Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
ERC llama a Bono "socialfalangista" por sus declaraciones al tomar cargo del ministerio.
20 abr 2004
http://www.elmundo.es/elmundo/2004/04/20/espana/1082465593.html

http://www.europapress.es/europa2003/noticia.aspx?cod=20040420143429&tab

This work is in the public domain

Comentaris

no tergiversem
20 abr 2004
si's plau, no tergiversem les noticies, no se perque serveix
Jo tambe em sembla que aquest "baro" del PSOE es espanyolista i les seves declaracions em semblen propies de la "caverna", pero no li fem dir a l'Huguet una cosa que no ha dit

-> El portavoz de ERC en el Parlament, Josep Huguet, lamentó hoy el "festival de toma de posesión" del ministro de Defensa, José Bono, y que el PSOE no tenga "representantes del Ejército homologables internacionalmente", sino de ésos que "dan un nivel de anormalidad que no corresponde a la modernidad de la sociedad española". "Parece que modernidad y Ejército sean antagónicos", dijo.

Huguet criticó la imagen del Cuerpo como "baluarte" de "españolidad" e insistió en que los socialistas suelen poner para Defensa "gente que ha de dar un talante de autoridad" y de "tradición juvenil falangista, que parece que es el caso de Bono, como Barrionuevo". Según él, "un Ejército moderno y democrático no necesita enseñar la musculatura a cada momento".

El diputado republicano criticó especialmente que Bono prohibiera la sindicación de militares y guardias civiles y lo consideró una incoherencia del PSOE. "¿O es que el PSOE no prometió la fusión del CNP y la Guardia Civil en un cuerpo policial, donde se supone que podría mantenerse el derecho a la sindicación?", se preguntó.
rectificar es de savis o d'idiotes amb mal de consciencia
21 abr 2004
et demano humilment excuses rodric, veig que havia vist mes que jo

> Els partits catalans qualifiquen Bono de «falangista» i «freak» pel seu discurs de presa de possessió

D. BELLÉS .

El nou ministre de Defensa, José Bono, s'ha estrenat en el càrrec amb polèmica. Diversos partits de l'oposició van criticar tant el to com el contingut del discurs que va pronunciar en la seva presa de possessió com a titular de Defena. ERC va acusar de «falangista» José Bono. Concretament, va lamentar «aquest vessant socialfalangista que a vegades hi ha en determinades expressions d'algunes de les ales més dures i conservadores del PSOE». ICV va definir el discurs de Bono com el discurs d'«un freak, entre surrealisme i cultura casposa». Iniciativa va criticar especialment el fet que «surti aquest senyor jurant que no es podran sindicar» ni els militars ni els guàrdies civils.
En la seva presa de possessió com a ministre de Defensa, Bono va assegurar que mentre ostenti aquest càrrec «no hi haurà associacions sindicals en les forces armades, que és tant com dir-ho en la Guàrdia Civil, que és un cos armat». Sobre aquest tema, l'Associació de Guàrdies Civils estudia denunciar-lo davant el Tribunal Suprem perquè considera que les paraules de Bono són contràries a la Constitució. CiU, per la seva banda, va dir que l'important no era el discurs sinó la feina que faci.
Des del mateix govern espanyol, la vicepresidenta primera, María Teresa Fernández de la Vega, va discrepar de Bono en afirmar que no és el mateix el sindicalisme que l'associacionisme.

http://www.vilaweb.com/elpunt/noticies/noticia-813532.html
Re: ERC llama a Bono "socialfalangista" por sus declaraciones al tomar cargo del ministerio.
21 abr 2004
Us deixeu les sucoses declaracions de "orgullo español" i de "orgullo de ser hijo de un falangista" que retraten el personatge. Bono-Trillo, Trillo-Bono, tal para cual.
Sindicat Terrassa