Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
FINALITZA LA VAGA DE FAM DE ZIGOR
19 abr 2004
FINALITZA LA VAGA DE FAM DE ZIGOR I ELS PRESOS POLÃ?TICS A LA PRESÃ DâALBACETE
El Colâ¢lectiu de Presos Polítics de la presó dâAlbacete va decidir el dijous 15 dâabril a les 13:30 finalitzar la protesta consistent en la vaga de fam que realitzaven des del dilluns 15 de març. Aquest fet es produeix com a gest de bona voluntat dels vaguistes motivat per un apropament per part de la direcció de la presó.
En Zígor Larredonda, pres polític català i veí de Terrassa ha estat 32 dies en vaga de fam, juntament amb els presos polítics bascos Sebas L. i Txus G. Els altres dos presos bascos, en Txus i en Martín van estar 20 dies i 10 dies respectivament sense menjar.
En Zígor ha perdut 17 quilos. El dimecres 14 va patir una arrítmia cardíaca i també els últims tres dies de vaga va estar amb vòmits. Els altres presos van perdre entre 15 i 20 quilos i en Sebas va patir una infecció dâorina.
La recuperació serà lenta, però ja han començat. Estan bevent sucs de fruita, i comencen a menjar fruita i estan, lentament, recuperant pes. Estan amb un bon estat dâànim i la moral ben alta.
La vaga han decidit finalitzar-la però la lluita no sâatura, no abandonen les reivindicacions i continuen exigint els punts concrets que els van dur a realitzar la desesperada protesta:
-     Agrupament dels presos polítics en un sol mòdul.
-     Augment de la llista de visites(actualment 10 pers.) i de la rotació dâaquesta(actualment 6 mesos).
-     Poder realitzar trucades telefòniques.
També continuen els presos des de dins les presons i nosaltres els grups de suport des de fora al carrer la denúncia constant contra el retall de drets generalitzat a totes les presons de lâestat espanyol contra els presos polítics: dispersió a centenars de km. de casa seva, règims dâaïllament i control total, impossibilitar els estudis,....
    En Zígor, en Txus G., en Sebas, en Txus V. i en Martín ens han comunicat a SAT i a RESCAT féssim saber a tots els colâ¢lectius, grups, entitats, associacions, assemblees, persones a nivell individual, de forma pública o anònima,... que estaven molt contents de la resposta que hi havia hagut al carrer, accions, manis, concentracions, enviament de cartes i faxos,.... Donen les gràcies de tot cor a totes aquelles persones que han participat de les mobilitzacions, ja que gràcies a elles sâha aconseguit donar veu a una situació extrema que volien ofegar, la lluita dels i les preses per la seva dignitat i per la seva llibertat. Sobretot ens animen a seguir amb la denúncia de les injustícies i repressió a la que són sotmesos i a continuar participant a les mobilitzacions.

â...Aquesta vaga ens permetrà millorar les condicions de vida aquí dins. Però encara que no hagués estat així, el fet de que la nostra situació sâhagi sentit al carrer, per sí sol ja ens reconforta i ens renova les ganes de seguir resistint, de seguir lluitat. Moltes gràcies a totes en nom dels presos polítics de la presó dâAlbacete, petons per tothom.â?
Zígor Larredonda.
Dissabte 17 dâabril del 2004.

La propera mobilització està convocada aquest dijous a Terrassa davant de lâAjuntament a les 19:30 on es realitzarà una concentració.


RESCAT. Colâ¢lectiu de Suport als Presos i Preses Polítiques Catalanes.
S.A.T. Solidaritat Anti-repressiva de Terrassa.

Dilluns 19 dâabril del 2004.

This work is in the public domain

Comentaris

gente fuerte
19 abr 2004
es dificil, muy dificil.
mucha resitencia, mucha mierda q te tiran...
endavant!!!!!
Sindicato Sindicat