Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Helicòpters militars a Catalunya?
16 abr 2004
LA FUNDACIÃ PER LA PAU DEMANA AL PARLAMENT QUE REVOQUI LâOFERTA DâACOLLIR UNA FÃBRICA DE LA COMPANYIA DE DEFENSA âEADSâ?
- Nota de premsa - 16 d'abril de 2004

La Fundació per la Pau demana al Parlament de Catalunya que revoqui la decisió, aprovada ahir a la Comissió dâIndústria, dâoferir al Consorci Europeu dâAeronàutica de Defensa i de lâEspai (EADS) la possible instal·lació a Catalunya dâuna nova fàbrica dâhelicòpters.

Cal no oblidar que EADS, entre altres activitats, es dedica a lâaeronàutica militar i als sistemes de defensa. Ãs una de les principals companyies europees en aquests sectors. LâAvió de Combat Europeu o els helicòpters militars Tigre, són alguns dels seus productes. La possibilitat, per tant, que en aquesta nova fàbrica es fessin helicòpters militars és ben alta.

La construcció de la pau passa per molts àmbits i propostes. I està clar que no es fa de cop i volta. Però encara està més clar que no passa per lâimpuls i acollida de la indústria militar. El que cal fer, a Catalunya i a tot arreu, és reduir la recerca científica militar, controlar el comerç dâarmes, fer polítiques de desarmament i avançar cap a la reconversió de la indústria militar. Es pot discutir el ritme i la intensitat però la tendència, si volem la pau, ha de ser aquesta. El que és totalment contrari a la construcció de la pau, és fomentar i desenvolupar la indústria militar.

Des de la Fundació per la Pau, sempre hem manifestat la nostra convicció que Catalunya era un lloc idoni per a generar un ampli moviment a favor de la pau global. Ho dèiem, i ho diem, perquè Catalunya, tenint una alta sensibilitat ciutadana a favor de la pau i tenint poca implicació en la indústria militar, està ben posicionada per impulsar conceptes i polítiques de seguretat que no passin pel militarisme. Les recents mobilitzacions contra la guerra a lâIraq han fet que gairebé tothom parlés de âBarcelona i Catalunya com a capitals de pauâ?. Ens alegrem que, finalment, tothom hagi vist aquest potencial.

Ara bé, lâanhel de pau expressat en les mobiltizacions contra la guerra, tant aplaudides per la majoria de partits i institucions, cal concretar-lo cada dia amb decisions polítiques adequades. Malauradament, la creació de âBarcelona Aeronáuticaâ? fa uns anys ja va promoure lâacollida a Catalunya dâempreses vinculades a la indústria militar. La recent decisió del Parlament podria incrementar el problema i comprometre aquest capital per la pau de la nostra ciutat i país.

Esperem, i desitgem, que no sigui així.


Barcelona, 16 dâabril de 2004
Mira també:
http://www.fundacioperlapau.org/pau1/portada/seccions/darrerahora/detalldarrerahora.asp?Identificador=4

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Helicòpters militars a Catalunya?
18 abr 2004
No als helicopters militars tigre!!

Ja en tenim prou amb els helicopters "mosca" de la puta policia sobrevolant sempre les nostres manifestacions!
Re: Helicòpters militars a Catalunya?
18 abr 2004
Per que els militars no es dediquen a fabricar bicicletes?

Si ultimament sempre ens intenten vendre la idea de que els militars espanyols nomes van a fer missions de pau als paissos en guerra o en "posguerra" Per que collons volen helicopters aquesta gent?

Que es treguin les armes, els tancs i eld helicopters. Que fabriquin bicicletes i les portin a kósovo, a Nayaf i a la mare que els va parir.

PROU HIPOCRESIES
Re: Helicòpters militars a Catalunya?
09 ago 2005
Un cop mes queda demostrat, que la ignorancia sempre porta a conflictes. Si be es cert que EADS te una divisio militar, tambe es cert que almenys 80% del que es fabrica es civil, incloent-hi gairebe tots els helicopters. Aixi que, per a que collons hem d'evitar que Catalunya prosperi en un sector tan important com l'aeronautic?

PROU IGNORANCIA
Sindicato Sindicat