Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: immigració
El dret a vot als immigrants
20 abr 2004
Els catalans, majoritàriament en contra de donar ple dret a vot als immigrants
Avui el programa de TV3 "Bon dia Catalunya" ha fet una enquesta telèfonica preguntant als telespectadors si estaven a favor o en contra de donar ple dret a vot als immigrants. La resposta es preocupant: 72,7% diuen que NO, i només un 27,3% que S�.

Sabem que aquest resultat d'aquesta enquesta no es representatiu ni gens fiable, al tractar-se d'un programa de televisió, però un NO tan rotund i majoritari fa preocupar. Som els catalans i catalanes tan racistes?


El dret de vot és fonamental per substituir el concepte d'"immigrant" pel de "ciutadà". Aquesta és, probablement, la principal conclusió del segon Congrés de la Immigració de Catalunya, que es va fer a Reus aquest cap de setmana.

Per aquest motiu, els representants de més de 120 entitats i unes 70 nacionalitats van decidir començar a estudiar la manera d'assolir el ple dret de vot. No tan sols a les municipals, sinó a totes les convocatòries electorals.

Ara per ara, els únics estrangers que poden votar són els ciutadans de la Unió Europea, i només ho poden fer en les municipals. I mentre hi ha qui veu molt lògic estendre aquest dret als extracomunitaris, i a altres comicis, altres veus s'hi mostren clarament en contra i són partidàries que només puguin votar els immigrants que deixin de ser-ho en esdevenir nacionals del país on viuen.
Mira també:
http://www.tvcatalunya.com/bondia/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El dret a vot als immigrants
20 abr 2004
Vaja, sería interessant que fessin la mateixa pregunta a Dia a Dia de Teresa Campos a Tele 5. O potser a qualsevol d'aquests programes que fan a les tardes a A3 o també a T5. Per exemple.

No crec que aquesta enquesta ens converteixi a tots els catalans en racistes, encara que alguns sembla que els agradaría.
Re: El dret a vot als immigrants
20 abr 2004
El portavoz de Avalot-Joves de la UGT de Catalunña, Oscar Riu, dejó ayer escoger a un inmigrante la papeleta que introdujo en la urna para reivindicar la participación de las personas inmigrantes en las elecciones. En el colegio electoral del Pavelló Congost de Granollers, donde estaba censado Oscar Riu, Saoka Kingolo, un ciudadano originario del Congo que reside en Cataluña desde hace 15 años, cogió una papeleta electoral y posteriormente se la dio o a Riu, que tras identificarse, votó en su nombre para que el voto fuera válido. Para Avalot-Joves de la UGT de Cataluña es una "injusticia" que personas como Saoka Kingolo, que ha reconocido votar por ERC por "convicción personal", con tantos años de residencia en Cataluña vean privado su derecho a decidir el futuro del país y a escoger el gobierno que administrará sus impuestos.

http://www.noticiasdenavarra.com/ediciones/20031117/espana/d17esp0402.ph
Sindicato Sindicat