Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
1r de Maig alternatiu
17 abr 2004
Per a precaris de tota mena
Manifestació de precaris (i treballadors que s'hi solidaritzin)
Dia 1, a les 6 de la tarda, a la plaça Universitat

El Dia del Treballador/a, actualment, és el Dia del Precari: som la majoria de la població

Si no guanyes, a Catalunya, el salari mitjà (net) de 1.500 euros al mes per 14 pagues, ets una persona explotada i sense llibertat econòmica per a viure: Ets Precari. Si ets autònom que depens d'uns altres, que cada dia et donen i organitzen la feina, o depens d'una subcontracta, que depèn d'una contracta, i, si ells no volen, no et donen feina: Ets Precari. Si ets una persona jubilada que no arribes als 900 euros al mes, has de reduir la qualitat dels aliments i de la vida, has de calcular tots els teus problemes de salut en funció de les llistes d'espera, estàs en l'avantsala de la pobresa: Ets Precari. Si el tipus de feina no et deixa temps lliure entre les 8 hores i els desplaçaments, i els mals horaris de matí i tarda no et permeten la conciliació amb la vida familiar o social, o si no pots combinar estudis i feina: Ets Precari. Si el teu contracte és temporal i no estable i amb drets, és a dir, si has detectat que han «rotat» diverses persones per a tasques similars, encara que utilitzin arguments legals, i utilitzen la por a no renovar-te el contracte: Ets Precari. Si ets discriminat/da per ser diferent (d'origen, ètnia, sexe, opinió, etc.) o has de suportar comentaris sexistes o xenòfobs, o no pots dir amb normalitat que la teva opinió és comunista, anarquista o independentista: Ets Precari. Si no pots reunir-te en assemblea democràtica en la teva empresa, amb els altres companys, almenys una hora al mes, amb l'assessorament de delegats sindicals, i sense por a què diran els teus caps per defensar els teus interessos: Ets Precari. Si el sou no t'arriba per a un habitatge digne en lloguer o compra, i et representa més d'un 30 % dels ingressos nets, o si no pots tenir projecte propi de vida i allargues l'estada amb els pares: Ets precari.

Si estàs en atur i no trobes una ocupació digna i estable dins la teva professió, si t'entretenen amb més cursos de formació, però no et donen ingressos per tenir llibertat econòmica: Ets més Precari. Si pots tenir un accident laboral, físic o per seqüeles de l'estrès, perquè en el teu sector o en la teva empresa són habituals i no coneixes els plans de prevenció de riscos perquè ningú no t'ha impartit el curs obligatori: Ets més Precari.

Si et creus que ets fix i amb drets, com els de Sintel, demà poden vendre, tancar o deslocalitzar la teva empresa i ser arrossegat per l'efecte Iguazú (Globalització capitalista), i has de lluitar per canviar les lleis que permeten aquests acomiadaments, cada vegada més fàcils i barats.

¿Vols acabar amb la precarietat, i que el teu país sigui una república de treballadors dignes i estables, amb drets socials, i no acceptes que les lleis només afavoreixin les multinacionals? Actua! Amb l'aportació de tots i totes, coordinats en una xarxa que permeti la màxima unitat d'acció, és com avançarem. MOBILITZA'T!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 1r de Maig alternatiu
17 abr 2004
Atenció: Oblit!
Promogut, entre altres, per la
Xarxa Solidària contra el Tancament d'Empreses
Re: 1r de Maig alternatiu
17 abr 2004
Aquest manifest no es només un manifest per un 1er de maig combatiu sino un manifest pel sentit comú. Si no ens movem ens aniràn retallant tots els nostres drets, fins i tot el dret a protestari mobilitzar-nos. A Catalunya tenim els mateixos sous que a l'estat espanyol, pero els preus són bastant més alts -per l'inflació- que allà. Cobrem el mateix pero paguem més, i aixó ens perjudica per exemple al comprar pisos pero també al comprar el menjar. La precarietat no es un concepte abstracte, és un problema real que afecta a centenars i centenars de milers de persones i que només fa que ampliar-se i empitjorar. L'1 de maig és el nostre dia, es el dia dels treballadors!! Mobilitza't!!
1r de Maig
17 abr 2004
Uhiyhuyhuiii... izquierda undida se autodisuelve en la precariedad..., aprovechar, que nos quedan unos pocos EREs que negociar... y se abre una nueva etapa para los siniestros...
1r de Maig
17 abr 2004
perdon, quise decir "para los alevines de siniestros" (los otros ya se han negociado -o estan en ello- una ventajosa jubilacion a costa de la liquidacion de los servicios publicos y la infraestructura industrial)
Re: 1r de Maig alternatiu
17 abr 2004
Als Països Catalans cada vegada hi ha més exclussió social, avancem molt vertiginosament cap a una societat dels 2/3
Salut al Toni, ets el millor
18 abr 2004
M'agrada la idea. Jo m'apunto. I espero que tot i que amb 33 anys soc considerat jove (i no ho soc, interesa que ho sigui), estare el 1 de maig a la Plaça.
delegats sindicals????
18 abr 2004
"Ets Precari. Si no pots reunir-te en assemblea democràtica en la teva empresa, amb els altres companys, almenys una hora al mes, amb l'assessorament de delegats sindicals"

d'aquests que firmen els ERES? que negocien convenis al ritz? que signen acomiadaments a canvi d'un bon lloc de feina a CCOO a Madrid?


FORA SINDICATS GROCS I LES SEVES COMPARSES D'ESQUERRES!
Re: 1r de Maig alternatiu
01 mai 2004
Moltes paraules,molts discursos,moltes consignes i alguna mani! molt maco,però la veritat,encara que fagi mal, això no serveix de res!!!
Als Països Catalans l´explotació laboral i la precarietat s´ha extès de manera alarmant i ningú ha reaccionat davant d´aquest fet.
Fins i tot ja està acceptat socialment,és lo que hi ha,és relativament normal.
Algún sindicat minoritari va lluitant contra la situació actual,però estan totalment desbordats.
La única sortida que veig jo és que la gent es conscienci i perdi la por a actuar,total no tenim res a perdre i tot a guanyar!!!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more