Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
manifest en solidaritat amb en Zigor; adhereix-te!
15 abr 2004
Aquest és el manifest definitiu en solidaritat amb en Zigor, per ser signat per col·lectius, locals, casals, CSO, organizacions socials, sindicals i polítiques,... La setmana que ve serà presentat en roda de premsa.
Si voleu adherir-vos, escriviu a llibertatdiego ARROBA hotmail.com.
MANIFEST DE SUPORT A EN Z�GOR I ALS PRESOS EN VAGA DE FAM A LA PRESÓ D’ALBACETE

El pres català Zígor Larredonda, veí de la vila de Terrassa, juntament amb tres presos bascos van iniciar una vaga de fam el 15 de març del 2004. Els motius els quals els han dut a realitzar aquesta desesperada protesta i que expliquem a continuació són la injustificable retallada de drets que estan patint els presos i preses catalans i bascos a les presons de l’estat espanyol i concretament a la presó d’Albacete.
En Zígor ha estat empresonat 2 anys i 10 mesos sense que es realitzés cap judici contra ell. Finalment es celebrà el judici l’octubre del 2003 i avui en dia porta més de 5 mesos esperant la sentència.
El dia 11 de març del 2004, arran dels atemptats a Madrid i de l’acusació del govern contra ETA com a responsables, a les presons de l’estat es va viure una situació d’incitació a alguns presos per part dels funcionaris contra presos bascos i catalans.
A Albacete dos presos armats amb un pal i un ganivet casolà van agredir a un pres basc. Degut a que els presos bascos i catalans es troben separats cadascun dels quatre en mòduls diferents no van poder socórrer ni evitar l’agressió al company basc. A més a més, la direcció de la presó va aplicar durant aquell dia una sèrie de restriccions que encara duren avui.
La primera va ser la d’anular totes les persones amigues (unes 60) que tenia autoritzades i prohibir-ne la seva entrada per visitar-lo fins que en tries 10 en total. I només les podria canviar cada 6 mesos.
Després li van anular el dret a realitzar trucades telefòniques impedint-li una de les vies de comunicació amb l’exterior a més de les visites. Recordem que està recollit al Reglament Penitenciari que un pres pot realitzar fins a 5 trucades per setmana i que un Jutjat de Vigilància Penitenciària li va reconèixer aquest dret.
També el van avisar que a partir d’aquell moment els seus advocats haurien de demanar permís al director de la presó per poder visitar-los, o sigui, que li dificultaven la seva defensa.
Davant d’aquesta situació en Zígor i els presos bascos van decidir començar una vaga de fam indefinida a partir del dilluns 15 de març del 2004 fins que no es complissin tres peticions:
· L’agrupament dels presos bascos i catalans en un mateix mòdul.
· L’augment de la llista de visites, actualment de deu persones, i una reducció del plaç actual de sis mesos per poder canviar-les
· Recuperar el dret de poder realitzar trucades telefòniques.
Des de que van començar la vaga ja ha passat un més i l’única resposta va ser al cap de 20 dies quan el director simplement es va limitar a rebre’ls. Totes les instàncies presentades a la direcció no obtenen cap resposta i continuen sense trucades ni visites d’amics i amigues en una situació d’incomunicació i aïllament total. Per això el dilluns 12 d’abril van deixar la visita mèdica diària que fan mentre estan en vaga de fam com una mesura més de pressió cap a la direcció.
A part de la violació de drets que pateixen, és especialment preocupant l’estat de salut en el qual es troben. Durant aquest mes de vaga de fam ja han perdut entre 15 i 20 quilos. Estan molt dèbils, els costa una mica moure’s, el color de la pell es va tornant d’un color entre groc i pàl·lid, els estan sortint petites irritacions a la pell, un dels presos en vaga té una infecció d’orina i el dimecres 14 d’abril en Zígor va patir una arrítmia cardíaca per la qual va ser traslladat a l’hospital durant unes hores.
Amb tots els fets exposats demanem a la direcció de la presó d’Albacete que restitueixi tots els drets que tenia en Zígor i la resta de presos. I exigim que el director de la presó juntament amb la Direcció General d’Institucions Penitenciàries compleixin les seves pròpies lleis i que s’aturi aquesta situació d’incomunicació, aïllament i retallada de drets a fi que el presos puguin aturar la seva protesta i puguin millorar el seu trist estat de salut.

La persona/entitat/.../col·lectiu .................................................................................................................amb D.N.I./ N.I.F. ............................................... manifesta haver llegit el “Manifest de suport a en Zígor i als presos en vaga de fam a la presó d’Albacete� i fa seves les peticions demanades pels presos.


Localitat............................Data......................../.............../2004
Firma/ Segell de l’entitat

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat