Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
S'ha fet avui una roda de premsa en suport a en Zigor, 30 dies en vaga de fam
16 abr 2004
Continuen lea activitats en suport a en Zigor, que avui porta 30 dies en vaga de fam. Avui també a les 22.30 hores a la Plaça del Diamant hi ha marxa de torxes solidària.
"Avui, 16 d'abril s'ha realitzat a la seu de la Intersindical-CSC a Barcelona una roda de premsa sobre la situació d'en Zigor Larredonda, pres polític català i veí de Terrassa, que porta un mes de vaga de fam. A la roda de premsa han assistit en Lluís Maria Xirinacs (ex-senador i històric militant dels drets humans), el pare d'en Zigor, Pedro larredonda, i un representant de Rescat, col·lectiu de suport a presos polítics.

El pare d'en Zigor ha fet una presentació del manifest en suport al seu fill i a les seves reivindicacions (que us adjuntem), i ha fet una crida als col·lectius i organitzacions socials, sindicals i polítiques a adherir-se a la demanda de que es compleixin les pròpies lleis penitenciaries de l'Estat espanyol.

En Lluís Maria Xirinacs ha donat suport a la iniciativa pels drets de les persones preses i ha fet una crida a la conscienciació social i la mobilització de la societat catalana per aturar l'ofensiva contra els drets més elementals a les presons espanyoles.

Finalment, el representant de Rescat ha contextualitzat la realitat d'Albacete en una situació global que es pateix a moltes presons de l'Estat espanyol, i que està marcada per la vulneració constant dels drets humans i les restriccions en el dret a l'estudi, les visites, la dispersió o l'aïllament en régims interns cada cop més durs. A més, ha fet una crida a la participació en la marxa de torxes que es portarà a terme avui a les 22.30 hores a Gràcia i que partirà de la Plaça del Diamant.

Barcelona, 16 d'abril de 2004"

Rescat, col·lectiu de suport a presos i preses polítques
www.rescat.org

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat