Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : laboral
POR UN PRIMERO DE MAYOQUE CELEBRE A LA CLASE Y NO A LA NAZION
18 abr 2004
El obrero no tiene patria. La etnia, la lengua, la raza, la cultura son palabras ajenas al vocabulario del obrero. La patria del obrero es la gran industria, el asfalto, la ciudad, su lenguaje el del martillo y el del trabajo.
El obrero debe luchar por un estado total que acabe con la propiedad individual. Para ello debe batirse contra dos enemigos. De un lado ( en la modernidad) el individualismo liberal que niega al estado y antepone el narcisismo al bien colectivo. De otro ( en la reacción ) a todos los nostalgicos de la tierra, de la patria y de la cultura que anteponen al estado proletario la patria, la lengua, el pueblo, la cultura. Ambas son fuerzas disolventes de la idea de estado total y negadoras de la unión de la clase obrera.
El 1 de mayo una sola voz, el obrero en pie reclamando un estado obrero, marchemos con orgullo caminando hacia el estado obrero, libre de ataduras etnicas o individualistas negadoras de la idea de estado.
ADELANTE UCE!
Es el momento, de aceptar el reto. En un mundo cada vez mas globalizado donde las cuestiones etniconacionales son mas insignificantes y reaccionarias solo defendidas por el neonazismo y una izquierda totalmente confundida y enajenada ( como es el caso de lo que ocurre en españa donde la izquierda se une a las fuerzas de la reacción ) es la hora en este momento de globalziación de sustituir el estado imperialista del dinero liberal por el estado del proletariado.
No desfallezcamos.
Un 1 de mayo donde el obrero alce su voz.

This work is in the public domain

Comentaris

y l*s ke no somos obrer*s?
18 abr 2004
pues eso, y l*s ke no nos hemos dejado avasallar por el imperio del trabajo???

no tenemos derecho a opinar?

somos aliens?

nos vamos del planeta? (para dejar sitio para el estado obrero ese ke dices...)

IDIOTA!

anarkia ara!!!
Re: POR UN PRIMERO DE MAYOQUE CELEBRE A LA CLASE Y NO A LA NAZION
18 abr 2004
Però si els primers nazionalistes sou vosaltres, sou nazionalistes ecs-panyols, o pitjor encara, vosaltres el ke sou és imperialistes ecs-panyols finançats per l´estat terrorista ecs-panyol per confondre la gent de l´eskerra revolucionària amb el vostre fals progressisme, i membres de la plataforma ultraecs-panyolista Basta Ya, ke davant les tortures i la repressió policial aplaudeix,
Foteu el camp de Indymedia ke ja se us coneix massa, kin progressisme voleu defensar kuan a Donostia sou capaçao de manifestar-vos al costat de la falange i de l´extrema dreta contra "el nazionalismo excluyente". Doncs us diré una cosa, si ser nacionalista excloent implica excluir a txusma com vosaltres, jo em sento tan nacionalista excloent com es pugui.
UCE=secta destructiva amb connexions amb l´extrema dreta i amb l´estat.
ELS PAÃ?SOS CATALANS...ENDAVANT!!!
EUSKAL HERRIA...AURRERA!!!
LLIBERTAT PRESOS/ES POLÃ?TICS/QUES!!!!
PER UN PRIMER DE MAIG REVOLUCIONARI I SOLIDARI AMB TOTS ELS POBLES DEL MÓN!!!
FORA FATXES D´UCE D´INDYMEDIA!!!
Re: POR UN PRIMERO DE MAYOQUE CELEBRE A LA CLASE Y NO A LA NAZION
18 abr 2004
FOTEU FÀSTIC UCE!!!
NO SOU BEN REBUTS A INDYMEDIA!!!!
VISCA ELS POBLES!!!
VISCA ELS PAÃ?SOS CATALANS!!!
Re: POR UN PRIMERO DE MAYOQUE CELEBRE A LA CLASE Y NO A LA NAZION
18 abr 2004
MORT A L'ESTAT!
MORT AL CAPITALISME!

VISCA LA LLIBERTAT!
VISCA L'AUTOGESTIO!
VISCA LA LLIURE CONFEDERACIÓ DELS POBLES DEL MÓN!
Re: POR UN PRIMERO DE MAYOQUE CELEBRE A LA CLASE Y NO A LA NAZION
18 abr 2004
visca la classe obrera i visca la classe obrera catalana
la Uce? a la uci algun dia us trobaran
Re: POR UN PRIMERO DE MAYOQUE CELEBRE A LA CLASE Y NO A LA NAZION
19 abr 2004
No són la mateixa, però són inseparables. Tan reaccionari és utilitzar el fet nacional per a "tapar" o "amagar" la lluita de classes com utilitzar la gran verborrea sobre la lluita de classes amb l'intenció d'"ocultar" l'opressió nacional i denigrar la imprescindible i subsequent lluita d'alliberament.

