Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Dóna suport al Manifest de la CUP
18 abr 2004
Amb la CUP, l'Esquerra Independentista a Europa. Sí als Països Catalans No a aquesta Constitució Europea
europeesweb.gif
Amb la CUP, l'esquerra independentista a Europa!


Les organitzacions, col·lectius i persones sotasignants volem expressar el nostre suport a la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) com a referent de l’Esquerra Independentista en les pròximes eleccions europees del mes de juny.

L’Esquerra Independentista, per defensar els plantejaments polítics que han de permetre els Països Catalans d’avançar en el camí de la independència nacional i la justícia social, cal que sigui present amb veu pròpia en l’àmbit institucional, sense delegar la seva representativitat i la de les lluites socials en les forces polítiques que pretenen regenerar l’Estat Espanyol. I és que la nostra nació no necessita cap encaix a Espanya o a França. Els Països Catalans necessiten desfer-se d’aquest lligam imposat i assolir la plena independència nacional.

Ens reafirmem en la lluita per la construcció nacional dels Països Catalans, com a realitat social que cal vertebrar sense exclusions de cap mena, garantint la sostenibilitat dels ecosistemes, amb un model de relacions humanes, econòmiques i territorials equilibrades i que afavoreixin l’impuls de la llengua i la cultura catalanes.

L’alliberament dels Països Catalans s’emmarca en el context europeu, on ara per ara no podem expressar-nos ni decidir el nostre futur col·lectiu, perquè els interessos econòmics capitalistes i dels estats controlen tots els ressorts del poder.

En l’actual procés de redacció d’una Constitució Europea que, tal i com ha estat plantejada, suposarà una nova agressió a les llibertats nacionals i als drets lingüístics i polítics del nostre poble en el marc del reforçament d’una Europa militarista dels estats i el capital, considerem indispensable que el poble català manifesti amb fermesa i claredat el seu NO més rotund.

I novament, tan sols des de l’Esquerra Independentista podrem combatre sense embuts aquest projecte de Constitució Europea, alhora que renovem el nostre compromís amb la construcció d’una Europa social al servei de les treballadores i treballadors, una Europa dels pobles lliures construïda sota el principi democràtic del Dret d’Autodeterminació i el respecte a la pluralitat, una Europa compromesa amb la pau, la solidaritat i la cooperació internacional.

Entenem que la campanya de les eleccions europees del 2004 ha de servir tant per internacionalitzar el fet català, com per fer arribar els nostres posicionaments polítics, i el projecte de les Candidatures d’Unitat Popular (CUP), a cada racó dels Països Catalans, reforçant així tant la lluita municipal, com el conjunt de l’Esquerra Independentista.

Per això fem una crida, tant a totes les persones compromeses en el projecte de construcció d’una societat catalana plenament lliure, sobirana i socialista, com al conjunt del poble català, a donar el seu vot i el seu suport a la CUP en les pròximes eleccions europees.


Països Catalans, març de 2004.


www.llibertat.com/cup
Mira també:
http://www.cancapablanca.com/cup/modules.php?op=modload&name=europees&file=index
http://www.llibertat.com/cup

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Dóna suport al Manifest de la CUP
18 abr 2004
Ni a aquesta ni a cap altra cosntutució europea
Re: Dóna suport al Manifest de la CUP
18 abr 2004
donem suport a l´independentisme rupturista i revolucionari.
donem suport a les dones i homes indepentistes i d´esquerres.
donem suport a l´unica llista amb posibilitats de canviar les coses a Europa
donem suport a la coalició dels ^Pobles en Lluita i" contra la constitució europea", en que hi participen independentistes de totes les nacions sense estat :catalans.vascos,gallecs,castellans,canaris.
per un eurpoa dels pobles!
No a aquesta constitució europea!

no podem perdre ni llençar cap vot
vota una posible veu desident a Europa.
mai ho aconseguiras votant cap cup
vota indepedencia!
Re: Dóna suport al Manifest de la CUP
18 abr 2004
Endavant amb les CUP
Re: Dóna suport al Manifest de la CUP
19 abr 2004
visca les CUP
Re: Dóna suport al Manifest de la CUP
19 abr 2004
És bona hora per a aconseguir esforços de tots els sectors de l´independentisme revolucionari, de l´internacionalisme català, del moviment contra la Europa del capital, dels grups antimilitaristes i ecologistes,etc... i veure que es pensa sobre la Constitució europea i fer que els partits tan suposadament d´esquerres (PSOE,ERC,PSM,...)hagin de posicionar-se a favor o en contra d´una constitució que és regressiva per als nostres drets.

Ja veurem
Sindicat