Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
80 treballadors d'Edigraf estafats
15 abr 2004
Aquesta tarda, al passar pel carrer Tamarit (barri de Sant Antoni, Barcelona) m'he trobat als treballadors d'Edigraf realitzant un "escratxe" a la porta de la seu social de l'empresa. Més o menys això és un resum del que m'han explicat:
Edigraf és una empresa de Montmeló dedicada a les edicions gràfiques (crec) dirigida per les famílies Vilar i González. Van aconseguir un crèdit de la Generalitat de 3.200.000 euros per impulsar un pla de viabilitat quer mai van realitzar, i finalment han tancat l'empresa deixant al carrer 80 treballadors i negant-se a pagar ni tan sols les indemnitzacions legals. Així que aquests es troben en mobilitzacions per aconseguir el que, com a mínim els pertoca per llei.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 80 treballadors d'Edigraf estafats
15 abr 2004
Contra les injustícies patronals lo millor l'acció directa, tot el meu suport a aquests treballadors que lluiten per recuperar el ke es seu.
Segui així desenmascareu aquesta injustícia.
Salut treballadors/es!!!
Re: 80 treballadors d'Edigraf estafats
15 abr 2004
Solidaridad con los trabajadores de Edigraf.

desde la xarxacontratacaments ARROBA moviments.net llamamos a emprender acciones de solidaridad con ellos.

El 1º de mayo se tienen que oir voces contra los despidos y la precariedad.

Copio y pego alguna información que hay en la red:

Del diario Avui:

El comitè denuncia abandonament patronal i uns deutes a proveïdors de més de 15,6 milions d'euros

Edigraf cessa la seva activitat i deixa sense feina 80 treballadors

L'empresa d'arts gràfiques de Montmeló ha presentat fallida

J.P.V.
MONTMELÓ

L'empresa Edigraf, dedicada a les arts gràfiques, té aturada la seva producció des del passat dia 24 de març i ha deixat sense feina uns 80 treballadors. Els dos socis de la indústria, Francesc Vilar i Joan Jiménez, van presentar, ja fa dies, la fallida de la indústria en el jutjat número dos de Mollet -els treballadors no han tingut accés a aquest expedient però parlen d'un forat econòmic de més 15,6 milions d'euros- i, més recentment, el passat dia 5 d'abril, un expedient de regulació d'ocupació, segons van informar ahir fonts del comitè d'empresa.
Edigraf ha estat, en els darrers anys, una de les empreses capdavanteres en el sector i fins a l'any 2000 va generar importants beneficis. Segons els treballadors, la situació ha empitjorat notablement en els últims tres anys. En el 2003, l'Institut Català de Finances (ICF) va concedir un préstec de 3,2 milions d'euros per fer possible el pla de viabilitat presentat per l'empresa. No obstant, segons van informar ahir fonts del comitè, la gestió va ser nefasta i mai no es va aconseguir aixecar l'economia de l'empresa. De fet, en aquest període, l'empresa ja havia reduït la plantilla en una vintena de treballadors.


Fer guàrdia a l'empresa
Des de l'anunci fet per l'empresa als treballadors de la situació de fallida de la indústria, els socis no han tret el cap per les instal·lacions i són els treballadors els qui fan guàrdia per evitar la desaparició de la maquinària, segons van explicar ahir fonts del comitè. Els treballadors han demanat a Vilar i Jiménez que retirin la fallida del jutjat per aconseguir vendre la nau industrial i la maquinària -ja disposaven de compradors, segons diu el comitè- però els socis s'han negat en rodó a prendre aquesta mesura.
Els treballadors consideren que els empresaris els han enganyat perquè "han estat aquests últims dies anunciant-nos un pla de viabilitat que mai no han desenvolupat ni portat a la pràctica". A més, segons afirmen, se'ls va informar de la complicada situació econòmica, però els van dir que hi havia "possibilitats de l'entrada d'un soci capitalista" que estava interessat en la indústria. "Però, això només era per desviar l'atenció. De soci, res de res", es lamentava ahir un treballador d'Edigraf.
Segons va destacar ahir fonts del comitè d'empresa, l'empresa no pagava la seguretat social dels treballadors des del gener passat i la plantilla no rebia el sou des del mes de març.
Les negociacions entre empresa i treballadors, aquests darrers dies, ha estat pràcticament inexistent i, és per aquest motiu que la plantilla acusa els empresaris d'abandonament patronal. "Diuen que no van a l'empresa per problemes de seguretat. No les tenen totes. Això és, també, una forma d'amagar el cap sota l'ala", denunciava ahir el secretari d'organització d'UGT al Vallès Oriental i el Maresme, Gregorio Cuevas.
Edigraf porta una desena d'anys instal·lada al polígon industrial del Pedregar de Montmeló. L'empresa, un negoci familiar, va néixer a Barcelona i enguany hauria celebrat els 76 anys d'existència.
D'altra banda, la multinacional química nordamericana Dupont va informar ahir que l'impacte del seu pla mundial de reducció d'ocupació afectaria uns 25 llocs de treball a l'Estat espanyol i Portugal.

De la CGT:

La empresa catalana de artes gráficas Edigraf ha cerrado su fábrica de Montmeló y ha dejado en la calle a los 80 trabajadores de la plantilla. Los empleados denuncian que se trata de un abandono patronal.

Fuentes del comité de empresa explicaron que desde el pasado 25 de marzo la empresa «no tiene ningún tipo de actividad», y que los propietarios ya han presentado el expediente de quiebra ante el juzgado, así como el expediente de regulación de empleo (ERE) ante la administración autonómica.

Los trabajadores han presentado una denuncia por abandono patronal, falta de cobro y el desvío de trabajo de la factoría a otras empresas. La plantilla permanece en el interior de las instalaciones para evitar que se lleven la maquinaria.

Edigraf tanca la fàbrica de Montmeló i acomiada vuitanta treballadors
BARCELONA, 13 (EUROPA PRESS)

L'empresa catalana d'arts gràfiques Edigraf ha tancat la seva

fàbrica de Montmeló (Barcelona) i ha deixat al carrer els seus vuitanta treballadors, segons ha confirmat a Europa Press el secretari d'organització d'UGT a les comarques del Vallès Oriental i el Maresme, Gregorio Cuevas.

Segons ha assenyalat Cuevas, els treballadors no cobren des del mes de març i fa dues setmanes que la factoria està aturada. "Ja no hi treballa ningú i no hi ha activitat", Publicidad

ha agregat.

Cuevas ha afirmat que "la nau és un dels actius dels treballadors" i ha confiat que la venda de les instal·lacions i la maquinària serveixi per pagar les indemnitzacions als treballadors.

Els treballadors han demanat suport a l'ajuntament ja que consideren que "hi ha hagut una situació irregular, des del meu punt de vista, quant a l'expedient de regulació d'ocupació".

En aquest sentit, ha mostrat el seu desacord amb les reunions

prèvies al tancament perquè, segons ha indicat, l'empresa no ha donat opció a altres alternatives.
Re: 80 treballadors d'Edigraf estafats
18 mai 2004
Se dice que estas dos cosas, porque no se les puedes llamar personas colaboran con una empresa de artes Graficas de Abrera filial de un Gran grupo muy conocido dentro de las artes graficas.Los ven todos los dias.
Sindicato Sindicat