L'obrer en estat quimicament pur no existeix, l'obrer "aliè" al fet nacional no existeix. El problema no és que no sigui "pur", és quina posició pren al respecte. Un exemple :

Baixo al carrer, al meu barri del Raval, i em trobo als xicots del barri reunits a la Plaça del Padró. Un noi, que treballa a les nits de forner al forn de pà de la cantonada, veu passar una persona de pell una mica fosca i li engega : "moro de mierda !" etc. etc. Els demés celebren aquest acudit, lluint molts d'ells uns pantalons de xandall amb la bandera espanyola. No són lumpens, no són aturats permanents, atracadors o coses així. Jo els conec a quasi tots : treballen descarregant caixes a la Boqueria i llocs així. Són classe obrera de lo més obrera, però mira per on el llenguatge racial sí forma part del seu vocabulari i de la seva manera de pensar. A mi m'han vist molts cops posant pancartes o enganxant cartells contra la guerra, contra l'especulació immobiliària o contra el tancament d'empreses. Però passo prop d'ells, amb el diari "El Punt" a la mà i sento una veu d'entre ells que diu : "Mira, el diario catalán ese, ...de mierda". Tot seguit, una petita pluja d'escopinades m'envolta els peus. Evidentment no m'aturo a barallar-me amb aquests "proletaris".

Dir que la classe obrera no té pàtria és un tòpic. No té pàtria la classe obrera palestina ? no té pàtria la classe obrera àrab a l'Irak ? No té pàtria la classe obrera kurda, a l'Irak o a Turquia o a Siria o a l'Iran ?.

El problema plantejat per UCE està mal formulat i pitjor resolt.

La questió és com construir la necessària unitat de la classe obrera a nivell internacional. Quins passos s'han de donar per fer això possible. Perquè -com hem vist en el petit exemple que cito- la classe obrera ni ningú no és internacionalista de neixement. De natural tothom és nacionalista. L'internacionalisme s'apren. A mesura que la lluita et porta a descobrir quins són els teus interessos, qui està oprimit com tú i quins són els teus possibles aliats.

Un dels punts claus per a construir la unitat de lluita a escala internacional de la classe obrera (no pas l'únic) és el compromís de totes les organitzacions obreres de lluitar contra tota forma d'opressió nacional, tan la del propi poble com dels altres, sobretot d'aquells altres oprimits per la pròpia burgesia, l'estat propi o la pròpia nació. I per això és indispensable reconèixer en primer lloc el dret d'autodeterminació. UCE és una organització compromesa amb l'imperialisme cañí espanyol, amb el PP i les seves sucursals. És una força que no uneix els treballadors. Els disgrega amb el fàstic que produeixen les seves actuacions politiques.

Així que per a l'unitat de combat de tots els treballadors de l'estat espanyol (combat per la revolució socialista, no per "unitats d'espanya" on amb enganys "de classe" ens vol dur UCE) seria una bona idea que una de les consignes centrals del primer de maig A MADRID fora la d'incloure la consigna del dret d'autodeterminació de les nacions oprimides per l'estat espanyol, denunciar les tortures a Euskal-Herria i reivindicar l'alliberament de tots els presos (anarquistes, comunistes, independentistes).
Re: POR UN PRIMERO DE MAYOQUE CELEBRE A LA CLASE Y NO A LA NAZION
19 abr 2004
Una secta com la UCE, que es manifesta a Donosti amb Basta Ya i Falange, té bastanta poca credibilitat per fer aquesta mena de proclames
Re: POR UN PRIMERO DE MAYOQUE CELEBRE A LA CLASE Y NO A LA NAZION
19 abr 2004
Unitat de tota la classe treballadora contr el tancament d'empreses, les deslocalitzacions arbitràries i la precarietat en totes les seves varietats !!!
Re: POR UN PRIMERO DE MAYOQUE CELEBRE A LA CLASE Y NO A LA NAZION
19 abr 2004
per cert, això de l'estat total és un concepte que ve del feixisme italià, molt usat per en Mussolini i a l'estat espanyol pels falangistes "purs".

Esteu ben sonats... o no, i això em fa més por encara.
Re: POR UN PRIMERO DE MAYOQUE CELEBRE A LA CLASE Y NO A LA NAZION
19 abr 2004
QUIN FÀSIC.
Re: POR UN PRIMERO DE MAYOQUE CELEBRE A LA CLASE Y NO A LA NAZION
19 abr 2004
Es cert aixó que comenta j, pero el més interessant és que a aquesta gent els ha faltat temps per anar juntets amb els tres falagistes que van anar a Donostia a manifestar-se amb en Savater, el PP i... el ZP. Ho sento, pero és així. Esperem que no va ser més que una coincidència. La UCE és propera al feixisme espanyol en el que diuen i també en el que fan i, com d'altres grupets semblants, van apareixer amb el govern de la extrema dreta espanyola del PP. Que de la mateixa manera que financiava la Fundación Francisco Franco, que fa apología del feixisme espanyol i dels seus assassinats amb diners públics, ha financiat aquesta gent només per intentar emprenyar als moviments socials de base bascos i catalans.
Sindicato Sindicat