Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
es fan públiques dues cartes d´Eta a Pat Cox
20 abr 2004
ETA demana en una carta a Pat Cox "honradesa i voluntat per a donar una solució democràtica al conflicte armat"

Diu que la Proposta de Bergara "no és un fracàs" i que obre "un nou enfocament" que pot ser "útil en el futur"
ETA ha remés dos cartes al president del Parlament Europeu, Pat Cox, en una de les quals, li demana "honradesa i voluntat per a donar una solució democràtica al conflicte armat", segons es publica en el seu últim butlletí intern, "Zutabe".

En el número 103 del "Zutabe", publicat pel diari "Berria", l''organització explica que la primera missiva va ser enviada a principi de l''any 2002, quan Cox va realitzar unes declaracions mostrant-se a favor del diàleg.

Precisa que en la segona carta, denuncia el seu "alineament en favor dels interessos d''Espanya i França" i li sol·licita "honradesa i voluntat per a donar una solució democràtica al conflicte armat".

En el seu Butlletí intern, ETA afirma que la Proposta de Bergara realitzada per l''esquerra abertzale el passat desembre a totes les formacions que defenen el dret d''autodeterminació, "no és un fracàs" i que obre "un nou enfocament" que pot ser "útil en el futur".

En el butlletí d´ETA, que arreplega avui el periòdic "Berria", consideren que, "per damunt de conjuntures concretes", són "el sentit i els continguts" de la proposta de l''esquerra abertzale "els que tenen importància" i insisteix que pot ser d''utilitat més endavant.

En la seua opinió, encara que la Proposta de Bergara no haja fructificat, "no es pot fer una valoració negativa i no és un fracàs". Entre les conseqüències de la dita iniciativa, ETA destaca que es va iniciar "un debat profund al voltant de l''autodeterminació" davant de les eleccions generals del passat 14 de març.

Considera que "va impulsar moviments polítics al voltant de les claus del conflicte" i va servir per a aclarir "on està cadascú, quina voluntat té i quina és l''aposta que realitza".

"La interlocució desenrotllada a causa de la Proposta de Bergara, els espais d''acord que s''han obert, les manifestacions realitzades, l''enfocament que ha introduït l''esquerra abertzale, el debat que s''ha iniciat i les iniciatives que s''han produït no quedaran en res. Això té un valor polític propi".

D''altra banda, ETA qualifica d''"excuses" els arguments donats per a la negativa a la proposta. En la seua opinió, "el PNB no vol debatre cap proposada que no siga el Pla Ibarretxe", mentre "EA i Aralar tracten d''engolir-se la base electoral de l''esquerra abertzale i apliquen tàctiques conforme a això, amb l''objectiu de debilitar a l''esquerra abertzale".

ARALAR

En el número 103 del seu butlletí intern "Zutabe", la banda armada acusa Aralar d''impulsar "la divisió de l''esquerra abertzale", ja que, en la seua opinió, la formació liderada per Patxi Zabaleta "s''alinea amb altres partits per a impulsar l''exclusió i l''arraconament de l''esquerra abertzale".

Critica que Aralar s''unisca "als partits que oprimixen Euskal Herria", en referència a una condemna que va firmar la dita formació al Parlament navarrés juntament amb UPN, PSN i CDN.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: es fan públiques dues cartes d´Eta a Pat Cox
20 abr 2004
menys cartetes i mes autodisolucio, que es el que heu de fer JA.
Que passem de vosaltres, que ens aburriu i que sou el mateix que Aznar, pero en versio casolana
Re: es fan públiques dues cartes d´Eta a Pat Cox
20 abr 2004
i tu on vius?
Sindicato Sindicat