Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
TOTS CONTRA L'ESPECULACIÓ!
19 abr 2004
DIUMENGE 25 D'ABRIL 2004
a la Plaça Sant Bernat Calvó (Poblenou)
3a. BOTIFARRADA POPULAR CONTRA L'ESPECULACIÓ
a la Plaça sant Bernat Calvó al Poblenou(Barcelona).
Durant tot el dia (des de les 10 hores) hi haurà una "Trobada de col.lectius en defensa del territori i contra l'especulació"; amb paradetes dels diversos col.lectius participants i exposicions.
També hi haurà botifarrada (també hi haurà menjar per a persones vegetarianes), parlaments, perfomances, actuacions musicals i exhibició pirotècnica de "Diables de Poblenou".

ATUREM L'ESPECULACIÓ, DEFENSEM EL TERRITORI!

NI UNA GOTA D'AIGUA NI UN PAM DE TERRA ALS ESPECULADORS!

Organitza:
Coordinadora contra el 22@
coordcontra22 ARROBA catalunyamail.com
Mira també:
http://www.poblenou.org/c22
http://www.paisoscatalans.org/poblenou

This work is in the public domain

Comentaris

Re: TOTS CONTRA L'ESPECULACIÓ!
30 abr 2004
"En l'indret de Sant Martí més proper al mar fundaren un barri uns idealistes que aspiraven a crear una nova societat. El nom, doncs, no al.ludeix a un novell nucli de població, sinó a una nova societat."
(Joan Amadés, Excursió llegendària pel pla de Barcelona)


El districte d'Icària o Poble Nou va ser a principis de segle un barri obrer on van néixer els idearis anarquistes.

Icària era el nom que el pensador i socialista utòpic Etienne Cabet va utilitzar per descriure un país imaginari ón hi havia una societat perfecta en la seva obra "Viatge a Icària", un llibre polèmic i popular a l'època.

Aquesta obra exposa una societat igualitària, on no tan sols hi ha llibertat, igualtat i fraternitat en l'àmbit polític, sinó també en l'àmbit econòmic.

Una societat on ningú visqui ociosament de rendes, on tots contribueixen a la comunitat a partir de les seves habilitats, on els criats no existeixen, on el treball és agradable i tothom té prou temps lliure per dedicar-se a les seves aficions. I tot gràcies a la bondat humana i a l'aplicació de les noves tecnologies.

El fet és que l'obra de Cabet va influenciar intel·lectuals catalans com Narcís Monturiol, Anselm Clavé o Ildefons Cerdà, tots van quedar seduîts per la Icària utòpica.

Cerdà va retre homenatge al pensador francés impregnant la seva urbanització de l'esprit icarià, però a més va batejar un nou districte de la ciutat amb aquest nom.
talla em els mals rollos
13 des 2005
barna es un pote artes es mejor xdxdxd
Re: Dubte
07 mar 2006
Tinc un dubte, quina funció tenia poble nou al projecte de Cerdà?
Sindicato Sindicat