Re: Free Catalonia - Catalunya Lliure
23 abr 2004
Ah, i no cal dir que passo de l'independentisme estatalista.

salut i autogestió popular.
A la d'abans
23 abr 2004
No se si he estat capaç d'entendra la teva empanada mental, però una pregunta:

Qui dona els carnets de català?
Només són catalans els nacionalistes independentistes?

Ah, i no cal dir que me la sua ser català o no
Re: Free Catalonia - Catalunya Lliure
23 abr 2004
Pregunta pels que es keixen ke en akesta campanya hi ha partits parlamentaris com CiU:

- Sabíeu que CiU o el PSC també van anar a les manifestacions d´Aturem La Guerra??

Perquè llavors no desqualificaveu les mobilitzacions contra la guerra si hi participaven akets partits parlamentaris? Doncs perquè estàveu contra la guerra.

Akesta és la diferència. I en canvi, lo de freecatalonia no us deu fer gràcia. No buskeu excuses va.
Re: Free Catalonia - Catalunya Lliure
24 abr 2004
resposta 1: jo no, tu tampoc. Tinc la impressió que és el mateix que dóna els d'irlandés, els d'armeni, els de tibetà o els de kurd.

resposta 2: es pot ser català i cabronàs, es pot ser català i malparit, és pot ser català i bord, es pot ser català i macarra...com també es pot ser danés i cabronàs, danés i malparit, danés i macarra, danés i bord... i moltes coses més, de pitjors i de millors.

I respecte allò que et sua i els motius que te la fan suar m'importen tant com si després te l'eixugues amb paper de vidre. Tots feliços i contents.
per qué no?
06 mai 2004
Per Qué no us deixan viure la nostra vida? Per Qué no us deixan lliures de pensar? Per Què Catalunya no és lliure d' aquests faxas? Visca la terra...Visca els catalans!!
a10 !!*!!
Re: Free Catalonia - Catalunya Lliure
22 mai 2005
JO NO SOC 1 FLIPAO CMO VOSOLTRES ,PUTA INDEPENDENCIA DE MERDA VISCA CATALUNYA,VISCA ESPANYA VISCA MI MARE.
INDEPENDENTISME=FEIXISME
Sindicat Terrassa