Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Agorazein o un Sant Jordi diferent a Terrassa
21 abr 2004
Estació Mòbil Egara i Lovepili us conviden a celebrar la diada de Sant Jordi a partir d'una experiència diferent. A la Plaça Salvador Espriu crearem un espai 100% públic amb diferents propostes per donar-li la volta al Sant Jordi purament comercial i massiu: biblioteca al carrer, intercanvi, venda de primera i segona mà, música ambient. Us hi esperem.
Agorazein.gif
SantJordi.gif
PROPOSTA
Volem proposar una celebració diferent del dia de Sant Jordi reafirmant el seu caràcter cultural i promovent un altre tipus de participació.Volem oferir un nou marc de trobada en el que es portin a terme altres tipus d'activitats més d'acord amb el caràcter cultural de la jornada i que possibilitin poder pensar i viure en clau menys consumista.
"Agorazein: Un Sant Jordi Diferent" proposa un espai de trobada en el que a més del tradicional punt de venda de llibres s'oferiran dos punts més -un d'intercanvi no monetari de llibres- i un altre de lectura.
DESCRIPCIÓ
El nostre xiringuito de Sant Jordi oferirià tres puntos d'atenció al pùblic. Un de venda, un altre d'intercanvi i un de biblioteca. El primer amb el material que any rera any ofereix Love Pili; el segon oferirà llibres per a l'intercanvi no monetari recollits i/o donats per persones i de la ciutat després d'una convocatòria en aquest sentit; el tercer consistirà en una petita biblioteca que oferirà llibres per a la lectura i l'espai on fer-ho durant tota la jornada. El servei de biblioteca es gratuït.
El nucli de la Biblioteca està composat per llibres d'art, cultura, política, música obtinguts per l'Estació Mòbil en diversos paisos d'Amèrica Llatina i el Carib. Aquests llibres díficils o impossibles d'aconseguir a Europa s'oferiran per a la lectura i consulta en aquesta jornada. La Biblioteca es complementarà amb l'aportació de llibres de diverses persones particulars que prestaran volums en base al seu interés i a la dificultat de la seva consulta.
Com últim element volem comptar amb un equip de Djs amb esl/les que al llarg del dia oferir música tranquila i relaxada a un volum discret que acompanyi l'exercici de la lectura.
En definitiva un Sant Jordi no només per comprar llibres sinò també per a intercanviar-los i llegir-los en un espai públic de la manera més còmoda possible.
Estació Mòbil Egara es un projecte de l'artista Raimond Chaves i que forma part de la convocatòria Processos Oberts en la que onze projectes d'art públic s'estan portant a tereme a Terrassa gràcies a una proposta conjunta de l'IMCET i Hangar de Barcelona. Més informació a: www.p-oberts.org
Love Pili es un projecte de l'Associació per la promoció cultural i pel desenvolupament econòmic i social “Repensa�. Love Pili és una distribuidora alternativa que ofereix productes procedents d'editorials i discogràfiques independents. Més informació a: www.artefacte.org/lovepili

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa